Сепаратистите отрекоха: Нямаме система "Бук"!

Черната кутия от Боинга е в добро състояние
Обновена: 24 юли 2014 07:40 | 24 юли 2014 07:25,
181
Сепаратистите отрекоха: Нямаме система "Бук"!
Снимка: Reuters

Командирът на влиятелния бунтовнически батальон "Восток" Александър Ходаковский опроверга разпространена по-рано информация, че проруските сепаратисти имат системи за противовъздушна отбрана "Бук", съобщи РИА Новости.

Още по темата

Вчера агенция Ройтерс разпространи интервю с Ходаковский, в което той заявява, че бунтовниците имат система "Бук", използването на която е било провокирано от украински военни, обстрелващи от въздуха наземни цели.

"Разсъждавахме за версиите (...) но бе спомената простата фраза, че нямам сведения опълченците да имат подобен род оръжие", каза Ходаковский в интервю за телевизия "Раша тудей". Бунтовническият лидер споменава също така, че има видеозапис на интервюто, който може да предостави, за да докаже, че не е говорил пред Ройтерс за наличие на подобни системи у бунтовническите части.

Междувременно стана ясно, че черната кутия от полет МН17, записваща разговорите от пилотската кабина, е в добро състояние. Това съобщи Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), чиито експерти участват в разследването на обстоятелствата около свалянето на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Това устройство записва разговорите между членовете на екипажа по време на полета.

ИКАО съобщи също така, че черната кутия, записваща параметрите на полета като скорост, височина и др. се изучава от експерти и за нейното състояние засега няма информация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
9
 
! Отговори
САЩ ТЕРОРИСТ N 1 преди 9 години
Май работата на хамериканците отива на "ИЗУЙ ***" Съшитото с бели конци обвинение срещу РУСИЯ им се връща като бумеранг защото руските военни дадоха спътникови снимки, а тази на американците също показват ФАШИСТИТЕ В КИЕВ СА УБИЙКЦИТЕ. "НАШИТЕ МОМЧЕТА" НА САЩАМИ СЕГА....................КОЙ СЪБОРИ КУЛИТЕ на 11 септември -- ЦРУ,ЦРУ, ЦРУ
63
3
 
12
 
! Отговори
до нагорен преди 9 години
Моля те, не се изказвай неподготвен. Бук не може да свали самолет на височина 10 км, движещ се с 900 км/ч "на око" без радар, а с такъв разполага само украинската армия в района, освен това главния прокурор на Украйна потвърди, че бунтовниците не разполагат с такива комплекси, а ако бяха внесени, НАТО и САЩ вече щяха да размахват сателитните снимки.
62
7
 
3
 
! Отговори
Икар преди 9 години
Тина, кои са ръководителите на вонните действия в Украйна от страна на ДНР и ЛНР? Какъв е съставът на "опълченската" армия? Защо говориш глупости! МЕСТНИТЕ там не ВОЮВАТ! Това е конфликт внесен отвън с командири внесени отвън и "войска" също внесена отвън.
61
14
 
5
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Ха, ето ви ново двайсет. Сега пък терористите се оправдават, че нямали БУК. Преди това се обясняваха, че БУК не можело да свали самолет, а преди това се хвалеха, че сваляли украинските самолети с ПВО един след друг. Последно - коя е последната версия? Цял свят ги видя тези фашисти как свалиха пътнически самолет, ограбиха мъртвите тела на загиналите и дори се хвалиха в радиосъобщение за "геройството" - лично шефът им беше щастлив. Това са те, руските терористи в Украйна. За тях само бой, секс и..
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zasto ukrainskite dispecheri sa otklonili samoleta na sewr da mine nad opulchenzite??? -za da bude swalen tam!!Zasto e letql Ukrainski iztrebitel zad pasajerskia samolet????- nqma otgovorZasto ukrainskata artileria obsrelva mqstoto kadeto e padnal samoleta?- za da unistiji ulikite- a moje i da pribavi drugi!!!!
59
5
 
