Сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, смята Меркел

"ЕС не носи отговорност за избухването на кризата в Украйна"
Обновена: 16 май 2014 09:15 | 16 май 2014 09:11,
84
 Сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, смята Меркел
Ангела Меркел

В средно- и дългосрочен план сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, но има нужда от определен минимум общи ценности, които да се изразят в конкретна политика, заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю за германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", предаде Франс прес.

За ситуацията с Украйна канцлерът отрича Европейският съюз да има каквато и да е отговорност за избухването на кризата, както намекна нейният предшественик на поста, социалдемократът Герхард Шрьодер.

Шрьодер смята, че ЕС е направил грешка, като е накарал Киев да избира между Европа и Русия. Тази гледна точка сподели и германският министър на икономиката и лидер на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел.

Не бива да забравяме, че все пак бившият украински президент Виктор Янукович обмисляше да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, подчертава Меркел. Той се отказа в последния момент. През цялото време на преговорите ЕС постоянно правеше предложения за сътрудничество на Русия.

Винаги е добре да гледаш на собствените си действия с критично око, отбелязва тя, но това не променя факта, че нищо не оправдава действията на Русия срещу териториалната цялост на Украйна, заяви Ангела Меркел.

Германският канцлер коментира нагласите на нейни колеги, които показват разбиране към Путин и политиката му. По нейно мнение това се дължи на голямото желание на хората да видят мирно уреждане на конфликта. Това желание го разбирам добре, казва тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
27
 
2
 
! Отговори
българин-повторение преди 9 години
ПОВТАРЯМ, защото виждам, че червените *** тук бяс ги обзема, газ пикаят и пеня фърлят:Въпреки че е бивша комсомолска секретарка, Меркел е абсолютно права като казва, че "нищо не оправдава действията на Русия срещу териториалната цялост на Украйна". Друг въпрос е, че тя се държи ПРЕКАЛЕНО МЕКО с *** от КГБ Путин. Обама - също. Дано Хилари Клинтън стане президент на САЩ на следващите избори. Мисля, че тя по-добре ще се оправя с *** и *** около него.
17
18
 
4
 
! Отговори
българин преди 9 години
До ха ха:Не знам, от какве си се обидило, комунистче. Какви аргументи искаш и за какво? За каква истина става въпрос? Тази на Путин ли - че разпадането на СССР било най-голямата трагедия на 20-ти век, та сега трябвало да се възкреси под формата на велика "Русия", с анексия на "Новорусия" и пр.? Тази ли "истина"? На "съветски хора" като тебе няма нужда да се привеждат аргументи. Вие от аргументи не разбирате, освен от аргументите на такива като Пиночет.
16
32
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 години
Въпреки че е бивша комсомолска секретарка, Меркел е абсолютно права като казва, че "нищо не оправдава действията на Русия срещу териториалната цялост на Украйна". Друг въпрос е, че тя се държи ПРЕКАЛЕНО МЕКО с *** от КГБ Путин. Обама - също. Дано Хилари Клинтън стане президент на САЩ на следващите избори. Мисля, че тя по-добре ще се оправя с *** и *** около него.
15
3
 
23
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
До българин - Я не обиждай! Безсилни сте вече - без аргументи, без факти! Само плюете, както ви е наредено, а на който фактически е видял каква е истината, друго освен да го наречете червен, комунист и тем подобни, не знаете! Защо не го оборите с факти и истини, защото нямате такива! Вие сте нещастници! А Путин е човек, който не се поддаде на рекета на тези лицемерни псевдодемократи от Европа и тъпите американци! Такива като вас доказват, че е по-добре БСП, отколкото всички останали пионки!
14
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха как хвърлят платените лакей вината винаги върху ЕС и САЩ. Кой стреля на майдана? Снайперистите на Янукович финансиран щедро от Русия, за да сключва заробващи договори с Русия и сега виждаме как действат тези договори. Кой окупира региони на суверена държава и изпраща маскирани войници оборудвани с RPG, калашници , жилетки и т.н. - Путин ? РУсия... Ай сиктир със скапаната ви пропаганда. Наглоста на комунистите няма край, срам ме е, че живея измежду такива червей продаващи България.
13
27
 
