Меркел съжалява за спада на доверие между Германия и САЩ

Ние имаме очевидно различни гледни точки, отбеляза канцлерът
12 юли 2014 18:35, Красимир Ангелов
175
Меркел съжалява за спада на доверие между Германия и САЩ
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази съжаление от спада в доверието между САЩ и Германия след разкритията за подозрения в шпионаж, предаде Франс прес.

"Идеята, че трябва да се питаме, когато работим заедно, дали този, който е срещу мен, работи, може би, в същото време за някой друг, за мен не е отношение на доверие", посочва Меркел в интервю за обществената телевизия ZDF, което е записано и ще бъде излъчено утре.

Още по темата

"Ние имаме тук очевидно различни гледни точки и трябва да водим диалог", допълва Меркел. Тя посочва, че се надява да има "естествено промяна" в поведението на САЩ.

"Не живеем в епохата на Студената война, когато всеки е изпитвал недоверие към всеки", казва още германският канцлер. "Мисля, че тайните служби на 21-и век трябва да се съсредоточат върху важните неща и ние работим в много тясно сътрудничество с американците. Желая това да продължи", заявява Меркел.

Канцлерът за пореден път отхвърли каквато и да е идея да се поставят под въпрос преговорите по договора за трансатлантическа свободна търговия заради шпионската афера.

В петък САЩ дадоха ясно да се разбере, че не оценяват положително реакцията на германските власти по шпионската афера, която накара Берлин да поиска шефът на американското  разузнаване в Германия да напусне страната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
2
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Ти учител по български ли си можели частни демократични уроци анти човеко
32
0
 
6
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Жалка гледка, но утре настроението и ще се подобри. Ще гледа финала на световното. През почивката ще се срещне и обмени мнения с Владимир Путин.
31
0
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Има *** и ефективен начин Америка да стане нормална държава и да престане да живее на гърба на другите-отказ от долара!Не е толкова страшно нещо,няма да се срути света.Е,САЩ ще трябва със собствени сили да доказват конкурентноспособността си,но какво пък,всички други го правят.Ако до 10 години света не се откаже от долара-оставаме вечни роби на американците и евре.йските им господари!Впрочем затова САЩ подготвят голяма война-за да избегнат такова развитие на нещата!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28:За каква подкрепа на САЩ говориш? Американците разсипаха Дрезден в края на II Световна Война убивайки само мирни граждани - предимно старци, жени и деца. Това е смятано за най-жестоката военна операция в световната история насочена срещу мирни граждани.
29
1
 
11
 
! Отговори
7 преди 9 години
Гледайте филма на Диана Делева и ще ви стане ясно колко достойна е тази жена!Единственно тя се опълчи и си поиска даденото злато на Америка.Когато китайците разкриха,че тяхното е с волфрам и златно покритие,тя си поиска немското!
28
5
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до Турчина 32-риВие потурчените българи кога ще се научите да пишете като хората, бе *** жалки умрели?
27
5
 
5
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 9 години
атакистче пак си на синтетика ходи се лекувай пич че незнаеш къде се намираш
26
2
 
4
 
! Отговори
до атакист преди 9 години
кажи на волен и групата , стига сте ходили по западни хотели и ресторанти,хората в бг изнемогват,вие харчите народната пара по западни бардаци. позор
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 27Извинявам се...за Брежнев говоря....
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да бяха ги оставили 1945 да ги сгазят червените ***,дали сега щяха да са сегашната германия.в източна германия всички германки са били дупени от азиатците. по време на блокадата на Берлин,сащ правиха една година въздушен мост,хиляди полети с храна за жителите на Берлин.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 26Само дето Хрушчов идваше на посещение в България и се целуваха уста в уста с бай Тошо, а не бай Тошо да ходи в Москва.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казват че Бойко постоянно е в Америка но Живков несе връщаше от Русия
21
0
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Ооооо, Фрау Меркел, дас ис фантастише, а? Най-после и на вас немците да ви уврат главите, че ония зад океана са империалистически ***, които нямат морал, нямат човешки ценности у себе си понеже са унищожени от манията им за власт над света.
20
20
 
0
 
! Отговори
Да живее Америка преди 9 години
Тая баба за какво се мисли?В Германия има Америкаски войски и ние диктуваме какво ще става там.Ако знаят много ще получат един ядрен Томахоук в центъра на Берлин и ще ги разсипем отново като Дрезден.Вечна слава на Америка и Американската Армия!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в германия има 6 млн турци и араби и още толкова балканска ***. има безброй ислямистки секти и организации. вечер по Мюнхен или Нюрнберг ако се разходиш германец не можеш да срещнеш, все ***. за руската агентура съм съгласен, те там са си като вкъщи, правят си каквото искат, като тук, отзовани руски шпиони няма. навремето олег калугин в спомените си беше писал че германците са им в кърпа вързани
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ, ГЕРМАНИЯ, ИЗРАЕЛ, ТУРЦИЯ те са едно голямо семейство, техните кавги са семейни спорове! Те днеска се карат утре се прегръщат, така е вече цели 60 години!
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТака е с братската дружба с америка. Ти си мислиш че сте партньори, а те че си недостоен роб! Питайте бойко по въпроса, той добре знае поведението на роба.Нищо че тук се прави на мъж. Мъжете под чехъл са най-големите изхвърлячи.-------щото ако беше ти на мястото на бат ти бойко щеше да си друг...политика водят само големите държави, другите са обслужващ персонал
16
0
 
14
 
! Отговори
Тъпоумен преди 9 години
Не мога да разбера когато с обекта Х се отнасят арогантно и подигравателно,нечестно,псуват го на публични места,надничат под юргана му и го подслушват и в тоалетната,как така обектът Х продължава да се предлага за ***,а не приеме достойнството си за оръжие и не загърби насрещния обект У.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do! Gerrrrrro q se skrii nqkade pod vizite na Rusiq......
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** умират за комунизма но немогат без западняшки джакузита коли техники дори някои автоматично станаха велики демократи иначе щеги питат от деса паричките в банката