В Женева започват трудни преговори за украинската криза

При провал САЩ заплашиха с нови санкции срещу Русия
17 апр 2014 07:44, Елка Василева
35
В Женева започват трудни преговори за украинската криза
Снимка: БТА

Женева днес е домакин на четиристранни преговори, посветени на кризата в Украйна.

В разговорите участват Русия, Украйна, ЕС и САЩ. Те ще бъдат представени от руския външен министър Сергей Лавров, украинския външен министър Андрий Дешчица, дипломат номер едно на ЕС  Катрин Ащън и американския държавен секретар Джон Кери.

Още по темата

Разговорите се очертават трудни. Москва иска федерализация на Украйна, но проевропейското правителство в Киев е против тази идея, защото тя застрашава Украйна с разпадане, предаде Франс прес.

Разговорите започват и на фона на напрегната обстановка в източната част на Украйна, където проруски активисти окупираха сгради в редица градове, а правителството започна антитерористична операция.

В случай на провал на срещата САЩ заплашиха с налагане на нови санкции срещу Москва. Според Държавния департамент те може да засегнат повече физически лица, отколкото досегашните санкции, и дори да забранят достъпа до някои ключови икономически отрасли като мините, енергетиката и финансовите услуги, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
21
 
! Отговори
Разделяй-и-Владей преди 10 години
В Женева започват трудни преговори за украинската криза - Да, това ще бъдат официалните преговори за пред света, но най-вероятно истинските преговори за съдбата на Украйна отдавна са приключили.
8
24
 
6
 
! Отговори
Един човек преди 10 години
Русия не може да спечели от всичко това , само губиПутин ги вкарва в икономическа криза и сам се прецакваОт Крим печели 100 милиона годишно което е наема на базата , но се лишава от съюзник което е много повече
7
20
 
6
 
! Отговори
Един човек преди 10 години
Украйна и Русия са едно и също , Русия е възникнала от Украинска Рус Могат да се бият колкото си искат и никой не му пука истински Все едно Чили да нападне боливия На практика Путин сам се рита в *** пред целия свят Едни му пляскат а други му викат да внимава но никой не му се сърди
6
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще санкционират, ще санкционират...и накрая става каквото Путин каже.
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ да престанат да плашат.... гаргите! Вече и децата им се смеят.
4
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жаликото кремълско недоносче тепърва ще сърба попарата, която надроби.Няма нищо по-хубаво от това целия свят да презира и да изолира руските ***. Вече не остана съмнения в империализма им.
3
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смачзвайте топ социалистическата, световната коака наречена Русия!Русия иска да се лее кръв!
2
3
 
39
 
! Отговори
СЯНКАТА НА ЦИОН преди 10 години
Мислех си, че ние българите сме най-простият народ на света, но ще се окаже, че има и по-прости от нас.Братята украинци май наистина са по-*** от българите !Да виждаш какво става в Евмрогейския съюз и да искаш да влизаш в него ....Не е нормално !България е отличен пример за това какво ще се случи на Украйна след като влезе в ЕС - ***, разграбване, колониална зависимост, бедност и мизерия ...Ако имат грам мозък в главите си, украинците трябва час по-скоро да обесят тези от Майдана !
1
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия ще бъде много уплашена, много, !тя вече се тресе от страх!!!!!!!