Сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, смята Меркел

"ЕС не носи отговорност за избухването на кризата в Украйна"
Обновена: 16 май 2014 09:15 | 16 май 2014 09:11,
84
 Сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, смята Меркел
Ангела Меркел

В средно- и дългосрочен план сътрудничеството с Русия трябва да бъде подновено, но има нужда от определен минимум общи ценности, които да се изразят в конкретна политика, заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю за германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", предаде Франс прес.

За ситуацията с Украйна канцлерът отрича Европейският съюз да има каквато и да е отговорност за избухването на кризата, както намекна нейният предшественик на поста, социалдемократът Герхард Шрьодер.

Шрьодер смята, че ЕС е направил грешка, като е накарал Киев да избира между Европа и Русия. Тази гледна точка сподели и германският министър на икономиката и лидер на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел.

Не бива да забравяме, че все пак бившият украински президент Виктор Янукович обмисляше да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, подчертава Меркел. Той се отказа в последния момент. През цялото време на преговорите ЕС постоянно правеше предложения за сътрудничество на Русия.

Винаги е добре да гледаш на собствените си действия с критично око, отбелязва тя, но това не променя факта, че нищо не оправдава действията на Русия срещу териториалната цялост на Украйна, заяви Ангела Меркел.

Германският канцлер коментира нагласите на нейни колеги, които показват разбиране към Путин и политиката му. По нейно мнение това се дължи на голямото желание на хората да видят мирно уреждане на конфликта. Това желание го разбирам добре, казва тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
79. Не са ти виновни мечките , нито баба ти Меркел.Търгуваш със всички , и произвеждаш !За сега няма свестни управници да мислят за България и Българските интереси ? Такава дума не използват !Виж го Плевнелиев !
77
0
 
4
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Эаконите на човечеството претърпяха силна ТРАНСФОРМАЦИЯ!!! Начинът на МИСЛЕНЕ също се промени!!! Грабежът всъщност е най-естественото явление в животинския свят, към който принадлежи и ЧОВЕКЪТ!!!
76
1
 
2
 
! Отговори
Алекси преди 9 години
До Анонимен 45Съгласен съм с теб. Само една поправка - Италия не е ядрена държава. Засега, въпреки, че може да произведе бомба. Немците и руснаците имат толкова общ бизнес, че ще бъде катастрофа, ако заради някакви американски интереси този бизнес се разсъхне. Достатъчно е да погледнете стоките в "Берьозка" и да погледате руска телевизия с немските реклами. Колкото до газовото кранче, това са пълни глумости! Такава глупост Русия няма да направи - и на нея са й нужни пари, много пари!
75
1
 
11
 
! Отговори
Германец преди 9 години
До АнонименЗа Путин-Да! Ама къде буташ Меркел в А категория? Тя е от категорията на охлювите. От същата е и българският президент!
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VIE TYPITE BYLGARI MOJE SAMO DA MECHTAETE ZA LIDERI KATO MERKEL I PUTIN.ZASLUJAVATE SI TYPATA SYDBA
73
14
 
4
 
! Отговори
Точко IIIгр.ОДЗ преди 9 години
За баба Меркел сътрудничеството може да е необходимо да бъде подновено,но за България трябва да бъде прекратено възможно по-бързо,прегръдките с мечки имат летален изход за отсрещните страни,за да отлепим от дъното,където БаБа Меца ни натиска като заложници 45+25 =70 години и затова сме на този хал.Аз обичам моята България,искам да живея в нея,а не като емигрантче или заложниче на руски ,комунистически,гръцки,турски,сръбски и всякакви чужди ***.Бабо Меркел,не ни пречете да бъдем бели като вас
72
0
 