3
 
! Отговори
Икар преди 9 години
Интересно, що не коментирате, че жителите на градовете в които има части на "опълченците" почнаха да ги гонят? Инициативная группа из жительниц Алчевска обратились к боевикам с требованием уйти из города. На 22.07.2014 пак жители дадоха ултиматом на "опълченците" да се махат до 14:00 тяхно време, след като сутринта две деца станаха на парчета в необозначено минно поле на в градската част на Лисичанск. Изниква въпроса - защо минираш града с мирните му жители, ако нямаш идея скоро да го напуснеш?
58
3
 
5
 
! Отговори
Tina преди 9 години
И пак ви казвам: Стига сте давали пример с турците в България. Не въвличайте страната ни в този конфликт. Оставете това на политиците...България и Украйна са много различни. България е унитарна държава /напълно подкрепям това определение на Б.Димитров/. Всяка сепаратистка мисъл е престъпление срещу България.Украйна е като Македония - езкуствени държави, които от създаването си предопределят такива конфликти. Ако ще плашите с фанатизирани мюсюлмани - плашете с албанците...
57
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин и Кадафи много си приличат, и двамата са полковници, и двамата свалят граждански самолети и двамата са малко тра-ла-ла
56
1
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
Ало, "казармения" ***, май не си ходил в основното и си пропуснал часовете по математика:ПЗРК "Игла" далекобойност 5000-6000 метраПЗРК "Стрела" далекобойност 4000 метраКрайцерска височина на малайзийския Боинг в момента на свалянето му- 10600 метра
55
2
 
0
 
! Отговори
AZ преди 9 години
ИКАР , ЗАЩО БЕШЕ СЕДНАЛ НА МЯСТОТО МИ ? ЛЮБИМОТО МИ , ОТ ЛЯВАТА СТРАНА НА ПОРТРЕТА ? БЕЗСРАМНИК !
54
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагли руски лицемерници! Когато получиха Бук-а се хавалиха наляво-надясно. Като прекъснаха 300 невинни живота (не че за тях е от значение, международния натиск е важен), "не били компютъри, а били компоти".....
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неоспорим факт е, че руските войски в Украйна са мародерствали на мястото на катастрофата на MH17 и затова не са пускали журналисти и експерти.
52
3
 
4
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
Интересно защо нашите независими медии не пишат, че украинците са отказали да предадат на комисията в Лондон записите на украинските авоидиспечери.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Главният прокурор Виталий Ярема каза, че защитниците на Донецката народна република не са залавяли ракетни системи "Бук" и C-300.
50
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви сепаратисти, какви опълченци, вие луди ли сте?Срещу украинците се бият наемници за надница от $100
49
11
 
10
 
! Отговори
Икар преди 9 години
Оооо, ***! Как сте? Още ли защитавате терористи, щото така ви е прошепнато от звездите? Днес пихте ли чай пред портрета на *** или още не сте?
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците отначало обявиха че имат снимки на изстрелването на ракетата. Ако тези снимки доказваха че ракетата е изстреляна от бунтовниците те щяха да ги покажат до сега както направиха руснаците - всичко на масата. Факта че не показват снимките ясно говори че в краина сметка са установили истината - на тях се вижда как украински БУК иастрелва ракетата. Иначе защо ще ги крият ако са в полза на тяхната теза?
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свалят самолетите със ПЗРК "Игла" и "Стрела", а обхватът им е два пъти по-малък от височината, на която е летял малайзийския Боинг. Други *** въпроси?===Не си ходил в казармата , нали с*поланко?
46
3
 
8
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Свалят самолетите със ПЗРК "Игла" и "Стрела", а обхватът им е два пъти по-малък от височината, на която е летял малайзийския Боинг. Други *** въпроси?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 46Това ли успя да измислиш в крайна сметка? На колко си ? на 15?