Спрете окупациите, иначе ще действаме, предупреди Киев

Украйна не смята, че лагерът на Майдана трябва да се разтури
Обновена: 18 апр 2014 21:16 | 18 апр 2014 18:00,
143
Спрете окупациите, иначе ще действаме, предупреди Киев
Снимка: БТА

Украинското правителство предупреди, че може да предприеме по-конкретни действия следващата седмица, ако проруските сепаратисти не преустановят окупациите си на административни сгради съгласно вчерашното международно споразумение от Женева, предаде Ройтерс.

Външният министър Андрий Дешчица не даде подробности, а Киев и преди е заплашвал да използва сила, без да е последвало нещо особено след това.

Още по темата
Дешчица допълни, че въпреки исканията от сепаратистите в Източна Украйна правителството не вижда нужда, произтичаща от сделката си с Русия, да разтури проевропейския активистки лагер на площад "Независимост" в Киев.

Запитан на пресконференция дали има краен срок за прилагане на споразумението, съгласно което окупираните сгради трябва да бъдат освободени, той отговори, че се надява великденските празници този уикенд да успокоят напрежението.

В текста на документа от вчерашната среща в Женева е посочено, че всички незаконни въоръжени групировки са длъжни да бъдат разоръжени, всяка незаконно завзета сграда трябва да бъде върната на законните й собственици, а всяка незаконно завзета улица, площад или други обществени места в украинските градове и населени места, трябва да бъдат освободени, припомни ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
50
 
! Отговори
Kireto преди 10 години
До 1:Скоро май и украинците ще се присъединят към нас, *** и СЛУГИТЕ на САЩ и ЕС ...
6
6
 
63
 
! Отговори
ами преди 10 години
Незаконни групировки???Майдана законен ли е???
5
53
 
7
 
! Отговори
ще преди 10 години
То търпението има граници. Накрая ще гръмне гърнето та... украинците ще им кипне...То накрая се играе - ва банк. нема лабаво.Бъзикането с Украйна, ще му излезе през носа на Путин.
4
60
 
9
 
! Отговори
опълченец преди 10 години
Къде ще се събираме да ритаме руски *** и да помагаме на братска Украйна да се освободи от руските окупатори.Сега е момента да се прогонят от Европа тези азиатски пришълци.
3
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Amin !
2
28
 
3
 
! Отговори
!!! преди 10 години
ne sam politik za da komentiram
1
71
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свобода за всички славянски народи от руското робство!Бог да е с нас!