Сепаратистите отрекоха: Нямаме система "Бук"!

Черната кутия от Боинга е в добро състояние
Обновена: 24 юли 2014 07:40 | 24 юли 2014 07:25,
181
Сепаратистите отрекоха: Нямаме система "Бук"!
Снимка: Reuters

Командирът на влиятелния бунтовнически батальон "Восток" Александър Ходаковский опроверга разпространена по-рано информация, че проруските сепаратисти имат системи за противовъздушна отбрана "Бук", съобщи РИА Новости.

Още по темата

Вчера агенция Ройтерс разпространи интервю с Ходаковский, в което той заявява, че бунтовниците имат система "Бук", използването на която е било провокирано от украински военни, обстрелващи от въздуха наземни цели.

"Разсъждавахме за версиите (...) но бе спомената простата фраза, че нямам сведения опълченците да имат подобен род оръжие", каза Ходаковский в интервю за телевизия "Раша тудей". Бунтовническият лидер споменава също така, че има видеозапис на интервюто, който може да предостави, за да докаже, че не е говорил пред Ройтерс за наличие на подобни системи у бунтовническите части.

Междувременно стана ясно, че черната кутия от полет МН17, записваща разговорите от пилотската кабина, е в добро състояние. Това съобщи Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), чиито експерти участват в разследването на обстоятелствата около свалянето на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Това устройство записва разговорите между членовете на екипажа по време на полета.

ИКАО съобщи също така, че черната кутия, записваща параметрите на полета като скорост, височина и др. се изучава от експерти и за нейното състояние засега няма информация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До ТАКА НАРЕЧЕНИТЕКуфара, влака и Русия. Както направиха 7млн. германци от СССР, Полша, Чехия, и другаде през 1945, но поради липса на влакове - вървяха пеша към родината.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам дали Европейската банка за възстановяване и развитие спира инвестициите в Русия, ама Русия спря инвестициите в Украйна. Европа също се отказа да дава заеми с лихва от 15% и се чуди дали да се навие на лихва 115% за Украйна. при това на месец. Единствено САЩ все още се надяват да си избият 5 - те милярда(които вече станаха 12) и за това наливат все още. Ама като дойде зимата и Русия си поиска парите за газа, ако ще и в щат на САЩ да я направят, само ще фалират по - бързо.
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като САЩ още на 5-тата минута след свалянето на самолета, бяха сигурни, че са били сепаратистите, къде са сателитните им снимки, мина седмица и нищо?
81
3
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
А, бе и ВВ Путин каза, че пред целия свят, че няма руски войски в Крим.
80
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
джуджетата в кремъл се оплетоха в лъжите си; добре помним колко пъти казаха че в крим няма руски войски и после путин поздрави армията за добре свършената работа; сега отново се твърди че в донбас няма войски и техника на режима в москва, но това е много далеч от истината
79
4
 
2
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До Тина и Az. Водачите на "опълченците" са разждани в Москва и нямат нищо общо с Донецк или Луганск. И те и "опълченците" са кучета на войната били в Босна, двете чеченски войни и Осетия. Слепи ли сте, глухи ли сте. Това е СЪЩОТО, като аз да отида от София в Димитровград и да обявя война на Сърбия, обявявайки независимо "Димитровградско", без да питам НИКОГО от местните освен няколко местни бизнесмени и мутри.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След десет дена инвентаризации, разбраха какво имат и какво нямат!
77
2
 
6
 
! Отговори
ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ преди 9 години
бунтовници, сепаратисти, даже и терористи - или ПРОСТО ХОРА, КОИТО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В РУСИЯ - винаги, векове са живели на своята земя, насила откъснати от РОДИНАТА, няма как да бъдат победени. ЗАЩОТО СЕ БОРЯТ ЗА СВОБОДАТА СИ, и защото зад тях е РУСИЯ
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако няма украинци, следователно няма и руснаци
75
3
 
