НАТО: Русия е способна да нахлуе в Украйна за 3-5 дни

"Ситуацията на границата е изключително обезпокоителна"
Обновена: 2 апр 2014 15:18 | 2 апр 2014 15:08, Елка Василева
259
НАТО: Русия е способна да нахлуе в Украйна за 3-5 дни
Ген. Филип Брийдлав. Снимка: Reuters

Русия разполага с всички необходими сили по границата на Украйна, ако реши да извърши нахлуване в страната, и може да постигне целта си за три до пет дни, заяви върховният главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс.

Определяйки ситуацията на границата като "изключително обезпокоителна", Брийдлав каза, че НАТО е засякла снощи признаци за придвижване на много малка част от руските сили, но няма индикации, че те се връщат в казармите.

"Това са много големи и много способни и много подготвени сили", каза Брийдлав в интервю за Ройтерс и "Уолстрийт джърнъл".

Руските сили разполагат със самолетна и хеликоптерна поддръжка, както и с полеви болници и възможности за водене на електронна война, отбелязва Ройтерс. Според Брийдлав това значи, че Русия има всичко необходимо за успешно нахлуване в Украйна.

"Смятаме, че те са готови да тръгнат и смятаме, че могат да постигнат целите си в рамките на между три и пет дни, ако получат указания да направят това", каза той.

Според Брийдлав Русия може да има няколко потенциални цели, сред които да нахлуе в Южна Украйна, за да установи сухоземен коридор към Крим, през Крим да стигне до черноморското пристанище Одеса или дори да заплаши да достигне Приднестровието.

Русия има сили и на север и североизток от Украйна, които могат да влязат в Източна Украйна, ако Москва им нареди, заяви Брийдлав. Всякакви подобни действия биха имали трайни последици за НАТО.

"Ще трябва да видим доколко нашият Алианс е подготвен за една различна парадигма, едни различни правила. Ще трябва да преосмислим състоянието на нашите сили, позиционирането, обезпечаването и готовността им и така нататък", каза Брийдлав.

Генералът каза, че външните министри на НАТО са поискали от него до 15 април да изготви пакет с мерки, който ще включва подкрепления по суша, въздух и вода.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Способна е, но щом е казала че няма да го прави- значи няма да го направи. Все пак това е Русия, а не...
195
0
 
1
 
! Отговори
РУСИЯ преди 10 години
НАТО е способен да нахлуе за 2 дни в Украйна!!!!!!!!!!!!! Щото вече има 5000 "съветници" в Киев
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо НАТО - Америка се опитва да държи обстановката обтегната около Русия - Украйна ами много простоТова е възможност за самата нея Америка да раздвижи Икономиката си чрез Оръжейни поръчки от свойте съюзници до степен ВЪЗМОЖНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ФИНАНСОВАТА КРИЗА В КОЯТО СЕ НАМИРА заради това и скоро Обама се изказа за Преразглеждане Договорите и Засилване ЯДРЕНИТЕ АРСЕНАЛИ НА СВОЙТЕ СЪЮЗНИЦИ ОТ НАТО В Европа
193
0
 
0
 
! Отговори
anoi преди 10 години
До 213E kakvo kato sa monarhii, da ne bi niakoi da e glasuval za tiah? Ili da ne bi da mojesh svobodno da kritikuvash vlastta? A sto se otnasia do tradiciata i Russia si ima imperska tradicia...Daje segashniat im "tzar" e mnogo po-legitimen ot drugite, poneje za nego e glasuvano...
192
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
228 - русофилска *** - такива като тебе трябва да ги затварят в домове за душевно болни или да го турат в устенцата ви
191
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 10 години
Do bugorenceto , tupan ako ne sa bili USA sega niamase da ima poniatie rusia kato darzava hvani se obrazovai malko blagodarenie na "losite" USA te sa imali provizii surovini i dosta amerikanska voenna tehnika te i za tova ne sa mradnali ma nikade s voenata trhnika na nivo ww2 e i do momenta s malki neznacitelni napredaci ako sa otkradnali nesto , probvaha s concord nestana probvat i s f22 nema da stane nekadaren narod kakvo da ti kaza sasto kato po goliamata cast ot bg primatite
190
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Всеки е способен да нахлуе за 3-5 дни в Русия, А КАК ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТТАМ???Преди три дена беше 31 март 2014, ДВЕСТАГОДИШНИНАТА откакто Руската императорска армия марширува в Париж, след като Наполеон нахлу в Русия.На 22 юни 1941 Хитлер също нахлу в Русия и да ви припомня ли къде свърши войната на 9 май 1945???Още няма подписи на руски солдати върху европарламента в Брюксел, но може и да се появят, ако еврогеювете си отварят устата по-широко от дирника!
189
0
 
