Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна

Държавният департамент има снимки, показващи руски военни в Украйна
Обновена: 21 апр 2014 22:04 | 21 апр 2014 22:00, Красимир Ангелов
195
Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна
Джон Кери. Снимка: БТА

Американският държавен секретар Джон Кери отново призова Русия да прикани публично проруските сепаратисти да напуснат незаконно окупираните от тях сгради в източната част на Украйна, съобщиха от Държавния департамент на САЩ.

В телефонен разговор с руския министър на външните работи Сергей Лавров, Кери отново призова Русия да вземе конкретни мерки за улесняване на прилагането на женевската договореност за Украйна, целяща деескалация на напрежението в страната.

От своя страна Лавров е подчертал пред Кери, а после и в телефонен разговор с германския министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, че правителството в Киев трябва да се въздържа от проява на насилие и да се придържа към задълженията си, установени в женевското споразумение от 17 април, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на руското външно министерство.

Още по темата

Лавров е приканил Кери да повлияе на Киев да не допуска разни "луди глави" да предизвикат кървав конфликт в Украйна. Дипломат №1 на Москва е разкритикувал неспособността на Киев да сложи край на действията на "Десен сектор" и на други ултранационалисти, което излага на опасност изпълнението на женевската договореност.

В разговора с Щайнмайер Лавров е подчертал и необходимостта от началото на широконационален диалог в Украйна в рамките на процеса на конституционната реформа, предаде ИТАР-ТАСС.

Малко по-късно от американският Държавен департамент разпространиха снимки, които показват руски военни в източна Украйна, предаде Асошиейтед прес. На кадрите се виждат хора, носещи униформи, сходни на руските военни и държащи руски оръжия, съобщава БТА.

Кадрите са последното усилие на Запада да докаже, че Москва използва военните си, за да предизвика бунт в Украйна. Снимките са част от документ от 11 страници, който Държавният департамент е предоставил на журналисти.

На снимките се виждат хора в Славянск, в източна Украйна, които са облечени като руски военнослужещи и носят модел гранатомети, които са на въоръжение в руските сили.

АП уточнява, че засега автентичността на снимките не е потвърдена и посочва, че кадрите вероятно са взети или от интернет или са предоставени на Организацията за сигурност и  сътрудничество в Европа миналата седмица от украински дипломати.

Днес заместник-министърът на отбраната на Русия Анатоли Антонов заяви, че САЩ са отказали да вземат участие в международната конференция за сигурност, която ще се проведе в Москва на 23 и 24 май 2014 година, предаде Газета ру.

"Поканихме всички, но не всички ще дойдат. Американците вече се отказаха. Това е тяхно право", посочи Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До дамммТО ЗА ТОВА СЕ ИСКА МАСТОРЛУК, НО ТИ КАК ПОЗНА ЧЕ СЪМ ТУК?
93
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До даммм KAK POZNA È SYM TUK,MOQT ÒWEK? KAKWO NOWO?
92
0
 
1
 
! Отговори
даммм преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТодоре,тия и двамата са уникални-а ако имаха и такава стръв в копането....сами щяха да орът-без трактор-то и така главите им бръмчат.
91
0
 
3
 
! Отговори
хахаахаааааа преди 10 години
Да ...верваме ви...Че американците ако имаха снимки,отдавна да са ги показали.Те и без това всячески се мъчат да очернят Русия.Отдавна светът разбра вашето лицемерие--сега даже и истината да кажете НЯМА кой да ви повярва
90
1
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 10 години
Хубаво е управлението на Орешарски, а?
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ei malkiq lqgai da spish, che leka nosht udavna svarshi !
88
5
 
1
 
! Отговори
меня преди 10 години
Тъй тъй но ако сложиш фактите все сме си във война *** *** нацизма нали сварши явно не студената война и тя явно не сега май започва Топлата война е пичове до кога зе да ми писва а на сичкото отгоре и тук между коментарите има война айди малко тайм аут друго яче казано "запре те се бе мишмороци"
87
0
 
1
 
! Отговори
ъимофеи преди 10 години
До меняблажени са вярващите кое им е силата?за да живеят все трябва да творят чудеса по света ***
86
1
 
1
 
! Отговори
тимофеи преди 10 години
До Леле че народ ми нали тва е западната цивилизация
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Румбомисля да ти се противопоставя конкуренцията не е стимул а спирачка мое мнение но под стрес не можеш да мислиш дълго време рационално и обикновено решенията са добри в кратък план
84
0
 
1
 
! Отговори
timofei преди 10 години
ама голям купон се вихри тук ми може би трябва да се организира някаква купа за мъдрост
83
0
 
1
 
! Отговори
тимофеи преди 10 години
а за този от снимката ,нали трябва да прави нещо да си оправдае заплатата и между другото защо все повече всичко ми прилича на един зле или добре режисиран театър ще видим
82
0
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До тимофеи УМЕН, ПО-УМЕН, НАЙ-УМЕН_ ЗА ЗВАНИЕТО СПОРЯТ ДВАМА ШАМПИОНА. ТВОЯТ СТОЯНЧО И НАШИЯТ ВАСИЛЕВ! ТРУДНО ЩЕ ОПРЕДЕЛИМ ПОБЕДИТЕЛ!
81
0
 
1
 
! Отговори
тимофеи преди 10 години
сори за комент ама си го заслужават
80
0
 
0
 
! Отговори
тинофеи преди 10 години
До Анонимен браво ти не си *** а много *** рядко ***
79
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До pl__amen В СМИСЪЛ? СПОРЕД МЕН АКО СИ ПРОЧЕЛ ТОЧНО КРАЯТ НЕ БИ ТРЯБВАЛО РУСНАЦИТЕ ДА СЕ ПЛАШАТ ОТ НИКОЙ: НА ЯПОНИЯ СА Й НУЖНИ-70 МИЛИАРДА КУБИКА А НА КИТАЙ ОЩЕ 100 МИЛИАРДА КУБИКА ГАЗ ГОДИШНО+ ЮЖНА КОРЕЯ КОЯТО Е ГОТОВА ДА КУПУВА ОТ РУСИЯ СЪЩО ОКОЛО 40-50 МИЛИАРДА КУБИКА/ В СТАТИЯТА НЕ Е УКАЗАНО НО ЕКСПЕРТИТЕ ПО ТВ ЦЕНТЪР ИНТ'Л ЧЕСТО ГИ ДАВАТ ТЕЗИ ДАННИ ВЪВ ПРЕДАВАНЕТО НА ОБЗОРНИТЕ НОВИНИ ЗА ДЕНЯ- ,,25-ТИ ЧАС''!
78
0
 
4
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Ама тая нощ пак трябва да върти печатницата зад океана ! 5 млрд.$ са все пак ! Стига с тия $ !!!
77
0
 
1
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
Тошо,моите почитания, но на фона на политическата обстановка, на мен ми звучи нереално. Все пак да сме реалисти.
76
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Adam1966 ТИ ВИЖ ВСЕ ПАК СТАТИЙКАТА И ЩЕ РАЗБЕРЕШ КОЛКО ЙОДОДЕФИЦИТНИ СА ЕС/SS ДАЖЕ КОГАТО СИ ПРАВЯТ ВЯТЪР НА УСТАТА ЗА САНКЦИИ/ЕМБАРГО/БОЙКОТ НА РУСИЯ!
75
0
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Бързи ,смели и сръчни ! Стига с тия долари ! Здрав дух , здраво тяло...