НАТО: Не виждаме изтегляне на руските войски

Расмусен отново призовава руснаците да се оттеглят от границата с Украйна
1 апр 2014 14:45, Елка Василева
143
НАТО: Не виждаме изтегляне на руските войски
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че по данни на пакта не се наблюдава изтегляне на руските войски от украинската граница. Не мога да потвърдя, че се изтеглят, не виждаме такова нещо, посочи той в отговор на въпрос преди началото на двудневното заседание на външните министри от Алианса в Брюксел.

Тези войски не допринасят за успокояване на обстановката по начин, по който би ни се искало. Отново призовавам руснаците да се оттеглят, да се придържат към международното право и да започнат двустранен диалог, посочи Расмусен.

Още по темата
По неговите думи най-добрият път напред в украинската криза е политическият и дипломатическият диалог. „Едва ли някой наистина би искал военен сблъсък в Европа. Най-важно е светът да разбере, че сме напълно решени да предоставим ефективна защита на нашите съюзници, ще предприемем необходимите стъпки общата ни сигурност да бъде ефективна“, заяви той.

Според него колкото повече Русия се намесва в Украйна, толкова повече ще се изолира, а НАТО ще реагира по съответния начин в двустранните отношения с Москва.

Руската агресия в Украйна поставя пред изпитание изобщо виждането за цялостна, свободна и мирна Европа, заяви Расмусен.

По неговите думи тези действия променят изцяло обстановката на сигурност на континента, като създават несигурност по границите на НАТО. По думите на Расмусен днес Алиансът ще покаже на света, че никоя заплаха срещу пакта и държавите от военнополитическия съюз не би успяла.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 10 години
До За Русия ли ?! Всичко се вижда на тяхната картина "Бурлаки на Волге"!По добре погледни картината на Репин,,Запорожките казаци пишат писмо на турския султан ,,:):)
69
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Расмусен не знае ли че, Русия граници няма, Русия граничи с който си иска
68
6
 
24
 
! Отговори
SOS преди 10 години
Крадеца вика -дръжте крадеца!Както НАТО имат право да правят учения в Латвия, така и руснаците имат право да дислоцират войските си в собствената си страна където искат.И защо толкова истерично се защитава Украйна?Защото влиза в американския план "Анаконда".За каква защита на съюзниците говори Расмунсен?От кога Украйна им стана съюзник
67
2
 
12
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До На снимката гореНе този скрап на снимката е Украйнски....Тези железа щяха да спират Руска армия :)))) А тази снимка е от блокирана композиция под Днепропетровск !!!! Във Крим след първоначалния оглед на Украйнската военна техника се оказало че на 75% от въоръжението е негодно а останалата част във плачевно състояние...
66
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Попитали радио Ереван дали Русия може да влезе в НАТОИ отговорили може за 48 часа танковете са в Брюксел
65
2
 
14
 
! Отговори
Приказка преди 10 години
Пролет, птички пеят...Расмусен гали по гърба агънцето и нарежда-Мътиш ми ,не -мътиш-Ще те ям.Такъв ми е навика.Чува ръмжене и стреснато се обръща.... за да види как една голяма мечка се изправя
64
3
 
15
 
! Отговори
До 95 преди 10 години
След като руските танкове са "калпави" тогава защо НАТО не освободи Крим? САЩ и Великобритания са подписали договор, че гарантират териториалната цялост на Украйна. Ами хайде гарантирайте ха..ха..договор подписан със запада не струва и колкото мастилото похабено за подписването му.
63
4
 
12
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Генералният секретар на НАТО да се радва, че не вижда настъпление на Руски войски, фактът, че няма движение все е нещо.
62
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
94 Пушечно месо в Ирак гърмеха като пиратки
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хмм..руски танкове Т-90, снимката е радост за душата и песен за сърцето..
60
6
 
2
 
! Отговори
макето преди 10 години
до 88 лично другаря Путин ми звънна по мобифона и за капак ме покани да обсъдим присъединяването на албания австрия и италия към македония хи хи хи
59
2
 
12
 
! Отговори
U2 преди 10 години
Този пак е прекалил с тревата
58
3
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Това не е НАТО това е РАТО!!!
57
4
 
17
 
! Отговори
макето преди 10 години
В то время как Запад пытается изолировать Россию, Китай встал на сторону Владимира Путина. Москва и Пекин уже ведут переговоры по созданию военно-политического альянса, и этот альянс может резко поменять расстановку сил в мире.
56
1
 
14
 
! Отговори
1 ви април преди 10 години
Нали е 1-ви април!Нато се майтапи че дипломацията е приоритет,Русия се майтапи че им вярва!Изобщо - голям майтап!
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
75 айде лек път към анадола и си вземи повечко вазелин
54
2
 
28
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен 69Соросоиде Руснаците бяха стигнали до днешен Истанбул и цялата тази територия щеше да е Българска ако не бяха твойте Англосаксонски патрони !!!!!! И със цялата си наглост назначиха княз Фердинад който е Австриец забележи....Същия този ни набутва във губещия лагер през първата световна война......Реално след освобождението до края на Вторат световна война ние сме се явявали колония....Както и във момента сме такава там където има Хамерикански бази управлява Държавния Департамнт !
53
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този мутант Расмусен, предизвиква само смях в Русия!
52
5
 
26
 
! Отговори
ЗА РУСИЯ преди 10 години
ЗАМИНАВАМЕ САМО С ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. Който не е съгласен - с конската талига през Босфора за щата ЮТА. НО никъде няма да ходим. РУСИЯ Е ТУК. В СЪРЦАТА НИ! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА *** НЕЩАСТНИ
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 56 АнонименЕдна лека корекция: Турция има втората по численост армия в НАТО след САЩ. Числеността безспорно е много важен фактор, но не винаги е определящ по отношение на боеспособността на една армия. Да, Турция са плацдарм на САЩ, но ще сгрешат сериозно, ако предприемат каквито и да било маневри в близост до Русия. Би било провокация и голяма грешка от тяхна страна. Те много добре го осъзнават. Затова засега предпочитат да се ежат на Сирия.