Сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, смята Меркел

"ЕС не носи отговорност за избухването на кризата в Украйна"
Обновена: 16 май 2014 09:15 | 16 май 2014 09:11,
84
 Сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, смята Меркел
Ангела Меркел

В средно- и дългосрочен план сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, но има нужда от определен минимум общи ценности, които да се изразят в конкретна политика, заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю за германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", предаде Франс прес.

За ситуацията с Украйна канцлерът отрича Европейският съюз да има каквато и да е отговорност за избухването на кризата, както намекна нейният предшественик на поста, социалдемократът Герхард Шрьодер.

Шрьодер смята, че ЕС е направил грешка, като е накарал Киев да избира между Европа и Русия. Тази гледна точка сподели и германският министър на икономиката и лидер на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел.

Не бива да забравяме, че все пак бившият украински президент Виктор Янукович обмисляше да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, подчертава Меркел. Той се отказа в последния момент. През цялото време на преговорите ЕС постоянно правеше предложения за сътрудничество на Русия.

Винаги е добре да гледаш на собствените си действия с критично око, отбелязва тя, но това не променя факта, че нищо не оправдава действията на Русия срещу териториалната цялост на Украйна, заяви Ангела Меркел.

Германският канцлер коментира нагласите на нейни колеги, които показват разбиране към Путин и политиката му. По нейно мнение това се дължи на голямото желание на хората да видят мирно уреждане на конфликта. Това желание го разбирам добре, казва тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
do 32 преди 9 години
Ti maloumen li si , kakuv si?Rusia postroi zavodi, fabriki, instituti, dade ni traktori i kombaini, tehnika - evtino, abe vsichko.Ot edna selska darjawa ni dade rabota za vseki edin, i obrazovanie bezplatno, lachenie bezplatno i mnogo drugi sozialni privilegii.Bezplatni kursove za dezata, detski lageri abe mnogo, mnogoSega kakvo ni dava Ewro-gey souza?
37
13
 
2
 
! Отговори
пена преди 9 години
Не очаквах германците да са станали толкова безгръбначни. Путин ще продължи да ги върти на малкия си пръст...
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Новинар"Прави впечатление, че Соросоидната *** се активизирала днес !!!"Ми нервни са. Правоверните им ръководители пак някак си ги изненадаха неприятно.Германия нещо дава обратен завой и иска сътрудничество. Пък сороските праволинейни писачи чакаха да се гътне Русия вече.
35
1
 
13
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Много точен домейн ;) Тези *** няма да се спрат пред нищо... От вчера нашите "демократични" медии мълчат за всички важни новини от Укро хунтата.... Нито ред за наказателните операции на така наречената " Национална Гвардия "... Нито ред за двата записа който от вчера се въртят във youtube .... Вчера Хохлещите събориха rusvesna и от няколко дена са и направили клонинг....А това е основния сайт който дава точна информация за случващото се, все още не работи !!!!!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERMANIQ E NAI-DOBRIQ PRIQTEL NQ BYLGARIQ,MERKEL E PRAVA ES NQMA VINA ZA SLUCHVASHTOTO SE V UKRAINA.MRYSNITE KRADLIVI XAMERIKANCI ZABYRKAXA TOVA S XUNTATA I MAIDANA.RAZAMUSEN I TOI NE DAVA NATO V UKRAINA ZASHTOTO UKRAINA NE E I NQMA DA BUDE CHLEN NA NATO.BURQTA KOQTO ZABYRKA USA SHTE PREMINE,NO NQMA DA IMA TAQ UKRAINA,TO E QSNO INA BEBETATA,MIR I IZBORI ZA UKRAINA,
33
1
 
14
 
! Отговори
До българин преди 9 години
Не знам дали си българин, може и да си. То и в България си имаме предатели, неграмотници и ***, зомбирани повърхностни индивиди, които не виждат по-далеч от носа си. Млади и глупави, не четат нищо и познанията им за хората се въртят около клюките за Азис или Мара отварачката. Техни идоли са доказани мафиоти, бандити или военни престъпници. Като виждаш,че се надига нацизма с неговата нечовешка философия в нещастната Украина, ти е ясно че отровата е била много силна. Нещастни младежи!!!
32
0
 
