Украйна разоръжава военизираните групи в страната

В страната ще се състоят многонационални военни учения от май до октомври
1 апр 2014 15:21, Елка Василева
27
Украйна разоръжава военизираните групи в страната
Членове на "Десен сектор" напуснат хотел "Днипро". Снимка: Reuters

Върховната рада на Украйна (парламентът) гласува за разоръжаване на военизираните групи в страната, предаде Франс прес.

Решението ще засегне както групите, които участваха в проевропейските протести през зимата и продължават да контролират центъра на столицата Киев, така и проруските въоръжени отреди, които се появиха в източната част на страната, за да защитават, според тях, рускоезичното население.

Още по темата
Решението идва, след като тази нощ член на ултранационалистическата групировка "Десен сектор" откри огън в центъра на Киев и рани трима души, един от които се оказа заместник-кметът на столицата.

Разоръжаването на паравоенните формации е едно от изискванията на Русия, която настоява да бъдат защитени правата на рускоезичното население на Украйна. Мярката е подкрепена и от Запада.

Изпълняващият длъжността президент Олександър Турчинов определи като "саботьори, които работят срещу Украйна" всички притежатели на оръжия извън полицията, армията, службите за сигурност и националната гвардия.

Радата одобри без нито един глас против и провеждането на многонационални военни учения на украинска територия с участието на украинската армия и части на държави от НАТО и Европейския съюз, предаде още Франс прес. Ученията ще се проведат от май до октомври и се очаква в тях да вземат участие 2500 украински военни и военни от общо 18 държави, цитира ИТАР-ТАСС министъра на отбраната Михаил Ковал.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
Тези май се страхуват да не се получи проруски преврат в Украйна.
23
0
 
14
 
! Отговори
ОТ МАЙ ДО ОКТОМВРИ преди 10 години
Брей, големи учения! МЕЖДУНАРОДНИ брей. Май превратаджиите са *** от страх какво ги чака май месец.
22
0
 
11
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Достатъчно е Урките да подпишат договора за асоцияция с ЕС и споразумението с МВФ, при което автоматически губят всички привилегии търговски, икономически + ниската цена на газта които Урките имаха и ползваха от РФ и ще има нов Майдан(мегдан).
21
0
 
15
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен 19Янукович беше изключен по негова молба....Във петък имаше пресконференция на Янукович във която той помоли да бъде изключен тъй като смята, че във Украйна не е безопасно за него и ще бъде подложен на терор от новата ЦИОНИСТКО-НАЦИСТКА власт !!!! Смятам че бях ясен...А пресконференцията дори не я споменаха нашите "демократични" медии !!!!А относно обидите прави впечатление че се придържаш строго към соросойдните опрни точки :)))))
20
0
 
8
 
! Отговори
другите държави преди 10 години
,,Войска НАТО войдут на терреторию Украиньi''-Белорруский партизан.Путин не е поканен,май,той ще ходи на почивка.....в Крим.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
18 стига с тези глупости бе *** , Партията на регионите ИЗКЛЮЧИ ЯНУКОВИЧ В СЪБОТА ОТ РЕДИЦИТЕ СИ , говори ли ти нещо това
18
1
 
19
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен 17Колко депутати гласуваха за това правителство няма абсолютно никакво значение....Когато го гласуваха Радата беше обградена от Бандеровци и всеки гласува по съвест и най вече под дулото на автомата :))))) Същото беше и със цирка по отстраняването на Янукович но тогава събраха едва 72% от депутатите !!!!! А по случай гласуването за правителство събраха всички депутати който откриха във Украйна и ги докараха във Радата под конвой !!!!И предполага това е "ДЕМОКРАТИЧНО" избрано пра
17
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Украинското правителство е легитимно. И позволете ми да напомня на господин Путин, че това правителство бе подкрепено от конституционно мнозинство от украински депутати с 371 гласа. Ние сме легитимни и трябва да изпълняваме отговорностите си. И силно препоръчваме на нашите руски партньори да развият отношения с новото украинско правителство", посочи Яценюк.Зомбиран си мой човек зомбиран от Путиснакта пропаганда
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От май до октомври. За първи път чувам за 6 месечни учения.Явно шубето и некадърността са огромни. А наказанието за тях ще е безмилостно.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РЕ 14 ха ха ха !ако са гласу8вали 9 от останалите 10 бандера в радата може и 90 % да докарашне че не трябва да са 400
14
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
11 Новото правителство е избранос 82%
13
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
11 Стига бе ей , стига с тази путиснка пропаганда какви бандеровци бе , ти видя ли цветята на мейдана м нещо не те ли жегна бе , не се ли замисли
12
1
 
16
 
! Отговори
шега преди 10 години
Ха ха хаАбе днес е 1-ви април!Украинците се майтапят със международното положение!
11
0
 
29
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
До Анонимен 10 Янукович сам поиска да бъде отстранен от партията.....А относно как свалиха Янукович от власт видеа много....Върховната Рада беше превзета от БАНДЕРОВЦИТЕ и под техния поглед гласуваха отстраняването на Янукович....И въпреки това нямаха необходимите 75% от гласовете....Една част от депутатите бяха напуснали Киев спасявайки се от Бандеровците иначе можеха да съберат и 90% :))))))
10
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8 Това Путинското информбюро ли ти го снесе , да имало е и други развращения , палили с а с коктейл *** тези от Беркут които не са искали да паднат на колене .Все такива глупости за *** шарани като тебА кой ги накара делегатите на конгреса на Партията на регионите онзи ден да изключат от Партията Янукович и бившия Мин.председател , пак ли хора с автомати .Толкова лис те наивни или го правите с цел
9
1
 
26
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
Ученията ще се проведат от май до октомври и се очаква в тях да вземат участие 2500 украински военни и военни от общо 18 държави---------------Аз да допълня, от страна НАТО във първия етап на ученията ще вземат участие до 7500 военни, като периода е края на април до средата на юни... Във втория етап се предвиждат да се привлекат около 10 хиляди военни..За целта са гласувани необходимите средства от бюджета. Честита КОЛОНИЗАЦИЯ на Украйнците да му мислят следващите..По инфо от Украйнски медии
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен N6Останалите представители на радата бяха "стимулирани" да останат от хора с автомати ..което разбира се е най-добрия начин да накараш някой да гласува по съвест! :) смешни сте!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Абе АланкоПо конституцията им смяната на президента е със 75% от радата.Яйцето е със 72%. което сещаш се, не го прави законно.(вземането на властта със сила се дефинира както преврат!)какво има повече да говорим!
6
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
5 Как да нямат представители пртестиращите като в Рдата освен УПРАВЛВАЩАТА ПАРТИЯ НА РЕГИОНИТЕ бяха и сотаналите , всичко си беше законно , незаконно беше само бягствоото от отговрност от страна на Янукович , но т е с цел Русия да не признае новата временна влсат
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще участват и 18 други държави!!!Сигурно и ние ще сме първа линия със военно-полевите бани и перални!!Ще перем посраните *** на "партньорите"ни от НАТО и ще им вдигаме изтърваното сапунче в банята като теляци,както в Ирак!!!