Украинският премиер Яценюк подаде оставка

Управляващата коалиция се разпадна
Обновена: 24 юли 2014 21:48 | 24 юли 2014 19:05, Веселина Йорданова
276
 Украинският премиер Яценюк подаде оставка
Арсений Яценюк. Снимка: Ройтерс

Украинският премиер Арсений Яценюк обяви днес пред парламента, че подава оставка, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"Подавам оставка заради разпадането на управляващата коалиция след напускането на две партии от нея и блокирането на инициативите на правителството", каза Яценюк пред депутатите във Върховната рада.

Оставката на украинския премиер автоматично означава и оставка на правителството, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Яценюк разкритикува политиците, че не са приели редица важни закони, например за енергетиката и за бюджета, с цел финансиране на армията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: УкрайнаАрсений Яценюк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
3
 
3
 
! Отговори
Яценюк преди 9 години
до Виржиния 227до Анонимен 228Наблюдавам ви !!!!Уж ме коментирате а то..?
180
0
 
8
 
! Отговори
Вирджиния до 225 преди 9 години
Не мисля така, ресурси и храна има за всички, стига луди политици да не подпалват войни.
179
0
 
12
 
! Отговори
Вирджиния преди 9 години
Хм..не зная, дано да не правят войни, на този етап опитите с украйна не минават...
178
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Вирджиниядали ще тръгнат по пътя на мира и просперитета или за трети път ще изберът пътя на войната-------------- Мир и просперитет при 6 млрд население на Земята не може да има. Оттук нататък ни чака само глад и тормоз.
177
0
 
29
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До ВирджинияАмерика страда от лошия имидж създаден през последните 20години когато нямаше кой да ги възпира ...нямаше с кого да се съобразяват ...просто след разпада на СССР разбрака какво означава не наказуемост ...и създадоха образ на държава/империя която може да си позволи всичко ...затова намирам за добре че Русия им се противопоставя ....това може да ги накара да се замислят преди да направят подобни глупости като Ирак, Сирия , Либия , Украйна ,Египет..да не говорим за Панама ..
176
0
 
12
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Вирджиния мисля че накрая ще се оформят 2 или три ядра ...Китай Русия ....ЕС Амерка и Бразилия Аржентина...(регионално обособени) ....и трябва всички междинародни договори и организаций да се пренапишат ....международното право е в Криза ...а не политиците ...просто никой не държи/уважава слкючени споразумения...това е проблема на съвременния свят ...всичко се решава на базата на силата и въздействието ..от това губят малките държави ..но това ще стане след един катарзис ..дано не е война
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, прав сте, но си мисля, че ако загубят подкрепата на ЕС сами на война няма да тръгнат срещу никого...
174
0
 
12
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До ВирджинияВойна няма да има ,,,,никой няма интерес ..а и светът не готов за подобно нещо ...евроейците имат техника, знание ...но не и армия ....но си права ...ЕС е на път разделен ...Русия разбра че с Амерка нямда да стане ..те имат ресурсите да постигнат велики неща ...и ще го направят въпрос на време е ..мисля ..китай се насища ...сега китай трябва да реорганизира собствената сис трана ...да подобри стандарта на живот на хората ....Америка е затънала в бакий ...само те са готови за война
173
1
 
2
 
! Отговори
Вирджиния преди 9 години
За коя може? Разбира се, че УСА, Китай, Русия, Бразилия и тн.н в макроикономически план носят огромен заряд. Що се касае до ЕС, аз мисля, че те все още не са направили своя избор, мисля, че дойде "Време Разделно" за тях. Да избират дали ще тръгнат по пътя на мира и просперитета или за трети път ще изберът пътя на войната. За сега се опитват да стоят по средата с тентенция към войната и разрухата, но могат да направят завой. Нямам представа никаква..
172
0
 
1
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Вирджиния до 217за коя от 4 -те световни империй говориш....США , ЕС, Русия или Китай
171
0
 
5
 
! Отговори
Вирджиния до 217 преди 9 години
Не зная, аз не съм така оптимистична за близките няколко години. Империята е в агония, а когато змията умира хапе най-много, мисля си, че те първа ще има още къчове и гърчове..
170
3
 
6
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До славянинсега всички подкупни ще отидат на страната на путин ...за 10-15 милиона ще ги купи всички....Октомври ще кледаме "Червена Революция на Майдан - Киев"
169
0
 
6
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Укристите ..ще се пръснат по целия свят и ще се покрият опитвайки да живеят тихо ....но има Господ ...има КГБ/ГУС
168
0
 
19
 
! Отговори
До 212 преди 9 години
Резултати от черните кутии трябва да са излезли според инфото, което имам още днес към 16 часа, интересно защо западняците мълчат като ***, а записите не се пускат в медиите?
167
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много интересен развой на събитията. Дойде време за плащане и върхованата РАДА отказа да плати. Мангизите свършиха, а украинските депутати не искат да си подарят тръбите на американците. Укрите скоро ще усетят пълната сила на социалната цена, която трябва да платят. Даже и асфалт няма да имат за ядене. Защо Яйценюк си би камшика ? Дали не излезнаха резултатите от черните кутии ?
166
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много лоша новина за руските ***. Тази оставка разбива на пух и прах путинската опорна точка, че руските "опълченци" (терористи) се бият срещу фашистката хунта в Киев. Станахме свидетели на невиждано чудо в историята, фашистка хунта да си подаде оставката. Да даде господ и със путинската хунта в Москва да се случи същото. Но господа руските *** веднага ще ми докажат с железни аргументи, че това е невъзмажно и аз им вярвам напълно. Хунтата на Путин може да бъде свалена само с насилие.
165
4
 
28
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До юбералескаква е причината да подаде оставка ..1) рейтинга в русия му е уникално висок ...2) Върна крим на русия3) Изправи руската икономика ..безработица под 5%4) Покказа на Хамерика че не е толкова доминираща ....5) Започна реално да реализира БРИКС...6) Скоро и Украйна ще се присъедени към търговския съюз на Русия ...Защо да подава оставка ...за руснаците той е най великия им лидер след Екатерина велика
164
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Десен сектор в запада, който спонсорира това възкръсване на фашизма, не започнаха ли вече ритуалните самчоубийства? Туку виж Баба Меркел и Аштън си присънали празните тикви в някой бункер.
163
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя ще бъде утрепан като куче някъде в Америка ...или отровен на някой остров ...прекалено много знае
162
0
 
16
 
! Отговори
majorski преди 9 години
Подаде оставка ......купи си остров на Крибите ...пощата му ще се препраща ....пишете му на адрес...США Вашингтон - Пентагона ...