Американски делфини ще участват в ученията на НАТО в Черно море

За първи път в открито море ще се срещнат американски и руски бойни делфини
Обновена: 21 апр 2014 07:46 | 21 апр 2014 07:30, Анисия Иванова
330
Американски делфини ще участват в ученията на НАТО в Черно море
Снимка Reuters

В летните учения на НАТО в Черно море ще участват американски бойни делфини, съобщи за руския в. "Известия", цитиран от ИТАР-ТАСС, говорителят на програмата за морски бозайници към американския военноморски флот Том Лапуза. Според нето това ще са първите натовски учения с участието на бойни делфини.

За първи път в открито море ще се срещнат американски и руски бойни делфини - известно е, че такива делфини подготвят единствено в Русия и САЩ, пише вестникът.

Лапуза казва, че ученията с участието на 20 обучени делфина и 10 морски лъва ще продължат една до две седмици (максималният срок за пребиваване на страни, които нямат излаз на Черно море, е 21 дни).

Задачата на американските делфини ще е да тестват нов антирадар, чието предназначение е да дезориентира вражески ехолокатори, а морските лъвове ще търсят мини и военни водолази. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
3
 
21
 
! Отговори
Георги преди 10 години
До Анонимен 233Ичел съм почти всичко за"Курск" от разни източници на разни езицци. Жалко, не съм гледал още френския филм. Няма да коментирам случая! Жалко да доблестните руски морячета - жертва на психясал, наср^л се от страх американски капитан! Само искам да кажа, че благодарение на железните нерви на Путин, ние сме живи! Ако беше изпратил само два противолодъчни самолета да накажат престъпниците, Третата Световна щеше да е започнала и свършила! Путин е най-великият политик на Земята!
180
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пентагон признал, что имитация атаки Су-24 на эсминец ВМС США произвела деморализующий эффект на экипаж корабля. 27 членов экипажа эсминца подали рапорт об отставке. Комментирую свои действия они сказали, что не намерены подвергать свои жизни опасности.Пентагон в понедельник выступил с заявлением, в котором утверждает, что российский бомбардировщик Су-24 в субботу несколько раз пролетел вблизи эсминца ВМС США Donald Cook в Черном море и при этом несколько раз имитировал боевую атаку.
179
4
 
29
 
! Отговори
тя преди 10 години
ВОЙСКИТЕ НА САЩ - ВЪН ОТ ЧЕРНО МОРЕ!!!
178
4
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До НФБСВЕТЪТ ЩЕ ИМА НУЖДА ОТ ХРАНИ..А НИЕ ИМАМЕ ЧУДЕСЕН КЛИМАТ...МНОГО РЕКИ------------------ Точно ти ли ще се хванеш да копаш домати и краставици? Къде виждаш себе си по веригата? Аз те виждам само като дървен философ, който опипва доматите на Красноселския пазар и мрънка, че му е скъпо.
177
8
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До НФБ Я сега обясни по какъв начин американските кораби в Черно море ти пречат на индустриализацията и на производството на храни? Два американски кораба пречат, а 50 руски не пречат? А?
176
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВЕСОДобре са Словения , Чехия , Литва , Полша донякъде и всички останали са по-добре отколкото ***,най-добре са тези ,които не правиха мирни преходи с Желю,а изкорениха комунистическите престъпници и започнаха да строят държавите си , особено добре развиваща се е Хърватска и то без да е в ЕС (което може ви дори повече пречи ,отколкото помага,заяото днес чета един испанец как реве колко бедна била Гърция и как 3 000 000 гладували без да казва, че това са емигранти. БГ Делфини я яли).
175
21
 
1
 
! Отговори
ВЕСО преди 10 години
УБЕДИХ СЕ ЧЕ ПО ПРОСТИ ОТ СЛАВЯНСКИТЕ НАРОДИ НЯМА КАЖЕТЕ МИ КОЙ СА ДОБРЕ
174
22
 
2
 
! Отговори
волгин преди 10 години
Велики са Американците как направиха така че тьпия Путин да се бият брат срещу брат едно време Рейган ги изработи а сега е ред на Обама
173
1
 
4
 
! Отговори
Majestic 51 преди 10 години
Извънземна инвазия вече е факт,тези тренировки не са напразно, сценарият за пред масата много добре е подготвен и измислен.Човекo кога ще се събудиш?!
172
2
 
13
 
! Отговори
Подлото Еврейче ? преди 10 години
Това е удобен момент да зададем въпроса , как сме добри северноатлантически партньори , когато си пращаме войниците по пустините да убиват в името на ограбването на петрола , но не сме достатъчно добри северноатлантически партньори да станем една от почти всички други европейски държави с безвизов режим за САЩ ?
171
0
 
4
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
БРИКС организира ембарго на зелена боя за САЩ ! Белия до са в паника !!!!!!! Имали вЪв ФЕД имали в резерв боя само за 100 години !!! Ужас !!! Ами сега ???!!!
170
2
 
12
 
! Отговори
До Василев преди 10 години
България преди 1944г. е била държава за пример ..за трагично управление. Три национални катастрофи с няколко стотин хиляди избити, два пъти повече инвалиди, още толкова вдовици и исираци. Пет загубени войни, три големи въстания, терор, преврати, ЗЗД с идивани десетки хиляди непълнолетни-гимназисти, ЗЗН- с десетки хиляди депортиране евреи. 2 700 000 напълно неграмотни, 900 000 полуграмотни. София разрушена. Внасяли са дори клинците за покови на конете...
169
0
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Зелени Гущери плуват от Време оно в Черно море !възможно е и тюлени !
168
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да спасят туризма преди 50 г. в Черно море...1964 г. турзмът бе в разцвет. вииждал съм стадо делфини на плажа до Златни пясъци. Началото на масовия туризъм бе 50-те години, голям натиск оказва ЧССР - просто нямат море. Дотогава българите не знаеха какво е това плаж. Избиваха отровните змии - с няколко вагона таралежи. Помнят, че край плажовете гъмжеше от таралежи. Змия съм виждал един, два пъти.
167
1
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 257 Аз не мисля,че инцидента с "Доналд Кук" е бил предварително планиран от американците В момента положението си е чиста нова студена война В крайна сметка какво търсят в черно море американците Да си взимат делфините и да се разкарат
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименми имаше филм за ваденето на 'Курск" и интервюта с висши руски военни. Там дупката не беше кръгла. Сигурно знаеш за някой друг "Курск". Сега чувам за него. Интересно!
165
9
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 10 години
Одеса става за база на американските ВМС.
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Леле че народдоколкото се сещам от доста години тези маневри са съвместни и предварително планирани. Затегни някои от винтовете, да не хлопа.
163
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Леле че народА на Доналд Кук каво се е случило? :)) Вие май си вярвате в митичните руски оръжия. Просто никой няма да почне да стреля по единичен самолет, който очевидно извършва провокация.
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБНЕ ИСКАМЕ ДА НАДУВАМЕ АМЕРИКАНСКИЯ ПРОБИТ БАЛОНИСКАМЕ ДА ИНВЕСТИРАМЕ В СТРАНИТЕ СИ--------------------Инвестирай де, що не инвестираш? Като че ли някой те кара насила да купуваш американски акции.