Стрелба, взривове в Краматорск и Славянск през нощта

Киев съобщи за заловени въоръжени бойци на проруската съпротива
Обновена: 19 май 2014 12:07 | 19 май 2014 12:07, Елка Василева
90
Стрелба, взривове в Краматорск и Славянск през нощта
Снимка: Reuters

Стрелба и взривове се чуваха в източноукраинските градове Краматорск и Славянск през изминалата нощ, предаде украинската служба на Би Би Си. Украинското министерство на отбраната съобщи за заловени въоръжени бойци на проруската съпротива.

"Терористите подложиха на артилерийски обстрел позициите на украинските войски на хълма Карачун край Славянск", заяви шефът на групировката "Информационна съпротива" Дмитрий Тимчук, цитиран от Би Би Си. Във военното министерство в Киев казаха, че проверяват тази информация.

Още по темата
Жители на Славянск и Краматорск съобщават в социалните мрежи, че вчера вечерта в града са водени продължителни боеве, че е имало спирания на газа, тока и водата в двата града.

Военното министерство заяви, че в хода на антитерористичната операция вчера военните са задържали "терористи, които възнамерявали" да обстрелват военното летище на Краматорск от преносим зенитно-ракетен комплекс. Според военните двама от задържаните казали, че са журналисти от един от руските телевизионни канали.

Ръководството на канала "Lifenews" обяви в неделя, че двама негови сътрудници са изчезнали. Руският външен министър Сергей Лавров се свързал с председателя на ОССЕ - швейцарския президент Дидие Буркхалтер, и го призовал спешно да използва всички възможности за незабавно освобождаване на руските журналисти, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стрелба, взривове в Краматорск и Славянск през нощта *** амче то стрелба е взривове цяла седмица вече, достатъчно е да погледнеш в ютуб, и ще видиш. да беше написала за това че се обстрелва центъра на града вместо да цитираш това което САЩ цитира от Киев
50
1
 
8
 
! Отговори
болгар преди 9 години
Европа трябва да е много *** за да вземе украйна в редиците си ! Тази страна пълна с престъпници и *** ще върне извратеният евросъюз 100 години назад
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И то какво стана?"Украинския анрод" май не е целия украински народ дето подкрепя яйцето, олигарсите дето искаха да гонят сега ще са им президенти и губернатори, газта дети искаха да им е евтина сега ще им двойно по-скъпа, заемите дето се надаха сега няма да им ги дадат, руските пазари дето имаха скоро няма да ги имат, а европейците надали ще ги пуснат на своите...НО ще са "демократични" и "свободни" да освободят хубавата земя дето имат!ЧЕСТИТО!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиЕгати салатата ! Значи изброените от теб държави са (цитирам):" Създадена с помоща на Западните сили по времето на Елцин с едничката цел да отслабят Русия."И то ПРЕДИ разпада на СССР ! :D Мпого далновидно от тяхна страна ! Еввала !
47
3
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Шерлок Холмс и Щирлиц се разхождат в Киев. Стигат до Майдана, а там народ и празна трибуна. Щирлиц се втурва към трибуната и започва да крещи:- Да живее Путин! Да живее Русия! Да живее СССР!Тълпата отвръща:- Слава на героите! На героите слава!Щирлиц се връща запъхтян при Холмс и го пита:- Шерлок, как мислите, защо не ме разкъсаха?- Елементарно, Щирлиц! Облечен сте в униформа на СС. .
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиЗа съжаление ,препратката ми , е изтрита . Напиши в търсачката си "Руски военни обекти в чужбина" и виж !
45
2
 
