Разбилият се самолет не е имал технически проблем

Авиокомпанията плаща по $5000 на близките на загиналите
107
Разбилият се самолет не е имал технически проблем
Снимка: Ройтерс

Малайзийският самолет, който се разби вчера в източната част на Украйна с 298 пътници и екипаж на борда, не е имал технически проблеми към момента, в който е бил загубен контактът с него, обяви авиокомпанията собственик "Малейжа еърлайнс", цитирана от Франс прес.

Въздушният превозвач поясни, че машината е била проверена за последно на 11 юли и всичко е било наред.

Още по темата
Самолетът, произведен през 1997 г., е летял 17 години, поясни Нюиб Гортер, вицепрезидент на европейския клон на "Малейжа еърлайнс" по време на пресконференция, дадена на международното летище в Амстердам.

Гортер посочи още, че контактът с машината е бил загубен вчера в 14,15 ч. по Гринуич.

Представителят на авиокомпанията каза, че сега тя се опитва да организира пътуване на семействата до мястото на катастрофата и проверява дали това е възможно.

Гортер съобщи, че авиокомпанията ще плати в брой на роднините на загиналите по 5000 долара за пътник в машината.

Тази сума ще покрие началните разходи на близките, които сега се намират в хотел в Амстердам и очакват новини за случилото се със самолета.

"Малейжа еърлайнс" уточни, че падналият самолет е представил план за полета, в който иска да лети на 10 668 метра през украинското въздушно пространство.

Височината се определя от авиодиспечерите, ето защо при навлизането в украинското въздушно пространство те са инструктирали машината да се снижи с около 500 метра, тоест до 10 058 метра.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се пита кой е пуснал самолета над Украйна е все едно след автомобилна катастрофа да се пита кой е допуснал пешеходеца на улицата. Това е върховен цинизъм. Мястото на самолета е на трасето му.
10
3
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Ако Украйна се управляваше от НОРМАЛНИ хора, а не от озверели ***, изцапани с кръв, щеше да изглежда невероятно сценария да използват ракетните системи срещу цивилен самолет, но уви в Украйна управляват животни, които не ценят човешкия живот. Освен това самолетът е свален и паднал точно в зона, в която дейсват две украински ракетни системи, контролирани от армията, а британски експерт изрази мнение, че дори бунтовниците да разполагаха с Бук и С-300 е невъзможно да свалят самолет на 10 км висо
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това се предполагаше. Проблем имат руските оръжия, които меко казано са гола вода, купчина гърмящо желязо.
8
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2Сепаратистите не отричат, че са свалили самолата. Стига глупости. Пределно ясно е кой е свалил самолета.
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За терористичния акт над Локърби лудия диктатор Кадафи заплати по 1 млн долара на загинал и предаде на съд приятеля си осъществил атентатат. Предполагам, че като свърши разследването по терористичния акт над Украйна другия луд диктатор Путин ще бъде задължен да плати кръвнина по млн евро на всеки загинал и да предаде приятеля си от ГРУ полковник Стрелков на Малайзийското или холандското правосъдия. Смятам че Стрелок ще предпочете Холандия защото в Малайзия го чака бесилката.
6
5
 
5
 
! Отговори
kvo da kaja преди 9 години
nemskite jurnalisti tvardiat 4e imalo dokazatelstva pokushenieto da e bilo izvursheno ot separatistite versiata 4e ne sa znaeli 4e e bilo patni4eski samolet a 4e gi napadat...neznam kolko e viarno no viarvam 4e te sa go napravili...nelepo e da umirat hora po tozi na4in i da niama posledstvia...
5
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малайзийците питат хунтата в Киев защо е заповядано на самолета да слезе с 500 метра надолу когато е над Донецка област! Фашистите мълчат! Как да не мълчат като трябва да кажат че е променена височината за да бъде уцелен по-лесно!
4
7
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
ха, сетиха се западняците.Ще цитирам Меркел:Които изпозва собствената си армията срещу собственият си народ губи всякако прави на легитмация.... цитата е относно конфликта в Сирия и е от февруари тая година. Картинаката е същата в Украйна, но руснаците са им криви
3
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали никой не си въобразява, че РВД-то на Украйна стреля по цивилни самолети?(Ама имало било такъв случай преди 13 години... имало, ама пак беше спорно дали в обикновена "грешка". Както и сваления израелски самолет от български пилоти, свален ПРАВОМЕРНО, но накрая България е принудена да плаща.)И кво? Все едно нашето РВД или което и да било, да нарежда да изстрелват ракети по цивилни самолети? Просто глупаците про-руски терористи не знаят как да разпознават самолетите и да комуникират с тях.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук има много провокатори. Украинската армия беше 3-тата ядрена сила в света през 1991, непосредствено след разпада на СССР. Тя наследи огромно количество модерна за времето си техника. ПВО арсеналът и включваше и все още включва зенитно-ракетни комплекси "Бук", С-125 Нева/Печора, С-200 Вега, С-300, всички от които могат да свалят обект летящ на такава височина. Въпросът е кой има по-голям интерес от това - украинската армия или руската? Въпроса е риторичен, не ми отговаряйте.
1
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мир на праха им! Руснаците раздадоха на маймуните си гранати. Путин трябва да отговаря за престъпленията си в Украйна!