Хеликоптер се взриви на летището в Краматорск

Вертолетът е бил подложен на снайперистки обстрел
Обновена: 25 апр 2014 13:52 | 25 апр 2014 13:52, Елка Василева
54
Хеликоптер се взриви на летището в Краматорск
Снимка: архив, Reuters

Хеликоптер на украинската армия беше улучен от снайперистки огън и се взриви на писта на летището в Краматорск, в източната част на Украйна, предадоха световните агенции, като цитираха Василий Крутов, ръководител на антитерористичния център към Службата за безопасност на Украйна.

Машината МИ-8 се е взривила след обстрела, при който е бил улучен резервоарът с гориво. Пилотът на машината е ранен.

Същевременно руската телевизия Россия 24 съобщи, че силите за самоотбрана, сформирани от привържениците на федерализацията на Украйна, продължават да контролират обстановката в източния град Славянск, предаде ИТАР-ТАСС.

Тази сутрин над града се появиха вертолети, от които отново бяха хвърлени листовки, призоваващи гражданите да не поддържат проруските активисти.

В Славянск е в сила комендантски час. На пътните блокади се проверяват автомобили и в няколко от тях са били открити тайници с оръжия и боеприпаси, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Хайде пак снимка от архива на Reuters.Но на снимката не е хеликоптер, а танк и не е от тази война. Поне снимка на счупени въртолети бол.После ,,Вервай" на инфото.
35
0
 
4
 
! Отговори
Сорос преди 10 години
До БобиДоларът е обезпечен с лобизъм /корупция/ и е с покритие от *** на консуматорско то общество...
34
0
 
2
 
! Отговори
Паси преди 10 години
До АнонименНахлуването на САЩ в Сърбия ли имате предвид?
33
6
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
Dneska ili utre ruskata armia trebva da navleze v Ukraina.Tova e nai-dobroto reshenie.
32
1
 
6
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До МунчоМунчо, ценя те най-паче за думите "Руссиян жъ тъ заколи!". По принцип си прав, но нашата горска мафия свали в Пирин Ми-8 с "Калашников". Вярно, машината не бе бронирана. Описан е достоверен случай, когато афгански селянин убива пилота на въртолета със стара карабина "Енфийлд". На война като на война - все бывает - и на "е" бывает, и на "йо" бывает!До хахаДа се чуди човек, как такава мижитурка побра толкова злоба в жалкото си телце! Човече, зле си! Отиди на доктор!
31
0
 
6
 
! Отговори
anoi преди 10 години
До хаха"Събуха набързо гащите от една армия, която се сформира вчера." А, че вчера ли се е формирала Украинската армия, я глей ти...
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До хаха...nisto licno...,no da ne te e onozdal niakoi rusnak naposleduk, ce takva zluch se lee ot teb??
29
4
 
19
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До solaris Стига си плямпал простотии бе . Осведоми се малко преди да се излагаш. Европа е много зависима от руския газ.Неслучайно за Германия си има отделно газово трасе . Трябва да си много *** да смяташ,че германците ще се излъжат да прекарват тръбопровод,ако нямаха нужда. А ние сме дооста по зависими от руския газ. Само лейка като тебе може да пише недоказани неща. А за Франция да ти кажа,че ако руснаците не й платят мистралите е фалирала юнашката.
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хеликоптера е обстрелян с РПГ, не със снайпер.
27
25
 
3
 
! Отговори
solaris преди 10 години
Аз пък искам да им спрат в Русия хранителните продукти,медикаментите и да сринат рублата,пък после да си съдят около Санкт Петърбурд и Москва домати на 0 градуса - ДА АМА НЕ,Европа винаги ще се оправи,защото тук има всички,ама на ония горе *** им се мамата.
26
19
 
2
 
! Отговори
solaris преди 10 години
Русия продава на най-ниски цени тъпан,как на какво ще си карат колите и ще се топлят,умрели са за руския газ и нефт,цяла Европа е зависима от Русия това ли казваш,ако е това значи си без коментар човече,просто си луд !!!
25
2
 
27
 
! Отговори
До Solaris преди 10 години
"ако Европа им отреже вените,да си продават нефта-газта и минералите на Азия и Китай ха-ха,за 6 месец Русия е фалирала"И с какво после ще се топлят и ще си карат колите европейците, умнико?! С американски шистов газ ли?Аман от смешници...
24
18
 
6
 
! Отговори
solaris преди 10 години
Каква дестабилизация на Европа,ако Европа им отреже вените,да си продават нефта-газта и минералите на Азия и Китай ха-ха,за 6 месец Русия е фалирала ако и САЩ им спре пазарите и тогава да си продават на амуджите там,лошото е че САЩ могат да си печатат доларите това е положението,тук не говорим за МОЩ,а за Икономика,точно по този начин може да бъде срината Братска Русия,защото докато тъпкаха 50 години на едно място,най-можещите хора от цял свят вече са в САЩ,това е лека вечер.
23
4
 
8
 
! Отговори
селски глупак преди 10 години
Мирните протестиращи свалили хеликоптер със снайпер?!
22
0
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Боби Недей иска от тия логика а приеми,че си имат предварително написани опорните точки и най-много да приказват някакви други недоказани неща. То по това може да се познаят де.Пишат неща без доказателства
21
1
 
31
 
! Отговори
Мдааа преди 10 години
Правят показно на превратджиите в Киев, какво ги очаква ако слушат американосите...Една малка гражданска война с последващ тотален срив на икономиката и дестабилизация на Европа...
20
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хохохоооо...Руската мечка само леко се попротегна и виж каква стана.А като се изправи...
19
39
 
5
 
! Отговори
до боби преди 10 години
Бобка ти се излагаш. Не вяравй на официалната пропаганда. Руските спецчасти ги победиха на Майдана, ще ти победят и в Славянск и навсякъде другаде в Украйна. Войната вади най-грозното от човека. Ако Хутин и Лавров продължат нещата ще станат неконтролируеми за тях. Тогава хаосът който ще настъпи може да помете цяла източна европа до Урал! Украйна не е сама в тази борба - Путин се изправя срещу поне няколко държави - Полша, Прибалтика, Румъния и Молдова, татарите и тн. Това ще има ужасен край!
18
47
 
5
 
! Отговори
хаха преди 10 години
до 21 - видяхме ги руските спецчасти. Събуха набързо гащите от една армия, която се сформира вчера. Руснаците са един смешници. Иначе дрънкат оръжие обаче ги е страх да нападант Украйна, защото знаят, че живи оттам няма да излезят. Путин вместо парад на 9 май ще посреща процесия от загинали войничета на Червения площад!
17
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да изпращаш бойни хеликоптери срещу собствения си народ...Кога ли и Плевнелиев ще ни изпрати хеликоптери, при следващите протести срещу монополите.