6
 
! Отговори
До 49 преди 10 години
Вярно е, дебела стана работата в Украйна. Западът хвърли толкова средства и усилия да възкреси фашизма, че сега се чуди още колко и откъде ще вземе да го евтаназира, че става страшен и неконтролируем. Като не може да пробие на Изток, ще се обърне на Запад, там, където е роден. И тогава ... няма лъскави постове в ЕС, няма фръцлявене в сияйни коли с тройна охрана, няма делови срещи за пустословие, имитиращо работа, няма нищо... има ГАЗ ЦИКЛОН, КРЕМАТОРИИ, ЖЪЛТИ ЗВЕЗДИ НА РЕВЕРА.
188
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички нормални българи са за ЕС и НАТО, само неизбежния процент *** плюс разногледите българо-руски *** са на страната на Злото.И между другото, украинският език ми е по-близък, отколкото руския.
187
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НагоренПопокатепетълНе, глупавичкият ми, изпод ДоленПопокатепетъл, педерчетата, не ходили войници, не знаят, че освен за нападение, войски се концентрират на граница и за да отблъснат нападение. Но тъй като за украинските фашистки формирования от светци с хоругви нищо не се пише, за напредналите към границата украински танкове, за заплахите на крадлата с изкуствената плитка, за натовски и сащарски кораби в Черно море и такива самолети над него, затова се пулиш в руските войски, които са на границита, НО В СВОЯ ЗЕМЯ. Искат да ги командват, какво да правят в Родината си, е няма да мине.
186
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сирилКире, само преднамерен човек, зъл, неграмотен и завистлив, може говори като теб. Руснаците сасвободни и по-богати най-после след жестокия палеж от германските фашисти преди 70 години и загубата на 20 000 000 население, предимно млади мъже. Ходят, където искат, освен в злобни страни, които имат визов режим. Независимо от разни санкции. По-добре да не се покваряват от западния разврат. И без слънце се съмва. Най-богатите хора в света са руснаци. За природата да не говорим. За фолклора и изкуството също. Затова Западът иска да заграби Русия. Така, че не се дави в злобата си.
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 213Е, ти вече си ги изпил, но май си сбъркал амфегамините с кокаинче. Вече халюцинираш.
184
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главнокомандващият на силите на НАТО в Европа генерал Филип Бридлав заяви, че Русия е разположила на границата си с Украйна всички сили и средства, които са необходими, за да започне инвазия на територията на страната, предаде УНИАН.По неговите думи Москва може да започне да навлиза в Украйна след 3 или 5 дни.Бридлав определи ситуацията на руско-украинската граница като много тревожна.
183
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пусть враги запомнят это -Не грозим, а говорим:Мы прошли, прошли с тобой полсвета,Если надо - повторим.Колко му е.............
182
0
 
21
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен217 Че какво й е свободното на Украйна? Аз не виждам там никаква свобода а чиста проба анархия. Викаш ,положително ще им дойде да им смъкнат пенсиите двойно и да им цопнат 40% увеличение на битовата газ? Също е положително ще им дойде от "Десен сектор" да бяха ги тормозили ежедневно? Ей ,ама мозъка ти е здраво промит от псевдо-демокрацията дето я проповядват от ЕС и САЩ
181
0
 
20
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До сирил;прав си пич страните управлявани от диктатори са исключително бедни.ето ние сме демокрация и сме световна икономика номер 1,гърция е демократична от как свят светува и е фалирала, а скоро и целият ес ще се разпадне всъщтност това вече започна.
180
0
 
16
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До 214 В какво са ги излъгали? Че ще им увеличат пенсиите ли? В какво точно Русия успя да подлъже кримчани ? А в Украйна ги очакваше голямо охолство,няма що.40% отгоре газ,50% отдолу пенсии. Направо чак да плаче човек защо кримчани се присъединиха към Русия
179
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До с.Мини брейн, диаметрално ли си толкова семпъл, та говориш екстраординарни щуравотини, като някоя падаль с мръднал покрив. Като спец в експертизата на ***-ки(?!) (странна граматически корекция правиш, лингвисте), очевидно знаеш координатите на майка си. Поздрави я за генетичния и успех, помежду активните действия в древната и професия, при генерирането на поредния политиканстващ кръчмарски ***, наемен работник по поддръжката на канализационните системи в бизнес-парк.
178
0
 
19
 
! Отговори
луд умора няма преди 10 години
Ненормалници ***.Все крещите за поход на изток,да бъде прегазена Русия и тем подобни простащини.Не ви минава през тъпоъгълниците над раменете ви,че ако светът все още не е прегазен и превърнат в американо-еврейска пустиня,това се дължи на възпиращото действие на руското оръжие.Това,че седите пред компютрите и плямпате идиотщини,се дължи на този факт.Иначе щяхте да се реете,във вид на газови молекули след ядрен взрив.
177
0
 
2
 
! Отговори
anoi преди 10 години
До сирилQatar. OAE. Kuwait...