НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница

Москва: Снимките са от август 2013 г.
Обновена: 10 апр 2014 21:55 | 10 апр 2014 21:46, Елка Василева
159
НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

НАТО показа пред репортери сателитни снимки, които според Алианса показват, че Русия е разположила около 40 000 войници край украинската граница, дълги колони танкове, БТР-и, артилерия и самолети, готови за действие, предаде Ройтерс.

"Това е една много добре подготвена и готова за бързи действия сила. Както сочат снимките, тя е разположена близо до пътища и комуникационни линии", каза британският генерал Гари Дейкин на брифинг в натовския военен щаб в Монс, Южна Белгия.

НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

"Тя има ресурсите да навлезе бързо в Украйна, ако й бъде заповядано", добави той. Според него, ако руските политически лидери вземат решения да изпратят войски в Украйна, предните руски части могат да тръгнат до 12 часа.

От натовските снимки личало, че руските сили са разположени на над 100 различни площадки на разстояние от 40 до 150 км от украинската граница. Тези площадки били по-скоро полеви, отколкото военни бази. Снимките били направени между 22 март и 2 април.

Още по темата

Висш представител на генералния щаб на руските въоръжени сили заяви обаче, че сателитните снимки на НАТО, за които се твърди, че показват струпани край границата с Украйна руски войски, са направени през август 2013 г., съобщи Ройтерс, позовавайки се на руската осведомителна агенция РИА Новости. Изявлението бе направено часове след като НАТО показа снимките, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
6
 
16
 
! Отговори
Александър преди 10 години
До xЖивял съм и там, и в САЩ, и по Европата. За разлика от теб, Хо, STARBUCKS, навсякъде съм бил в средата на достойни, интелигентни и почтени хора. Към руснаците отношението ми е по-особено. Много сантиментални, до глупост сантиментални хора! Те ни обичат! А защо, защото сме подли и лукави нагаждачи? Чак сега някои се пробуждат. Тук чета гадости, извратени мозъци се гаврят с народа, който ни е освободил от игото! Който е пролял кръв за Свободата ни! Стискам зъби и десница, когато чета гадости
104
6
 
6
 
! Отговори
няма да Садам преди 10 години
И над руските войски тихо си летят американски дронове...
103
6
 
15
 
! Отговори
до 136 преди 10 години
в момента в русия още не е даже пролет, не трева, не кал, сняг има на места. на снимките има трева дето само за 2-3 месеца лятото я има по онези земи.. снимките може и да са истински, просто не са правени сега
102
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И КАК ДА РАЗБЕРЕМ КОИ СА ВОЙСКИТЕ И КЪДЕ СЕ НАМИРАТ,МОЖЕ ДА СА АМЕРИКАНСКИТЕ ДО РУСКАТА ГРАНИЦА...
101
8
 
9
 
! Отговори
аз преди 10 години
До щирлицНе са "няколко самолета"! Само на една снимка виждам повече самолети, отколкото България има! Не знам колко е общия им брой - но едва ли са само тези! По-скоро са поне десет пъти повече! А и 40 хилядна армия пак е повече от цялата армия на България! За какво е разположена близо до границата с Украйна? Защо не са си по базите? Военните учения не продължават повече от 3 до 5 дена. Другото си е военна заплаха.
100
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министър Лавров, моите дълбоки уважения, каза, че Черноморските страни имат споразумение за допускане на чужди плавателни съдове при определени условия в Черно море.На американците навсякъде е им е бащиния! Нарушават!Откъде тръгна всичко-недоволство от прекратяване преговорите с ЕС, "революция", настанен президент и мив.председател, забрана на руския и други езици.Тук е подстрекателството и то е подготвено отдавна.Ние не сме тревопасни.Свидетели сме на агресия и ни правят съучастници в нея.
99
7
 
8
 
! Отговори
препъганда преди 10 години
***, мно-о-огу им се иска на тия нАТО-ВЕ да ги дРУСне някой, чак еднополово ми звучи..."Снимките били направени между 22 март и 2 април. Висш представител на генералния щаб на руските въоръжени сили заяви обаче, че сателитните снимки на НАТО, за които се твърди, че показват струпани край границата с Украйна руски войски, са направени през август 2013 г., съобщи Ройтерс"
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ейса шава къртя
97
6
 
10
 
! Отговори
Деси преди 10 години
Третата Световна почва
96
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А НАТО какво прави там като Украйна не е член на НАТО
95
2
 
8
 
! Отговори
Александър преди 10 години
До Анонимен 126В дълбока заблуда си! А и окъсялото грузинско крайбрежие има териториални води колкото Софийското поле. При това Грузия не е в НАТО., Украйно не е в НАТО. Но първо се справи, какво значи "териториални води"!
94
12
 
25
 
! Отговори
морски преди 10 години
Еврогейовете от НАТО пак нещо са объркали снимките от пропагандата.
93
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
60% от площа на Черно море са териториални води на държави на НАТО.
92
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де! Все пак това са дислокации на руска територия! Какво ги тресе хамериканци и франсета?? Кого дирят в черно море с кораби???
91
8
 
18
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Господа,обиждате украинците.Излиза,че с няколко самолета Русия ще нападне Украйна,демек толкова й е силата.А иначе идеята не е лоша-сега отсам,утре отвъд границата,по западен образец...Хаирлия да е!
90
2
 
15
 
! Отговори
Плевен преди 10 години
До ВарнаТурците все пак са "братска" сила от НАТО , те са там да ни помагат ако имаме нужда .:)
89
16
 
26
 
! Отговори
българин преди 10 години
Да бе, не са даже от 2013 г., ами направо са от афганистанската война, снимките. Русия на Путин е душичка, виновни са фашистите във Вашингтон, в Киев, в ЕС, на Луната, на Марс и т.н. Да живее братска православна съветска Русия на др. Путин. Долу мръсните американски империалисти. Слава на др. Путин, да живее българо-руската свещена дружба, от векове и за векове!
88
11
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Вместо да приказвате глупости , след като не вярвате на каквото и да Ви се покаже, абонирайте се за директно гледане в чичо Ви Google . Само има една Важна за Вас подробност. Абонамента за гледане в реално време струва ПАРИ. А вие мишоци НЕ можете да си позволите тази цифра.Така,че си тренирайте пръсчетата по клавиатурите и се правете на разбирачи.
87
11
 
24
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Ако някой още не е проумял, какво правим ние, Румъния, а в близко бъдеще и други по-бедни европейски държави в НАТО и ЕС, то ще ви кажа - Не ние, а те имат нужда от нас, но не от хората а само от земята ни, от нашето географско разположение, от благата ни....За това драги, политиката която водят "нашите съюзници" е бавно и методично да ни унищожават. Погледнете назад, замислете се....
86
6
 
15
 
! Отговори
Чудесно! преди 10 години
Сега руския венен министър ще се подпише и NATO ще имат автентичен автограф. ще струва доста пари на аукционите.... Нищо повече не струват тези снимки защото не са нито новост, нито рядкост.