7
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
До Анонимен 76Е то оставаше да е толоз *** че да не каже на трибуната че ще работи за Германия а за себе си. Но като се замисля може и да е толкоз *** защото то това изречение мисля се казва от председателя на парламента а Меркел повтаря след него. И точно тя е ибрикчийката и то с главно И.Пак така преди се опита да играе по свирката на *** срещу някаква нейна изгода, които искаха от нея да настрои цяла Германия в джамии.Ама народа като се вдигна срещу нея, тя веднага даде на заден!
71
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ATAKISTA DA SI PIE XAPOVETE LUD KATO VOLEN ATAKA V SLEDVASTIQ PARLAMENT PREZ KRIV MAKARON IBRICI TAKIVA
70
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VELIK DYRJAVNIK E MERKEL.NAI-DOBRATA JENA DYRJAVNIK PRIZNAT V CELIQT SVQT.PREDI IZBORITE KAZA ISKAM DA RABOTQ PAK ZA GERMANIQ ZABELEJETE NE ZA SEBE SI.ZA EDNI OT VAS KAKA ZA DRUGI BABA NO TQ E MAIKA ZA GERMANCITE BRAVO NOMER EDNO V SVETA.
69
2
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Тая женица е адски ***. Цялата и кариера протича по един и същ начин-снася простотията, настоява на нея колкото може и чак като реагира народа на това и усети че и се разклаща стола тогава се отмята от себе си.Лошото е че немския народ реагира само на най-големите и простотии тъй като хората са твърде заети със себе си за да се занимават и с грешките на политиците.Немците я разбраха че е много плитка и късоумна,а това не може да се компенсира с нагаждане към волята на народа.Единствен изход-Аут
68
0
 
8
 
! Отговори
Hoy преди 9 години
Полша влиза ли в ЕС !? Да не Би да са я изключили и яз да не сум чул!? Оти она изрови г***вната, дето ги ровиме сега. Плоша - Троянскиот кон на ЮСА-та.
67
0
 
2
 
! Отговори
+/- преди 9 години
РФ продава на ЕС скъпо газ, петрол и др., а после купува оборудване, технологии и др.глезотии от ЕС. Да ама харчи по-малко и така има излишък.
66
0
 
1
 
! Отговори
Петък преди 9 години
А говорят, че БГ е била петата колона ?
65
1
 
10
 
! Отговори
немец преди 9 години
Естествено, че ще даде заден ход!Като я освиркаха вчера на предизборните и речи за Европарламент.Бедната!От една страна американците я шантажират да не пуснат компроматите от подслушването, и тя им се кланя, от друга немците не искат да губят милиарди от бизнеса с Русия
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четете малко тези статии. ТЕ СИ ПРИЗНАВАТ, ЧЕ СА НАПРАВИЛИ ГРЕШКА КАТО СА ГИ НАКАРАЛИ ДА ИЗБИРАТ МЕЖДУ ЕС И РУСИЯ.Аман от *** драскачи...
63
1
 
10
 
! Отговори
кк преди 9 години
Май че Европа ще започне да мисли вярно. ЕС не е виновен за кризата в Украйна... Русия също... Кой ли тогава?
62
2
 
12
 
! Отговори
Роко преди 9 години
Ще дойде ден, когато Европа официално ще си посипе главата с пепел и ще изкара истината за събитията в Украйна! Същото стана и в Грузия - първо реваха срещу Русия, плашиха, репчиха се, после утихна работата и после започнаха като пръдня из *** да се изхлузват разни докладчета на разни комисии за причините за конфликта, докато накрая официално в ЕП, Бундестага и френския парламент излязоха с декларации, че Грузия е започнала агресията. Ще дочакаме това и за Украйна, ама жалко за убитите!
61
3
 
8
 
! Отговори
V конгрес преди 9 години
,,Дружбата със СССР е тъй жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество!'' - Георги Димитров, вожд и учител наш. Г-жа Меркел мисли точно като него.
60
6
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
Е щом си чел немските коментари, вземи и прочети и изборните прогнози. ЦДУ ще спечелят и то с повече от последния път. В момента никой не подкрепя социалистите освен по-бедните региони на север и някои заблудени, нищо не разбиращи от икономика и енергетика хипита.
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия и Германия си сътрудничеха най - добре през Втората световна война.Резултата е налице. Г-жа Меркел много прилича на съветския Альоша.