НАТО: Не виждаме изтегляне на руските войски

Расмусен отново призовава руснаците да се оттеглят от границата с Украйна
1 апр 2014 14:45, Елка Василева
143
НАТО: Не виждаме изтегляне на руските войски
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че по данни на пакта не се наблюдава изтегляне на руските войски от украинската граница. Не мога да потвърдя, че се изтеглят, не виждаме такова нещо, посочи той в отговор на въпрос преди началото на двудневното заседание на външните министри от Алианса в Брюксел.

Тези войски не допринасят за успокояване на обстановката по начин, по който би ни се искало. Отново призовавам руснаците да се оттеглят, да се придържат към международното право и да започнат двустранен диалог, посочи Расмусен.

Още по темата
По неговите думи най-добрият път напред в украинската криза е политическият и дипломатическият диалог. „Едва ли някой наистина би искал военен сблъсък в Европа. Най-важно е светът да разбере, че сме напълно решени да предоставим ефективна защита на нашите съюзници, ще предприемем необходимите стъпки общата ни сигурност да бъде ефективна“, заяви той.

Според него колкото повече Русия се намесва в Украйна, толкова повече ще се изолира, а НАТО ще реагира по съответния начин в двустранните отношения с Москва.

Руската агресия в Украйна поставя пред изпитание изобщо виждането за цялостна, свободна и мирна Европа, заяви Расмусен.

По неговите думи тези действия променят изцяло обстановката на сигурност на континента, като създават несигурност по границите на НАТО. По думите на Расмусен днес Алиансът ще покаже на света, че никоя заплаха срещу пакта и държавите от военнополитическия съюз не би успяла.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
17
 
! Отговори
бившето ГДР преди 10 години
По случай, че Путин върне Крим, Ангела Меркел му е обещала да му подари бившето ГДР!
49
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
72 как са мормотите и шоколадите продължавате да си тиражирате глупостите а истината е че ердиган заплаши руснаците , че ако проплачат татарите в Крим и Босфора през рив макарон ще го гледат , има да си джапат в гьола наречен Черно море
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
71 Ужас и безумие , нямам думи , заслужаваш си да си на опашката на Европа
47
5
 
15
 
! Отговори
**** преди 10 години
Този какво иска,да се изтеглят от русия ли руските войски?Голям цирк ще излезе от това,как само наблюдават и скимтят като бити ***.
46
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
62 *** поречието на Струма и Места / Банско например и Сандански и Петрич / както и всичко на юг от Созопол , Стрнджа , Кърджали всичко това го дълбжиш освен на победите на българското оръжие ина Фондацията на американския милионер Карнеги , ясно ли е ***
45
0
 
3
 
! Отговори
Loshko преди 10 години
До 37Много точно 37 и аз това исках да напиша!
44
1
 
9
 
! Отговори
batevale преди 10 години
"Расмусен отново призовава руснаците да се оттеглят от границата с Украйна" -- Иначе какво ???......Хайде да не попипват онези големи червени бутони ,че току виж ,някой натиснал нещо.........
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На нас българите помощ не ни трябва , който иска да заповяда, но ще бъде обран е . н
42
2
 
15
 
! Отговори
кеф преди 10 години
Расмусен, що си не е.... майката, войските на Русия са си в Русия. Ако искаш може да ги изтеглят на Ламанша или на Аляска.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
61 А кой ти говори за ракети , това болното ти съзнание ли ти го нашепва
40
2
 
15
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен 55 соросойдаАз да попитам кога сме били защитавани от Англосаксите ???? От тях само едни беди и разделение нищо друго !!!! А дори сме били бомбандирани "случайно" от Американци и Англичани и по повод на това "демократично" събитие им издигнахме паметник !!!!!А от друга страна колко Руски войници са загинали във ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ за да ни има като ДЪРЖАВА !!!! И кой ще ни нападне Турците ли ??? Че те ако решат и със НАТО и без НАТО пак ще ни прегазят...Нямаме армия вече !!!
39
2
 
14
 
! Отговори
fripp преди 10 години
НАТО, контингенти, дрън-дрън. Помислете добре, хора, кой ще е тоя ***-политик, който ще разреши от неговата страна да бъде изстреляна ракета срещу Русия. Това значи тая страна да приключи с историята си. И те в НАТО го знаят, обаче нали трябва да отбиват номера. Не, честно, не вярвам да има такъв ***, който да сложи край на собствената си държава.
38
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
58 Ти предпочиташ руския сценарии с олигархичните зависимости ли
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
56 а защо да не стане , каквата ти е идеята
36
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руснаците са най-агресивното племе
35
1
 
12
 
! Отговори
никакво понятие преди 10 години
Т.н. "разузнаване на САЩ" си нямаше понятие, ама никакво понятие, че Крим ще се присъедини към Руската Федерация. И сега, изведнъж, започват да врачуват, че Русия може и да нахлуе в Украйна? Явно са закъсали за пари и имитират, че работят!
34
1
 
13
 
! Отговори
сигурни данни преди 10 години
Разузнаването на САЩ: имаме 150% сигурни данни, че Русия може да нахлуе в Украйна, може и да не нахлуе!
33
1
 
23
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Русия да не вземе да реши да се оттегли от споразуменията за безядрения статут на Балтийско море и да си инсталира малко ракети край Калининград, че тогава Расмусен ще може от брега на Дания да си ги гледа с телескопа, докато всичките му комшии го псуват яко.
32
1
 
33
 
! Отговори
Смях преди 10 години
А от кога Украйна е член на НАТО ???? Ало осъзнайте се във тази ЦИОНИСТКА организация, това че ЕВРЕИТЕ взеха властта във Украйна не я прави член автоматично :)))) Според вас Русия трябва да си закрие военните поделения по границата със Украйна за да спите нормално :)) Тези евреи нямат спирачки....Тази терористична организация НАТО да се закрива...те освен да нападат безащитни държави друго не умеят !!!! Благодарение на еврейчето Паси и нас ни набутаха във еврейската полиция НАТО !!!!!!
31
0
 
5
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Той е. 47. СУПЕР! Браво!