Разбилият се самолет не е имал технически проблем

Авиокомпанията плаща по $5000 на близките на загиналите
107
Разбилият се самолет не е имал технически проблем
Снимка: Ройтерс

Малайзийският самолет, който се разби вчера в източната част на Украйна с 298 пътници и екипаж на борда, не е имал технически проблеми към момента, в който е бил загубен контактът с него, обяви авиокомпанията собственик "Малейжа еърлайнс", цитирана от Франс прес.

Въздушният превозвач поясни, че машината е била проверена за последно на 11 юли и всичко е било наред.

Още по темата
Самолетът, произведен през 1997 г., е летял 17 години, поясни Нюиб Гортер, вицепрезидент на европейския клон на "Малейжа еърлайнс" по време на пресконференция, дадена на международното летище в Амстердам.

Гортер посочи още, че контактът с машината е бил загубен вчера в 14,15 ч. по Гринуич.

Представителят на авиокомпанията каза, че сега тя се опитва да организира пътуване на семействата до мястото на катастрофата и проверява дали това е възможно.

Гортер съобщи, че авиокомпанията ще плати в брой на роднините на загиналите по 5000 долара за пътник в машината.

Тази сума ще покрие началните разходи на близките, които сега се намират в хотел в Амстердам и очакват новини за случилото се със самолета.

"Малейжа еърлайнс" уточни, че падналият самолет е представил план за полета, в който иска да лети на 10 668 метра през украинското въздушно пространство.

Височината се определя от авиодиспечерите, ето защо при навлизането в украинското въздушно пространство те са инструктирали машината да се снижи с около 500 метра, тоест до 10 058 метра.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този път руснаците прекрачиха всички граници.Това да свалиш цивилен самолет не е простимо.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 39абе *** позитански, нали *** се кълнеше, че нямал войски в Украна бе? И два дни по късно каза, че изтеглял войските си. Нали нямал??????? Записи има навсякъде - в прав текст донецките терористи с калашниците, като другите колеги на *** - ал-кайди дето той ги въоражи с руски оръжия!!!!!!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 34"Не можеш да сравняваш ситуацията в Украйна с тази в Босна, от там нататък всичките ти опити да се аргументираш са обречени на провал."Някой друг я сравнява, като описва едва ли не обкръжен град и наоколо всичко друго било само украинци.А последно украинци ли има в ДНР или са руснаци? Че последно викахте, че там нямало нито един украинец? Или така ми се е сторило нещо?Та обяснявам какво означава "обръч". Не е онова дето момиченцата го въртят на кръста!
28
6
 
5
 
! Отговори
Румен Ясенов преди 9 години
Всичко е ясно, самолета е свален по нареждане на Путин. Ръцете на комунистическият диктатор в Москва са оцапани в кръв - не се поколеба да убие невинни цивилни. Сега ние българите трябва да подкрепим нашите братя освободители американците които ни освободиха от 5 десетилетия руско комунистическо робство и ни донесоха демокрацията за да можем да живеем сега добре. Да помогнем на нашите братя да нанесат първия удар срещу Русия от базите в България и кървавият диктатор в Москва да бъде свален.
27
3
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
Ако бяха руски, нямаше да водим този разговор и всичко вече щеше да е обявено. Не знам поради каква причина даваш кредит на доверие на украинските власти.
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 33Ай със съветската пропаганда по-полека. от 11км ще видят самолетите и ще ги разпознаят, аман от пропаганда по тез форуми. Пък и да видят ракета хептен. *** народ, ама *** та се не трае!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този път киевските бандити минаха всички граници. Не стига, че изстреляха снаряд по руска територия, с цел да подпалят военен конфликт със съседна страна, а сега свалиха и пътнически самолет и се опитват да обвинят опозицията, водеща борба срещу режима. Тези изверги, водещи се украинско 'управление' веднага трябва да бъдат изправени пред международен съд.
24
7
 