19
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
Еврейския съюз трябва да се разпадне !@!!! Господа "демократи" ако не сте забелязали Европейския съюз се дирижира основно от евреи !@!!! Всички възлови позиции са дадени на евреи във това число и Станишев... Защо голяма част от Европейците са против съюза ??? Хората осъзнават че това е поредния експеримент на Ционизма...Но Европа не е САЩ и тук национализма не може лесно да бъде унищожен... ДА СЕ ЗАКРИВА ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ !@!!! ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ИСКА ДА СЕ ГОРДЕЕ СЪС РОДИНАТА СИ !@!!
31
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже тукаа има хора, който казват, че знаят историята на България и Русия ни била приятел винаги .... Това е върха на идиотизма ... Колко договора да им цитираш на такива лумпели, за да видят, че Русия откъсва територии от България всеки път... Войски на Северната ни граница повреме на балканската война, подкрепяне на Сърбия, даване на земи на Румъния - преврат и убийство на царя ни - ибощо Русия е цвете ... ама само според вашата комунистическа история. ЕТО ЗА ТОВА СМЕ В КАЛТА, а не като Европа
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европa ще е силнa сaмо след Федерaлизaция, действителносттa е неумолимa и товa ще стaне РЕAЛНОСТ!
29
0
 
2
 
! Отговори
йон йонсън преди 9 години
колкото до общите ценности си ги имате. любовта към печалбите и парите - преди всичко! после идва любовта към себе си, властта, собствената си безнаказаност и харчлъка на държавни пари за собствени цели, любовта към корупцията и др. извън общите ценности са всички онези неща, за които сте избирани на тия постове. като например да вземете да направите нещо свестно най-накрая и за избирателите си.
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За ситуацията с Украйна канцлерът отрича Европейският съюз да има каквато и да е отговорност за избухването на кризата- ще отрича, защото ще дойде Видовден и ще се поиска сметка от всички, които организираха или подкрепиха тази кървава баня в Украйна, само за да я анексират към ЕС и САЩ и я откъснат от естествените й исторически връзки с Русия.
27
0
 
15
 
! Отговори
капо преди 9 години
Спасението за Европа е на власт в Германия да дойде ГСДП. Европа се развиваше най-добре при Шрьодер. Русия ни беше надежден, мирен и предсказуем партньор...
26
1
 
21
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
Прави впечатление, че Соросоидната *** се активизирала днес !!!! И във абсолютно техен стил преписват вината на техните господари на Путин.... От вчера има информация подкрепена със ЗАПИСИ, че Соросойда от еврейски произход Коломойски стой зад ужаса във Одеса......Същия *** стой и зад трагедията във Мариупол, но за вас ИСТИНАТА няма значение, важното е да заработвате шекели !@!
25
1
 
29
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
До българин 17 - Да, аз съм за Русия.Аз познавамедна история на държавата си и никога няма да приема другата, изкривена през "макарона" на псевдодемократите-и за това, че е нямало турско робство,а било османско присъствие; че руснаците не са помогнали за освобождаването ни,а са ни окупирали; че хайдутите ни били разбойници...... Тази история си я наврете, там, където слънце не ви огрява! Аз съм патриот и имам достатъчно сиво вещество да разсъждавам трезво и да не завися от пребоядисани ***
24
0
 
15
 
! Отговори
Горката до 4-ти преди 9 години
ами то като се добави и това че в Германия има 267 хамерикански военни бази, включително и с ядрено оръжие и най-новите и модерни ракети, над 52 000 воиници, то явно че Германия все още е окупирана, но не от "съюзниците" а само от хамериканците.. така че тя горката като канцлер на окупирана държава няма как да провежда трърда самостоятелна национално-ориентирана политика..
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До българинАбе ти защо не се наречеш американче, българин та българин, какъв българин си ти бе, идваш тук и хулиш по хората като не знаеш какво смислено да кажеш.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDINSTVENIA EVROPEISKI LIDER S AKYLA SI MERKEL
21
1
 
11
 
! Отговори
йон йонсън преди 9 години
16-ти, кръстил си се българин, за да ни убедиш, че твоето мнение съвпада с това на българите, а си костовашки талибан. меркел откри топлата вода и колелото едновременно. но както спомена някой тук - като гледах дебатите на кандидатите за евро-алабалата. направо се отчаях. а някои по-лабилни "избиратели" направо са изпаднали дори в депресия от кръглата и концентрирана тъпотия на кандидатите.
20
2
 
25
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
Тази лелка каквото и да каже вече няма тежест !! След посещението и във USisrael стана ясно, че я контролират и каквото и спуснат от Фашингтон ще го реализира....Това изказване не е излиза от контекста, а просто е реакция на вчерашното и освиркване за което нашите "демократични" медии мълчат като комунисти пред разстрел !!! Въпроса е какви компромати имат срещу нея във АНБ и ЦРУ !!! Реално ЦИОНИСТИТЕ допускат до политиката единствено зависими който лесно могат да манипулират...
19
28
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 9 години
Факти ли искаш?- Запис със снайперисти в двора на Янукович, подвготвящи се за майдана - зараждат оръжието и т.н. - Записи на "Про-руски" "протестиращи", които с калашници превземат полицейско управление и след това вкарват група цивилни футболни фенове в сградата, когато всичко е разчистено;- проруски сепараисти объркват сградата на операта със сградата на кметството и превземат операта - това местни хора ли са? Вие сте платени лакей на Волен и Станишев - продажници!