Русия: Работата по "Южен поток" продължава

Москва продължава консултациите с ЕК
Обновена: 18 апр 2014 18:07 | 18 апр 2014 13:03,
166
Русия: Работата по "Южен поток" продължава
Снимка: архив, Reuters

Дори Европейският парламент да вземе решение за прекратяване на проекта "Южен поток", това няма да се отрази на осъществяването му, заяви днес пред журналисти енергийният министър на Русия Александър Новак, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Реализирането на проекта протича според предвиденото в международните спогодби, затова не може да бъде спрян", добави министърът.

Още по темата
Министерството на енергетиката в Москва продължава консултациите с представители на Европейската комисия, посочи Новак.

Вчера Европейският парламент призова газопроводът Южен поток да не бъде изграждан, както и да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС. Евродепутатите се произнесоха по този въпрос с гласуването на резолюция на последното пленарно заседание за своя мандат.

Икономическият министър Драгомир Стойнев пък обяви, че България ще се бори за реализацията на „Южен поток“, защото този проект е важен не само за доставките на газ за страната и за Европа, но и ще раздвижи икономиката.

Той предупреди, че „Южен поток“ може да се превърне в политическа жертва, защото и Европа се готви за изборите. „Ако ЕНП спечели изборите, „Южен поток“ ще бъде спрян“, категоричен беше той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
4
 
! Отговори
Здрав Разум преди 10 години
Стойнев със сигурност бръщолеви големи глупости и за енергетиката и за туризма и т.н. защото просто не разбира материята, но за Южен поток макар и по случайност казва истината, а тя е, че България има и нужда и полза от него. Естествено, че неговите "другари" виждат в този проект поредната "хранилка", но това не означава, че при нормални обстоятелства този проект е лош за България.
52
4
 
8
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 10 години
ДО ВСИЧКИ МЕКИ КИТКИ И СЕЛФИТА,ВИЕ КРАТУНИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ПАДНЕ ЛИ РУСИЯ СЪС ЖАЛКОТО ВИ СЪЩЕСТВУВАНЕ Е СВЪРШЕНО? ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ НЕДАЙ СИ БОЖЕ РУСИЯ ЗАГУБИ ВОЙНАТА ЩОТ ВОЙНА ЩЕ ИМА ,СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВА МАСОВОТО ИЗТРЕБВАНЕ ? ПУТИН ВЪВ МОМЕНТА СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА БРАНИ МИРА И ИНТЕРЕСИТЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След "Южен поток", г-н икономическият министър Драгомир Стойнев трябва да се бори за:- Утвърждаването на БКП и ГЕРБ като водещи сили в развитието на РБ!- Връщането на паметниците на В.И.Ленин по местата им!- Изграждането на нови паметници - на В. Путин и "Газпром" (по възможност до паметниците на Ленин)! - Бартерни сделки с РФ - "домати за Лада", "краставици за Волга" и т.н.!- Да се увеличат продажбите на българска земя за руските "братя"!- Руският език - задължителен в училище!И Т.Н.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе "мазен хляб", ти география учил ли си някога? На юг от нас има толкова газови находища, колкото са клетките в черепа ти.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не знам друга страна като България така да е изнудвана за да им плаща 600$ за газта Сега ако сторят южен поток половината от парите ще се откраднат от нашите червени другари, а след това 20години май трябва да изплащаме на руснаците тръбите и строителството И КЪДЕ Е НАШИЯ КЯР
48
2
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Тези дето не общуват с Русия,да не би да не ползват ток и да не карат коли?Даже си живеят мнооого по добре.
47
7
 
6
 
! Отговори
мазен хляб преди 10 години
България има интерес от газопровод Юг Север,а не руския южен поток
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЛAСУВAЙТЕ ЗA ГЕРБ И нито един руски проект НЯМA ДA ИМA У НAС! ЕНП ЗAБAВЯ НО НЕ ЗAБРAВЯ!
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Made in VarnaМалкия ти бил ли си в Русия ... Или гледаш американските филмчета от Холивуд
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РеалистХа, що бе? Експерта Ореховски нали обеща 240.000 работни места за 4 години. Т.е. по 60.000 на година. От една година е на власт , работните места спаднаха с 35.000. Тенденцията е да спадат още. Кога най-накрая червения *** ще загрее?
43
11
 
3
 
! Отговори
мазен хляб преди 10 години
Путин ще свърши разпнат на Червения майдан в Москва,докаран до икономически крах от Запада,просто там никой няма да му прости аншлуса с Крим и подобна политика.Войните в Европа свършиха 1945 г.,но някой не го е разбрал и затова ще бъде докаран до просешка тояга,не може една бензиностанция с оборот колкото Самсунг да застрашава световния мир.Запада е прекалено хитър,за да се конфронтира открито с путин.
42
10
 
6
 
! Отговори
МРЪСНА СГАН преди 10 години
...Стойнев пък обяви, че България ще се бори за реализацията на Южен поток, защото този проект е важен не само за доставките на газ за страната и за Европа, но и ще раздвижи икономиката.... Червените комунисти правят всичко възможно да се закрепостим и да плащаме на руснаците прескъпо ...
41
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето това е типичното руско мислене: "Царят не дава, ама пъдаря ще даде. Ще подкупим, ще изнудим... Българите ще клекнат, като ги натиснем..."Да, ама не!Свърши се!
40
2
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Колко голям *** трябва да си за да не разбереш, че имаме огромна полза от това тръбата да минава през България и че ще имаме само вреди ако този газопровод не се случи или пък ни заобиколи. И цялата тая работа няма нищо общо с това дали някой тука обича или мрази Путин и руснаците, а става дума за пари ... много пари и работни места, а и двете са ни много кът.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 49Хахахаха! В топ 10, викаш, на индустриалните държави. Човек да се зачуди защо въобще СИВ и източния блок се разпадна... Това *** сте баси ***, не е истина
38
7
 
5
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Пакистан е много по-нормална държава от Путистан.
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БахурАми кой каквото има с това плаща ...Германия технологий, Ние ...гол *** ...кой ни докара до там .....сам си отговори 1998 бъгария беше в първите 10 индустриялни държави в Европа .....кой ни докара до там ...сам си отговори
36
0
 
6
 
! Отговори
Факти преди 10 години
В слуай, че някой е пропуснал "дребния факт" на спешното посещение на Давутоглу у нас и после веднага в Крим, е добре да се каже ясно, че турсикия външен министър дойде да предложи каквото си пожелаем само и само тръбата да мине през Турция, а не през България и пак ако не си спомняте на същия ден Турция взе, че се съгласи нашите тирове да минават през територията й без да плащат за разрешителни, пък техните да продължават да бъдат скубани на Капитан Андреево. Турците отстъпки даром не правят.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БахурМани, отчайваща работа... Е един сайт имаше анкета - ако руснаците ни нападнат, с какво ще ги посрещнем. Отговори бяха а) с хляб и солб) с калашниковМнозинството се бяха решили за а) на абсурдния въпрос. *** в БГ с лопата да ги ринеш.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Без име.Чугуна май бавно загрява. Писах ти, че е патова ситуация. Икономиките на ЕС и Русия са обвързани, какво толкова за неразбиране има? Едните продават газ и нефт, другите технологии и машини. Пито - платено.