2
 
! Отговори
българин преди 9 години
До 12:Червена ***, на Майдана НЯМАШЕ "ФАШИСТИ" (а и ти даже не знаеш, какво е "фашист"). На фашист и нацист НАЙ-МНОГО ПРИЛИЧА ***, но си е МРЪСЕН КОМУНИСТ като тебе. А в Одеса точно путлеровите катили запалиха пожара.
12
3
 
39
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
Абе ***, а кой раздаваше понички на фашистите на Майдана, същите тези които направиха въоражен преврат, същите тези които запалиха около сто човека в Одеса ...ЕС са долни позорници !!!
11
2
 
36
 
! Отговори
Шампион преди 9 години
Снощи на дебата извадиха писмо от Каспаров, който ги "подканя" да приемат повече санкции за приятелите на Путин. Милите, това все едно на събрание на глутницата да получат писмо от лисицата дали да я изядат тази кокошчица или не! Значи мнението на 150 милиона руснаци не ги интересува, главно е мнението на Каспаров, който от дълги години си е враг на Путин. Смешни и жалки, и това са "ръководители" на европата! И ни дават акъл, па и на Русия дават акъл! Комици!
10
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой се .... на метеното, като хвърли в кошчето подписаното споразумение на 21 февруари? Да не би Русия? А ЕС ръкопляскаше на хунтата в Киев и пари им даде. А сега, не сме ние!А като гледах снощи "дебата" за евровота, направи ми се доплака от инфантилността на лидерите на европейските партии.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел щете спаси Путин стискай още малко зъби
8
0
 
34
 
! Отговори
писна ми преди 9 години
Интересно ми е колко от нашите манипулирани медии ще "изкарат" и коментират тази новина от Европа! Колко ще се осмелят да обвинят Европа в лъжи и лицемерие! Колко ще "зададат правилните въпроси" към правилните хора, които призовават към откъсване от Русия в икономически аспект, при положение, че самата Европа е безсилна без техните пазари и сътрудничество!
7
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"нищо не оправдава действията на Русия срещу териториалната цялост на Украйна". Гледай тази лелка какви ги ръси. А га прибрахте ГДР(откъдето е и тази комсомолска секретарка) ко стана? Че руснаците си прибраха и всички бази и оръжия от там. И договорката беше НАТО да не се разраства! Ко стана? Дрънка глупости, ама нали вече почна да се оправдава след като вчера я освиркаха и това добре. Разбра милата, че е на път да падне в капана на хамериканците и почна да дава заден.
6
39
 
2
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
"които показват разбиране към Путин" и тя разбира това? Това изказване е малоумно! Сега Меркел ми падна в очите! Да показваш разбиране към Путин си е пълно глупост!
5
1
 
44
 
! Отговори
ами преди 9 години
Сметките им излязоха криви и сега се чудят как да замажат положението!Видяха,че хората не са толкова прости колкото си мислеха!Фалша им излезе!
4
1
 
54
 
! Отговори
Предложение преди 9 години
Имам предложение за Вас г-жо Меркел, създайте ЕС армия, независима от САЩ. Така няма да ви набутват в конфликти, които не са ваши, няма да плащате за грешки, които не са ваши. Проблема на ЕС е че е твърде зависим от САЩ и нейната военна и анти-човешка политика. Участвате в конфликти, нападате мюсюлмани, а после бежанците и теротизма се сипе в ЕС. И то не защото го искате, а защото НАТО и САЩ ви набутват в техните си игрички. Кажете край на това и всички ще се спасим от злото!
3
1
 
40
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Наглост, господа "европейци демократи"! Вие сте по-гнусни от най-гнусните неща, за които се сетиш!
2
0
 
44
 
! Отговори
8888 преди 9 години
Поредното доказателство за ЛИЦЕМЕРИЕТО на Европа.Като им "припари" под краката--ама ние,ама що така.......И тея лицемери учат на морал.... и управляват цял цяла Европа и половината свят!?!?!? Заради такива НЕ адекватни решения---доверието към Е.С. пада мног бързо...
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Са сметало сметнаха