Сепаратистите отрекоха: Нямаме система "Бук"!

Черната кутия от Боинга е в добро състояние
Обновена: 24 юли 2014 07:40 | 24 юли 2014 07:25,
181
Сепаратистите отрекоха: Нямаме система "Бук"!
Снимка: Reuters

Командирът на влиятелния бунтовнически батальон "Восток" Александър Ходаковский опроверга разпространена по-рано информация, че проруските сепаратисти имат системи за противовъздушна отбрана "Бук", съобщи РИА Новости.

Още по темата

Вчера агенция Ройтерс разпространи интервю с Ходаковский, в което той заявява, че бунтовниците имат система "Бук", използването на която е било провокирано от украински военни, обстрелващи от въздуха наземни цели.

"Разсъждавахме за версиите (...) но бе спомената простата фраза, че нямам сведения опълченците да имат подобен род оръжие", каза Ходаковский в интервю за телевизия "Раша тудей". Бунтовническият лидер споменава също така, че има видеозапис на интервюто, който може да предостави, за да докаже, че не е говорил пред Ройтерс за наличие на подобни системи у бунтовническите части.

Междувременно стана ясно, че черната кутия от полет МН17, записваща разговорите от пилотската кабина, е в добро състояние. Това съобщи Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), чиито експерти участват в разследването на обстоятелствата около свалянето на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Това устройство записва разговорите между членовете на екипажа по време на полета.

ИКАО съобщи също така, че черната кутия, записваща параметрите на полета като скорост, височина и др. се изучава от експерти и за нейното състояние засега няма информация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До Боби 111, ясен си ми, колко си ОЗ и колко ЯХБЗ...
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти какво произвеждаш, което те да искат да купят? Коли, компютри, компоти? Дори и доматено пюре вече внасяш от турция и германия! Продай им нещо де! А с Германия какъв ти е стокообмена? А със САЩ? А с китрай, а с Тайван? Внасяш отвсякъде като луд и не изнасяш нищо! Защо? АЗащото не произвеждаш. А защо не произвеждаш? Защото нямаш пазари. А защо нямашп пазари? Защото някой си затвори пазара за твоите стоки докато ти отваряше пазара си за техните. Зададох ти въпроси:ток, бензин, газ и апартамен
102
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видях ги колхозниците притежатели на апартаменти в созопол - голяма трагедия, все се ръгаха в супермаркетите да купят нещо по-евтино
101
5
 
1
 
! Отговори
Икар преди 9 години
Към коментар 104. Не знам следите ли редовно как се променя картата на ДНР и ЛНР следствие на операциите на УА. Не знам давате ли си сметка каква територия отвоюваха от 05.07.2014 до днес. И давате ли си сметка, че в новините за това колко жертви сме дали ние по пътищата от същата дата досега са ПОВЕЧЕ! УА, въпреки, че в голямата си част не е професионална армия - досега се справя, като истинска армия, работеща за интересите на народа си. Това няма да се промени и да ги плюете. :)
100
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди свалянето на MH17, икономистите предвиждаха, че около $100 млрд. ще напуснат рЪфЪ през 2014, сега вече сумите надминават $500 млрд.
99
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как те дои Русия?Стокобмена между Русия и Бг е ужасно несиметричен - те пазаруват от нас за 300млн.евра, ние пазаруваме от тях за 5 000 млн.евра. Това ако не е източване на пари - здраве му кажи.Продават ни най-скъпата газ в региона. Взеха 2 млрд.евра за АЕЦ Белене и искат още толкова на арбитраж, а няма никаква възвръщаемост.На този фон, това че няколко хиляди руснаци са си купили ваканционни имоти е едно голямо нищо. Още по-малко ни помагат пияниците които замезват с бг.кис.краставици
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До всички бендеровци, хахли и хамериканци: плюйте още по Путин, плюйте. Защото така ви го натресе с Крим че докато сте живи ще го помните!
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сериозно те питам:как ме дои Русия?
96
1
 
0
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До Боби, 103. Боби, не ми цитирай принцип на действие и демострация на обша култура. Пишеш, че нещо е забранено - забранен е белият фосфор да, още от Виетнам насам. Питах те можеш ли да различиш пламъка на подобен тип муниция и можеш ли да ми дадеш линк към видео където УА обстрелва жилищни зони със запалителни муниции с тежка артилерия или авиоудари. Нищо повече. До момента новина за изгорял квартал или град все още, та все си мисля, че нещо е е баш както го пишеш.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са възникнали германските племена? Къде славянските? Къде е Рига, къде е Крим? Каква е била гъстотата на населението в тези региони и каква е била? Не си играй с гугъл, приятелю. На хора които нямат собствено мнение им играе лоша шега.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как те дои Русия?Ти сериозно ли ме питаш това или само се шегуваш?
93
1
 
1
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До Боби, не ми стигна място в коментар 101. Даваш ли си сметка, колко жертви щеше да имам от един боекомплект запалителни касети пуснати над градски район? Официално откъм местни жители и УА и ДНР съобщават за 3ма загинали и 10 ранени цивилни (вчера), без да е ясно кой ги е убил. Ако картината която рисуваш - как Украйна залива мирни цивилни със муниции от всякакъв тип, вид и калибър - това ли щяха да са цивилните жертви за цял ден широкомащабни бойни действия?
92
1
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До АнонименДа, разбира се че са временно. Само 750години. Първите германци се заселиха в и основаха Рига през 1199г. (тевтонския орден). Последните се заселиха в Урал по времето на Екатерина през 1775. По същото време руснаците се заселиха в Крим и Юзовка (Донецк). Бягах от час, за да уча история.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Където и да бъде границата между Русия и Украйна през следващите десетилетия това ще бъде 10 км минирана полоса без пътища и КПП
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как те дои Русия? Ако ми обясниш кой ще ти продаде по евтин бензин, по - евтин газ или по евтин ток от Русия, или пък кой е купил повече ваканционни апартаменти по черноморието от руснаците, ще приема доводите ти. ИНТЕРЕСНОТО Е, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КУПУВАТ БЪЛГАРСКИ СТОКИ ОТ НОСТАЛГИЯ, НЕ ОТ ДРУГО. При това купуват стоки, които в Европа дето членуваме няма да допуснат на 100км от границата си.а Иначе нищо не може да ги спре да спрат вноса от България.
89
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руския диктатор си играе с огъня
88
0
 
0
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До Боби, пич ЯХБЗ е убу нещо, аз бях във ВВС. Интересни неща пишеш, но ми се струват малко нелепи. 1. "Бял фосфор" е различно от "Муниция с фосфор". 2. Различаваш ли пламъка на подобни муниции? Ако да, дай линк към видео. 3. Касетъчните бомби с фосфор (тип запалителни) се ползват само от авиацията, не знам да има подобна артилерийска муниция. Даваш ли си сметка какво видео трябва да видиш в ютуб, и колко жертви ще има, ако поне 1 самолет пусне един боекомплект запалителни касети?
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
юбералес, разликата е, че германците са били временно там, а руснаците са си там от както са станали руснаци.Не са били другаде. Ако не намираш разликата, тръгвай на училище. С бягане от часове работата не става.
86
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия дои и УКРАЙНА и БЪЛГАРИЯ, оттеглянето на русия от УКРАЙНА и БЪЛГАРИЯ ще донесе само добрини на тези народи
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рядко можеш да намериш толкова високо средно ниво на лъжливи, страхливи и завистливи мижитурки като украинците или поляците.