2
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 74 В окрестностях Лисичанска появились украинские флаги, думите на Турчинов, са отпреди няколко дни. Последните 3 дни бяха решаващи за имиджа на "опълченците". Миниране на градски части, преди да се изтеглят - оставайки цивилните "да се оправят". Взривяване на подстанции, мостове и жп линии при оттегляне - оставяйки цивилните да се оправят. "Опълченците" излагат цивилните на директен огън водейки военни действия от домовете им. Виж чатовете от снощи, виж настроенията на хората ВЕЧЕ!
74
2
 
3
 
! Отговори
Az преди 9 години
До ИкарTи вчера се върна от там и си вътрешен, та толкова много ги знаеш нещата...!! Абсолютно е права Тина - украинци има толкова, колкото има македонци...Аз работя с украинци от години и досега нито веднъж, повтарям - НИТО ВЕДНЪЖ, не съм чул някой от тях да говори на "украински'. Всички говорят само и единствено руски! От там нататък всичко е политика, заложници на която са само и единствено обикновените хора.
73
1
 
2
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До Икарко ги нямаше опълченците, МЕСТНИТЕ досега също нямаше да ги има. Щеше да има украинска операция за етническо и религиозно прочистване. Припомни си заплахите на Тимошенко, Турчинов, Яценюк, Порошенко и на всички украински бесове, изгарянето на православни храмове, убийството на свещеници...И от вчера: Маймунско сбиване в Радата, защото един депутат запита "Защо се води война срещу собственото население?"...
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бунтовниците имат ЗРК, имат радари, имат изтребители, имат и собствен космодрум, от който изстрелват космонавти и спътници, които да блокират американските, те янките затова все още крият снимките. Съвсем скоро ще отцепят части от Луната и ще ги обявят за Народна република.
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой крив кой прав не се знае, но ЕБВР (Европейската банка за възстановяване и развитие) спира инвестициите в Русия
70
1
 
8
 
! Отговори
@@@@@@ преди 9 години
Кой е виновен за трагедията?Много просто , този който знаеше, че от няколко месеца тази зона е размирна , че се свалят самолети и въпреки това е пратил пътническия самолет над тази зона!!!Просто и чисто като сълза!;)
69
1
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 9 години
Аз ти казвам, че военните докладват на президента Порошенко, че бунтовниците не разполагат с такива комплекси и това го потвърди главния прокурор на Украйна, това са данни от най-високопоставените лица в Украйна, какво ме занимаваш със слухове и какво казали *** и Пульо. А след като вече близо две седмици никой не пуснал "алармата", че такива са внесени в Украйан и след като се заявява, че бунтовниците нямат Бук, а само украинската армия, тогава кой остава да е свалил самолета?
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля те, не се изказвай неподготвен. Бук не може да свали самолет на височина 10 км, движещ се с 900 км/ч "на око" без радар, а с такъв разполага само украинската армия в района, освен това главния прокурор на Украйна потвърди, че бунтовниците не разполагат с такива комплекси, а ако бяха внесени, НАТО и САЩ вече щяха да размахват сателитните снимки.TAKA СИ Е, НИКОЙ НЕ СПОРИ ЗА ТОВАсамо че БУК-а е ЗЕНИТНО РАКЕТЕН КОМПЛЕКС състоящ се от двайсетина машини около които се мотаят една рота солдати
67
0
 
2
 
! Отговори
До 73 преди 9 години
Ти видя ли ги тези снимки, можеш ли да ги разчетеш и анализираш? Мне...а да - декларирали са ти някакви снимки, значи всичко е наред за теб нещата приключват дотук. Ба си ***...
66
1
 
1
 
! Отговори
До 72 преди 9 години
Убу, ама вчера командира на "Восток", който самите русофили определиха, като "пиянде", щото чичкото от клипа го виждаха за първи път, без да знаят, че са му агитка, при това верна. Та този чичко каза, че имало БУК, който след сакатлъка е заминал на камион за Русия. А за сакатлъка били отговорни Украинците, защото знаели, че ЛНР имат бук. Знаели и къде го държат (Нижное) и нарочно закарали там граждански самолет, че да се подлъжат "милите опълченци" да го свалят.
65
1
 
8
 
! Отговори
до Икар преди 9 години
Олександър Турчинов: "Да си говорим честно, жителите на тези области подкрепят сепаратистите", което "значително усложнява" провеждането на силови операции"