3
 
! Отговори
:D преди 9 години
До БобиВерно бе бате ! Нема украйнци ! Сите сме македонци ! От кой цирк си ?
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиДо колко столетия назад ми разрешаваш да се върна за примери на окупации от Русия ?Русия също контролира десетки "бананови републики" ,но даже и те не се присрамиха да я подкрепят !
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боби"Т-62 чисто нов..." ама не! танка е изложен като експонат в пекинския музей,повреден е защото е претърпял артилерийски обстрел. Руснаците вместо да го унищожат го потопили в Усури. С цената на принюблизително 1000 китайчета танка е изтеглен и ползван за прототип на китайските танкове.
42
9
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
УКРАИНЦИТЕ АКО СЕ ОГЪНАТ ,ОБРИЧАТ НАРОДА СИ ВЕЧНО ДА СЕ ПОДЧИНЯВА НА РУСНАЦИТЕ !!! ТРЯБВА СМЕЛО НАПРЕД , А НАТО КАТО СЕ УВЕРИ ,ЧЕ УКРАИНСКИЯТ НАРОД ТВЪРДО Е РЕШЕН ДА Е ДАЛЕЧ ОТ РУСКА ХЕГЕМОНИЯ ,ТОГАВА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА УКРАИНЦИТЕ ДОРИ И С ПРЯКА ВОЕННА ПОДКРЕПА !
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога Украинската шайка фашисти ще спре военните действия?!!! Не чувате ли, че много хора в Германия и други страни в Европа искат да се спре подкрепата към самообявилото се украинско правителство! Тези хора ще продължават да налагат волята си чрез сила и убийства - това е техния стил на управление. Това ли са европейски ценности?! Тези които сега са оставени да вършат своеволия в Украйна, утре може да подпалят чергата и на Европа.
40
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиЦиливизован е този който спазва общоприетите норми и споразумения (добри или лоши) под които си е поставил подписът в знак на съгласие! Що се отнася до посоченият от теб случай ,Русия (като постоянен член на Съвета за сигурност) имаше правото да наложи вето ! Също и Китай !Я ми кажи кои държави признаха анексирането на Крим !? Венецуела , Афганистан и Сирия - Все "отбор юнаци" !!! Дори Северна Корея и "съюзниците" на Русия от "БРИК" се въздържат !
39
0
 
4
 
! Отговори
оригинал преди 9 години
До азоригиналният текст на вица е: Вдоль советско-китайской границы мирно пашет советский трактор. Вдруг вероломная китайская артилерия открывает огонь и стреляет, стреляет, стреляет... Советский трактор отвечает. Китайская артилерия замолкает.Вдоль советско-китайской границы опять мирно пашет советский трактор...Кореспонденти са - има ги в руските новини снимани на място, закопчани с белезници. Носели са си камера, просто като военни кореспонденти са вървели подир "терористите", за да снимат
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиА как коментираш позицията на най-върлият противник на ЕС - Алексис Ципрас !?Стига сте се крили зад пръста - НИКОЙ ЦИЛИВИЗОВАН ЧОВЕК не подкрепя политиката на Путин !
37
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Средна продължителност на живота в Русия 59 години.Чудесна възможност за Украйна, да подмлади нацията и да реши пенсионните проблеми -- просто се присъединява към Русия."Я такой страной не знаю, где так волно жить человек" -- на 59 години си отиваш, волно и доброволно.Руския покойник най-младия покойник!!!
36
9
 
6
 
! Отговори
хестус преди 9 години
До 26Гледах дебатите в Брюксел на петтимата кандидати и ти го казвам в прав текст : ЛЪЖЕШ !!!И петтимата ( дори и представителят на Европейската левица - Ал. Ципрас) бяха единодушни ,че ЕС трябва да наложи по-строги санкции на Русия !
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
експерти за добива на въглища в източна украйна:"От 80-те години насам донбаските въглища са нерентабилни и много скъпи, а производството се поддържа изкуствено само защото създава заетост в региона"
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте филма "Да разлаем кучетата" Wag the Dog (1997) с Дъстин Хофман,Робърт Де Ниро и др. Много ще ви се изясни американската (и не само) политика!
33
0
 
6
 
! Отговори
Юли преди 9 години
Гледайте филма "Да разлаем кучетата" Wag the Dog (1997) с Дъстин Хофман,Робърт Де Ниро и др. Много ще ви се изясни американската (и не само) политика!
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
др. ***, този псевдодописник продължава едностранчиво да преписва от кивската преса и да спазва стриктно опорните точки на мазните, гнусни и нагли американци! давай така оФцо, ще стигнеш далече! ама то в РБ когато някой не става и за зеле, тогава става като др. дописник в интернет, чунким стане известен!