Украинските войници в Краматорск предават оръжията си

Те ще бъдат пуснати да се приберат
Обновена: 17 апр 2014 05:59 | 16 апр 2014 22:10,
229
Украинските войници в Краматорск предават оръжията си
Снимка: Reuters

Войниците от украинската бронирана колона, която бе блокирана от проруски демонстранти в източния украински град Краматорск, започнаха да предават оръжията си преди да се върнат обратно, предаде Франс прес.

Военните демонтират затворите на оръжията си, които после биват събирани от мъж в униформа без отличителни знаци, който се представи като член на активните в района проруски въоръжени групи. След това украинските военни трябва да се върнат, откъдето са дошли, съгласно постигнато споразумение между двете страни.

Автоколоната от 15 бронетранспортьора бе спряна по-рано днес от проруски демонстранти в Краматорск на път за Славянск, който от събота е под контрола на проруски въоръжени бунтовници. Други шест бронетранспортьора от колоната бяха заловени от проруски бойци и се включиха в отбраната на Славянск с развети руски знамена.

Съгласно сключеното в Краматорск споразумение, след като оръжията бъдат извадени от строя, военните от 25-а Днепропетровска въздушнодесантна бригада ще бъдат пуснати да си заминат.

Някои украински войници плачат, други крият лицата си. "Браво, момчета! Браво, момчета!", викат събралите се хора, съобщиха от място журналисти на АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извинети този сайт проукраински ли е ?
91
1
 
63
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ТЕЗИ ИСТИНСКИ ВОЙНИ ОТКАЗАЛИ ДА СЕ ПРОЛИВА КРЪВ В ИНТЕРЕСИТЕ НА ШЕПА ПОЛИТИЦИ, КОИТО УТРЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРЕДАДЕНИ ОТ СЪЩИТЕ ПОЛИТИЦИ И ДА ГИ ИЗПРАВЯТ ПРЕД РАЗНИ СЪДИЛИЩАТА....
90
2
 
57
 
! Отговори
Асо преди 10 години
до И послеТова са една шепа платени хора,на които САЩ плаща да мътят водата в Украйна и точно тази шепа планети хора ще мрази Путин... .То за това в градовете посрещат руснаците като освободители.Това ли омразата,която спечели Путин???Европа без Русия е обречена
89
59
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проруските терористи действащи на територията на Украйна трябва да бъдат ликвидирани!Украйна трябва да запази целостта си и който иска противното не е с всичкия си.
88
36
 
8
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Защо не обясните, че украинските войници са всъщност етнически руснаци. А на поддръжниците на насилниците и захватчиките искам да споделя, че няма какво повече да вземете от Украйна. Никъде руското население не е повече от 30%. Така, че останете си с Крим.
87
1
 
76
 
! Отговори
Дааааааа преди 10 години
Да дадеш 20 милиона жертви през последната световна война и да искаш отново война е абсурд. Но да клекнеш и изпълняваш това което другите ти нареждат също е абсурд..Ние не само клекнахме, но и се надупихме . Това руснаците никога няма да направят каквото и да им се нарежда от вън.
86
45
 
8
 
! Отговори
И после... преди 10 години
Дори и цяла Украйна да стане руска...дали Русия ще спечели от това.......*** спечели единствено омразата на цял един народ....и така тези почти еднакви държави и народи вече са врагове....тежко и горко но руснаците.....най-краткия път за Европа минава през Украйна!
85
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може ли такова нещо! Турчинов иска да се присъединят като суровинен придатък и плацдарм за американски бази срещу Русия, а "тъпите" според платените писачи украинци не искат. Още повече, че огромна част от украинците работят в Русия и ако случат чичо Сам, ще ходят гладни.Да не говорим, че от Америка ще го получат същия, дето го получихме ние...Но пък ще бъдат управлявани от гьон-сурати, клептомани - дебелаци, гейове, корумпета и всякакви други такива. Като нас...
84
0
 
70
 
! Отговори
korkea преди 10 години
Браво на тези войници, всички трябва да постъпват така... защото да стреляш срещу собствения си народ е най-жестокото нещо. Само така могат да се оттърват с по-малко щети, защото всичко е на сметката на изнурения украйнски народ. Сега остава и да се изтрепат едни други под зоркия поглед на натото. Респект пред тези командири. Няма нищо срамно, хората които слушат сърцето си постъпват правилно..
83
0
 
63
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
Браво украински войници! Само така може да запазите целоста на Украйна,макар и федерална.
82
5
 
75
 
! Отговори
az преди 10 години
ама много *** народ има тук нищо чудно,че сме на този хал,Русия не е пропадналата дупка по времето на Горбачов и Елцин сега е голяма сила икономически и военно,вижда се как страхливите натовчета само налагат санкции и до там.Нормално е да се предадат те са братски народи с общо минало и история гледайте малко клипчета в нета как се предават със сълзи и говорят брат брат,това че алчната еврейско американска хайка и направила фашистки преврат с цел да приобщи Украйна към фалиралия ЕС е друга тема.
81
49
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе да си нацепят Украйна както Германия беше нацепена. едните ще напреднат, другите ще си останат аборигени при руснаците.
80
59
 
6
 
! Отговори
Диана преди 10 години
Тези Украинци само окуражават руснаците. Просто трябва да се бият. За какво са им дали тези пушки?
79
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами много просто, турците ще купуват газ от Русия по южен поток и ще го продават по свои тръби на България, Гърция, Албаня, Македония, Сърбия и т.н. Ако можеш да се сетиш защо им е на турците Южен поток няма да се учудя. Ама може и да ти е трудно, като гледам.
78
67
 
13
 
! Отговори
украинец преди 10 години
На рускоговорещите, щом не им харесва Украйна, защо не си идат с мир в Русията!? Утре, вдругиден същия сценарий могат да разиграят и в България, а и в цяла Европа путинските паразитни интриганти.
77
56
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия украинци се излагат. Тука ако стъпат два батальона руснаци досега да сме ги смеляли.
76
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива като тоя вдясно с автомата като стъпят по черноморието ни(ты меня уважаешь), първи ще избягат русофилите.(ама наистина ви казвам, руснаците после имат особено отношение "приятелите").
75
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 176Хахахаха умник.. трилион е 1 с 12 нули и следващото по големина след милиард.. а билиона който си сложил там може да го видиш само на английски защото в английския bilion означава милиард.. И тръгнал да учи той другите :Д
74
5
 
67
 
! Отговори
гей буш президент преди 10 години
Айде обръщайте танковете и към Киев да свалите превратаджиите и да върнете заклната власт! Тези момчета са патриоти а не платени от мейдана!
73
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...и най-лошия мир е по-добър от най-добрата война!..."Ако украинците откажат да стрелят по братята си съм им фен до гроб!