Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна

Държавният департамент има снимки, показващи руски военни в Украйна
Обновена: 21 апр 2014 22:04 | 21 апр 2014 22:00, Красимир Ангелов
195
Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна
Джон Кери. Снимка: БТА

Американският държавен секретар Джон Кери отново призова Русия да прикани публично проруските сепаратисти да напуснат незаконно окупираните от тях сгради в източната част на Украйна, съобщиха от Държавния департамент на САЩ.

В телефонен разговор с руския министър на външните работи Сергей Лавров, Кери отново призова Русия да вземе конкретни мерки за улесняване на прилагането на женевската договореност за Украйна, целяща деескалация на напрежението в страната.

От своя страна Лавров е подчертал пред Кери, а после и в телефонен разговор с германския министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, че правителството в Киев трябва да се въздържа от проява на насилие и да се придържа към задълженията си, установени в женевското споразумение от 17 април, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на руското външно министерство.

Още по темата

Лавров е приканил Кери да повлияе на Киев да не допуска разни "луди глави" да предизвикат кървав конфликт в Украйна. Дипломат №1 на Москва е разкритикувал неспособността на Киев да сложи край на действията на "Десен сектор" и на други ултранационалисти, което излага на опасност изпълнението на женевската договореност.

В разговора с Щайнмайер Лавров е подчертал и необходимостта от началото на широконационален диалог в Украйна в рамките на процеса на конституционната реформа, предаде ИТАР-ТАСС.

Малко по-късно от американският Държавен департамент разпространиха снимки, които показват руски военни в източна Украйна, предаде Асошиейтед прес. На кадрите се виждат хора, носещи униформи, сходни на руските военни и държащи руски оръжия, съобщава БТА.

Кадрите са последното усилие на Запада да докаже, че Москва използва военните си, за да предизвика бунт в Украйна. Снимките са част от документ от 11 страници, който Държавният департамент е предоставил на журналисти.

На снимките се виждат хора в Славянск, в източна Украйна, които са облечени като руски военнослужещи и носят модел гранатомети, които са на въоръжение в руските сили.

АП уточнява, че засега автентичността на снимките не е потвърдена и посочва, че кадрите вероятно са взети или от интернет или са предоставени на Организацията за сигурност и  сътрудничество в Европа миналата седмица от украински дипломати.

Днес заместник-министърът на отбраната на Русия Анатоли Антонов заяви, че САЩ са отказали да вземат участие в международната конференция за сигурност, която ще се проведе в Москва на 23 и 24 май 2014 година, предаде Газета ру.

"Поканихме всички, но не всички ще дойдат. Американците вече се отказаха. Това е тяхно право", посочи Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ вече се осират!Те вече не са фактор!И заради това искат да провалят другите в.ч. ЕС, Русия.Но те вече не са силни икономически. А военно ... само чрез НАТО !Какво ли му е споделил Сноудън на Путин?Ами подслушванията на държавните лидери в ЕС?САЩ за в една криза която мн скоро ще излезе на яве. И точно за това им трябва военнен конфликт и чужди територии!
53
2
 
14
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Кери, вземи църния мамун и бегайте по-далече у Кения.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 80/American aslan/:не знам аслан ли си,заср***н ли си,но ако те барнат тези на които викаш *** ще ти обърнат извратената резба за отрицателно време!пък твойта женица ще те гледа как се разтоварваш по голема нужда кат самосвал!
51
2
 
7
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Какво се силиш бе антихрист гнусен.......БОГ да пази Русия последната опора срещу сатанинското царство на капитала.........
50
1
 
13
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
До American aslanБегай да се намажеш от зад с грес,че ти идва времето за чаламба!
49
3
 
23
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
"и нсят гранатомети, които са на въоръжение в руските сили" .. брей тия хамериканци стават вече за смях ... -во такива гранатомети РПГ-18 "муха", носят в десетки армии в света, -ро може би са забравили че т.н. укр. армия беше част от бившата съветска, затова е нормално да са въоръжени с руски образци оръжия, които от складовете може да преминат и в силите за самоотбрана ...пък то ако имаше руски части бандеровците отдавна да са се изпокрили в миши дупки!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Za rusnacite legalnoto vliqnie v Ukraina svurshi - minaha v "nelegalnost" .
47
0
 
4
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
До СвинскиШведски изтребители "Грипен"Това е грипен, социален турист........В кое гето в швеция живееш?
46
0
 
3
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Отивам да си взема вана Чао!
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неизвестен простреля пет деца в ЧикагоAmerikanzite sa povredeni hora, vseki den sa taka.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СвинскиАаааааааааааааа ти за това трепериш като всички шведи. Почвайте да правите нов Грипен....хахаха
43
26
 
2
 
! Отговори
Ибрикчия преди 10 години
Подкрепям 57. Ако не бяхме в НАТО и ЕС, България нямаше да е на картата. За тези 7 години откакто сме в съюза, ние търпим икономическо разрастване и подем. Докато през 80-те години страната едва не фалира заради СССР.
42
1
 
29
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
ХАЙДЕ МОЛЯ"На снимките се виждат хора в Славянск, в източна Украйна, които са облечени като руски военнослужещи и носят модел гранатомети, които са на въоръжение в руските сили." .... И ДЪВЧАТ ДЪВКИ КАТ АМЕРИКАНЦИ!ТЕ ЩАТИТЕ И СНИМКИ ОТ ЛУНАТА ПОКААЗАХА НО КОЙ ВЯРВА!?!?
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 57Като го пишеш сам не си вярваш за спасителите. Да ти напомня ли, че българия днес има дълг 110% от БВП-то?
40
2
 
32
 
! Отговори
... преди 10 години
САЩ са ЗЛО !!!
39
25
 
1
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Аз се кефя на Златна зора За мен няма страшно , шведски гражданин съм от 12 години Но Русия е зло!!!!И тепърва ще го видите
38
2
 
15
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 57 Какво си се възродил бе оли? Ако за тебе изпростяването и циганизирането е възраждане,то да не живееш във Факултета или Столипиново Ако живееш там ,те разбирам напълно
37
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че са САЩ и ЕС да се противопоставят на тия терористи от Русия! България се възроди, след като влезе в НАТО и ЕС! България и нейният народ винаги ще бъдат приятели на своите спасители от Западна Европа и САЩ!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СвинскиДа гърците не вярват на комунистите и живяха в комунизъм до 2008 година,А сега най-силната партия е Златна зора. Те и другите националисти,в Европа ще ви докарат акълите на място.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
плевль къде си, бързо свикай съвета за национална сигурност че руснаците са в украина , скоро и в българия ще са , побързай плевль няма времееееееееееееее