Lufthansa отменя над 3 000 полета от сряда до петък

Авиопревозвачът ще загуби милиарди заради най-мащабната стачка на пилотите
Обновена: 1 апр 2014 10:25 | 1 апр 2014 10:24, Екип на Bulgaria On Air
21
Lufthansa отменя над 3 000 полета от сряда до петък
Снимка: Bulgaria On Air

Lufthansa обяви, че отменя 3800 полета от сряда до петък. Причината е една от най-мащабните стачки на пилотите в историята на компанията. Засегнати ще бъдат 425 хиляди пътници, а авиопревозвачът ще загуби милиарди.

Синдикатът на пилотите Cockpit, който твърди, че има 9000 членове във всички компании, призова пилотите на Lufthansa да спрат работа в 00:00 часа централноевропейско време в сряда до 23:59 в петък, за да окажат натиск върху ръководството на компанията в преговорите за заплатите и за подобряване на условията при приключване на кариерата им.

Пилотите на филиалите на авиокомпанията Swiss, Austrian Airlines, Eurowings Lufthansa CityLine и Air Dolomiti  не са засегнати от стачката. Lufthansa планира да използва по-големи самолети по линиите им, където това е възможно, за да транспортира повече пътници към и извън Германия.

За да се справи с последиците от стачката и да обслужи по-добре клиентите си, компания ще ангажира по-голям наземен персонал във Франкфурт и в Мюнхен. Служителите в него обаче също протестираха преди няколко дни. Пилотите ще стачкуват заради спор за ранното си пенсиониране. Служителите не отстъпват от позициите си.
„Трябва да има еднакви правила за всички пилоти“, заяви Илона Ритер от синдиката.

Lufthansa настоява средната възраст за пенсиониране на пилотите от 2016 г. да бъде вдигната до 61 години. Компанията се опитва да съкрати разходите на фона на засилената конкуренция от европейските нискобюджетни компании и агресивно разширяващите дейността си държавни компании от Залива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия са разбрали, че Сидеров ще пътува тези дни !
14
0
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
Не знам дали германецът е германец, но аз съм с немско гражданство и съм отдавна в Германия. И 70 бона заплата е изключително добра, освен ако не искаш да караш Порше и да купуваш 10 къщи. Хората в Германия масово не подкрепят вече протестите на ВЕРДИ и другите организации, защото те самите са потърпевши. Аз по тази логика да изкарам 100 коли и да блокирам магистралата Мюнхен-Стутгарт понеже искам голяма заплата.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не просто 5 хиляди. С едно 8000 евро започва на месец свеж, неопитен пилот. Пилотите накрая печелят към 200 000 евро на година. Един човек със заплата 60000 в Германия е много добре заплатен. С останалите пари какво правим? А в крайна сметка в днешно време има страшно много системи в самолета и в близките 20 години пилоти няма да ни трябват вече. Както шофьори на автобуси и тирове.
12
1
 
0
 
! Отговори
do 2 i 3 преди 10 години
Проблемът е в начина на протестиране. Това е тип изнудване. Заплатите на пилотите са ненормално големи. Пари, които не могат и децата им да изхарчат. Говоря, защото знам от първа ръка. Ти като пътник купил си билет за 700 евро за някой остров как ще се чувстваш като ти забавят почивката с 4-ри дни и не ти върнат 700-те евро. На мястото на тях ще ти предложат да пътуваш друг ден? Тук не става за трохи, не става дума и за високи заплати. Става дума за МНОГО високи заплати.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората просто си отстояват правата и в това няма нищо лошо. Напротив - ние, българите, трябва да се учим от тях и също да се борим трудът ни да бъде заплатен подобаващо.
10
2
 
0
 
! Отговори
Go преди 10 години
Реално в момента нужда от пилот в самолетите няма. Единствено заради психологическата нагласа на пътниците има пилоти. Все пак още не сме достигнали нивото да се доверяваме напълно на компютри :))
9
0
 
2
 
! Отговори
mm преди 10 години
Нали това казвам, като са нагляри пилотите и не си заслужават парите, мениджърите в луфтханза да слагат каскетите и да почват да пилотират самолоетите. Пилотите ще са на улицата и всички ще са доволни.
8
2
 
0
 
! Отговори
Германеца преди 10 години
По немската телевизия казаха, че един пилот започва със стартова заплата от 70000 евро. Към края на кариерата си един капитан на полет печели годишно 250000 евро, да правилно прочетохте четвърт милион евро годишно и тези нагляри искат 10% увеличение... нямам думи...
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох милите и те ненаяли се.Стартовата им заплата е 15 000 лева месечно.25000-30000 е нормална за пилот със стаж.Малко им е.Най-накрая ще им вкарат на самолетите по един напълно компютизиран автопилот и всякакви пилоти ще сатанат излишни.Ше са щастливи ако някой зи земе на 3к заплата.
6
0
 
1
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Shte se setite.......
5
6
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ПОЛУЧАВАШ 5-10 ХИЛЯДИ ЕВРО, ЧЕ И ЕДИН КУП ДОПЪЛНИТЕЛНИ И ПАК ИМ Е МАЛКО!!!!!!!!ТО ПО-ТАЯ ЛОГИКА ТУК ТРЯБВАШЕ ДА Е СТАЧКА НОН СТОР БЕЗ ПОЧИВКА!
4
7
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ТОВА СЕ НАРИЧА ЧИСТО ИЗНУДВАНЕ ЩОТО ЗАПЛАТИТЕ ИМ НЕ СА НИКАК МАЛКИ!!!!!!!!!!!
3
2
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Сметни на колко си години и извади 10г. Така ще получиш сумата на годините, с които ти е забавено развитието. Иначе, да. На 10 мислят като теб, ако си на повече... трябва да четеш и да наваксваш ;-)
2
3
 
15
 
! Отговори
mm преди 10 години
И какво му е уродливото на това хората да изискват добри условия за труда си ? Като са такива акъли и капиталисти шефовете в луфтханза, да слагат каскетите и да си пилотират самолетите сами. Само бесни, ревящи шефчета слушам напоследък които обясняват как трябва да работиш без пари и да си доволен на трохите които ти хвърлят докато те си купуват частни самолети, шатота във Франция и други екстри.
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е взе да ми писва от скапаните стачки на ВЕРДИ. Дай му на дребния човек власт и гледай сеир. Всички в този сектор са изключително добре заплатени в Германия. ВЕРДИ си търсят просто смисъл за съществуването си. Аман от синдикати. После тези 400-500 Евро за билет кой ще ги връща? ВЕРДИ ли? Или пропиляното време. На Европа и трябва яко капитализъм в стил САЩ, че да дръпне икономиката напред. Започне ли социализъмът да придобива вече уродлива форма става страшно. А той винаги придобива такава.