Проруските активисти в Донецк: Първо освободете Майдана!

Засега нямат намерение да се изтеглят от областната администрация
17 апр 2014 21:26,
142
Проруските активисти в Донецк: Първо освободете Майдана!
Снимка: БТА

Проруските активисти, окупирали областната администрация на Донецка област в Източна Украйна, обявиха, че няма да освободят сградата, докато привържениците на новата власт в Киев не опразнят своя лагер на площад "Независимост" в столицата. Това предаде Ройтерс, като се позова на техен лидер.

Попитан за коментар на постигнатото днес в Женева  международно споразумение за деескалиране на ситуацията в  Украйна, което предвижда всички незаконни окупации на сгради и площади да бъдат прекратени, Александър Захарченко подчерта, че трябва да се започне с Майдана.

Още по темата
По-рано тази вечер на международното летище на Донецк бе издигнато знамето на т. нар. Донецка народна република, която бе провъзгласена от проруските привърженици на федерализацията на  Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Около 2 хиляди души излязоха на митинг в източния украински град в подкрепа на единството на Украйна, съобщи Франс прес. 

Демонстрантите в Донецк развяват малки украински знамена и пеят националния химн, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
31
 
1
 
! Отговори
живял-видял преди 10 години
Аз карам от 86 г. и бензин под 90 ст. не помня!
39
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 60-те години бензина беше 10 и 12 стотинки, през 70-те години беше между 50 и 60 стотинки, а след 81 година беше 1 лев и комунизма го завършихме с цена на бензина 1.20 през 1989 год.
38
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами хайде бегайте в Северна Корея да ядете хляб от 20 стотинки и да наливате бензин от 25 ст. в резервоарите на мосвичи и жигулита.
37
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много евтино беше при соца.Не знам за бензина,но билет за автобус или трамвай беше 6 ст.,можеше да хапнеш прилично в ресторант за 3-4лв( с една ракия и салата)
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последно Рад.Тогава в ония времена за което имаш тъмна светлина ще ти кажа, че всеки имаше дом семейство и челяд. Улици пълни с детски глас,спокойствие и работа за всички,няма бездомни няма гладни,няма клошари.Осигорено задравеопазване,безплатно образование...........Днес рад селата запустяха,градовете затихват,младите ги няма в страната, а дане говорим за цени ипридобивки,там е пълна смрат.На тебе Рад това време ти е чуждо,непознато,или ти е платено така да пишеш.
35
18
 
4
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До АТАКИСТЕй го и това недоносче - Ще викаш "***" на онова беловласо джудже,дето се бара за голям ваш лидер - Боленчо :):) Ясно?Какви 40 стотинки за литър бе байо???? 40 стотинки беше хляб "България", "Добруджа" беше 36 стотинки. Литър А-93 беше левче, а оня,дето ставаше само за ЗИЛ-ове -А-83 - 80 стотинки!Какви глупости дрънкаш?!?! Май си някой 18 годишно скинарче,дето ако му обърша един зад врата,ще пусне жълто и ще му изтекат сополите :):)Съвсем се оляхте не хора!
34
9
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
Дя не забравяме, че ако Украйна не беше ядрено обезоръжена през 96г, то тя имаше пълното право да изравни москва с океана.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хей рад не лъжи.Първо заплатата на учител през 1985 година не е била 120.00 лв а нещо повече, и второ цената на бениза тогава беше 25 ст.,а на дизела 18 ст.
32
2
 
6
 
! Отговори
до 70 преди 10 години
Тогава ток 2 ст. хляб 20, билет 6ст, боза 6ст. -сега ток 20, хляб 1,20, билет 1лв, боза 50 ст и е с подсладител, не истинска боза -заплата се е дигнала 3,5 пъти, цените 6 пъти ;)
31
9
 
3
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До АТАКИСТКоментарът ти е лишен от всякакъв смисъл.Именно,защото съм живял през комунизма,съм се запознал с така наречените "ценности" на този строй. И никак не ми харесват! Вероятно съм и по-голям от такива като теб,дето едва ли са закачили от "ценностите" или пък са били някои мишки на държавна хранилка.Аватарът ми е ,за да провокира разни ***, дето се мислят за големи мАжове като използват за другите думата Пред клавиатурата всички са много силни и вилни :)
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аха лъсна комуниста регистриран като Рад. Ние тука ще се правим на демократи защото сега така е модерно, ама който не ни харесва трябва да бъде изселен. патриотизъм и европейски ценности какво да правиш. В Русия не е толкова зле отдавна имакрасив благоустроени градове само че някои са спрели и циклят с картинки от чернобил още, за да *** *** на някой западняк докато му чистят тоалетната и то ако го пусне там.
29
0
 
5
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
Мир да има и любов!
28
8
 
1
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До 58Учителите сега не тънат в охолство друже,но я се замисли кой е виновен за това.И честн да ти кажа дори и да не "тънат в охолство" са доста по-добре материално от времето на Соц.-аЕдна елементарна справка може всеки да направи и дори да сметне.Вземете цени на основни стоки и вижте колко единици от тях може да се купи със сегашния доход и колко с тогавашния.Пример:1 л. бензин през 1985 = 1 лв. Със заплата от 120 лв. - 120 литраСега -1л.=2,60лв. Заплата 600 лв.(учителска) = 230 л.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе СвинскиНа училище се ходи с униформа, а не по пижама.Кой ти е забранявал да носиш дънки извън учулищните занимания.Никой.Не се прави и ти на репресиран с твите дънки.Че аман от болни репресирани,
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците в Украйна, след Кримската кампания на Путин са вече под 7 милиона! Янукович бе последният руснак, който бе президент на Украйна.Разделението вече е толкова дълбоко, че руснаците ще трябва да се примирят в ролята си на малцинство, което ще трябва да се съобразява с украинците.
25
4
 
11
 
! Отговори
награда преди 10 години
В украинската армия е обявено съревнование: който най-бързо дезертира ще получи за награда руско знаме!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рад такива твърдения, че си бил еди какъв си, а *** - еди каква си, в коментари под новини, където не можеш да го докажеш, а и не значи нищо, са безсмислени. Още по-малко за хора които имат понятие наистина от икономика и икономически теории както и от история. От коя година България има пазарна икономика че дрънкаш глупости, на всичко отгоре още изчисляваш в долари, а борда беше към марката, което само по себе си е показателно и типично за политиците от онова време.
23
1
 
3
 
! Отговори
Свински преди 10 години
До рад преподавецаНе знам дали си преподавал Ама май си препродавал Картофи
22
4
 
4
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До 55По цикленето са червените *** като теб!Виж си "смислените" писания,дето спамиш тука и тогава отваряй дума!Ако е въпрос за обиди, няма проблем , но ми е под нивото да си хабя думите за някакъв с 2 гънки в мозъка (една по рождение, другата от удар),дето само "цикли", колко било гот при Соц-а !Като е толкова гот в соц -държави, що никой не емигрира в Северна Корея, Куба, Виетнам а? Много кофти на Запад викаш.Що ли се натискат българите за натам??Ама и при *** е гот.Ама никой не отива
21
3
 
5
 
! Отговори
винаги са лъгали преди 10 години
Лавров отлично знае, че арогантните и високомерни западняци ще го излъжат. Както винаги са лъгали. И няма да си изпълнят задълженията. Кой от тях ще се осмели да разоръжи бандюгите от Правый сектор? Нали след това ще го разчекнат на Майдана!