0
 
! Отговори
голям праз преди 9 години
Голям праз 300 понтенциални ислямски терористи са загинали,Света трябва да са гордее че толкова ислямисти са заминали за рая.
23
1
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
Не можеш да сравняваш ситуацията в Украйна с тази в Босна, от там нататък всичките ти опити да се аргументираш са обречени на провал.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно как сега Ибаго ще посъветва Порошенко да се прави на умрела лисица, като и Русия ще иска свои представители в разследването на авиационния инцидент.Нали ще намерят следите я от БУК, я от ракета "въздух-въздух" (ако не сте прочели - имало е изтребител в близост до пътническия самолет).А украйна е записала студиен разговор на "сепаратистите". Демек на хората, които не искат една група платени маскари да ги управляват и така да станат като нас...
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диспечерът, отговарящ за полета заяви, че минути преди взрива е засякъл два украински военни самолета до Боинга, а местните жители разказаха, че са видели военен самолет да изстрелва ракети малко преди самолета да падне.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Британски експерт по сигурността посочи, че ако самолетът е бил свален от 10 000 м височина, това трябва да е станало с далекобойни ракети, направлявани от радар. Това не би могло да стане с портативни противовъздушни оръжия. (тоест няма начин това да стане с въоръжението на бунтовниците)Вторият вариант е ракетата да е била въздух-въздух, т.е. да е изстреляна от изтребител, който е летял по същото време.
19
3
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Обяснението е просот, Донецк се контролира от сепаратистите, а околните райони са затегнати от украински обръч, там действат ракетните им системи. Други *** въпроси?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко изключително бързо обяви (още преди всякакво разследване), че самолетът е свален с ракета. Въпросът веднага е: откъде този военнопрестъпник е знаел? Отговорът е ясен: именно киевските изверги и убийци са виновни, те са изстреляли ракетата. Още почти 300 жертви тежат на съвестта на тези терористи, самонарекли се 'украински патриоти', а всъщност са фашистки главорези и подпалвачи.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сепаратистите искаха да скрият истината, нямаше да обявяват, че са намерили черните кутии и нямаше да призовават ОССЕ да дойдат на място, а просто нямаше да "намерят" кутиите.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опитали са да утрепят Путин, който е прелетял малко по-рано, вместо малко по-късно (както е били по график). Явно неговото разузнаване е на ниво.И Порошенко, натиснат от Ибаго, е изтрепал 300 души, от които 80 деца.Ба си празнократунковските ***....
15
2
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Маршрутът на самолета и мястото на падането му попадат в зоната на поражение на две украински батареи зенитно ракетен комплекс (ЗРК) с голям обсег С-200 и три батареи ЗРК със среден обсег "Бук-М1". На 17 юли е засечена активност на украинската радиолокационна станция 9с18 "Купол" на батареята ЗРК "Бук-М1", разположена в района на селището Стила, на 30 км южно от Донецк. Обсега на батареите е 160 км в радиус по земя и 30 км височина (летял и паднал е в обсега на ЗКР
14
2
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
С един куршум три заека. Американците подкукоросаха укрите да ликвидират най-добрите спецове в Спина (тяхно изобретение), наляха масло в огъня още повече, забавиха контра настъплението на опълченците..
13
9
 
5
 
! Отговори
Топчо преди 9 години
Фюрер Путин не е съгласен. В комюнике разпространено от руската информационна агенция Лъжа и Измама, Фюрер Путин заявява следното: "Това е терористичен акт! Мирно летяща руска ракета е била блъсната от вражески Боинг!". Руските нацисти клатят глава одобрително.
12
1
 
6
 
! Отговори
дo 4 преди 9 години
Украинска радарна станция, част от комплекс на ракетна установка земя-въздух, е била активна в деня, в който малайзийският пътнически самолет Боинг-777 е паднал в Източна Украйна, предаде AFP. На 17 юли руските радио-технически съоръжения са регистрирали действието на радарна станция Купол, част от зенитно-ракетна система Бук-М1, намираща се в близост до село Стила, 30 километра южно от Донецк