Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери

Призивът отправи германският вицеканцлер
27 юли 2014 20:47, Елка Василева
199
Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Европа трябва да насочи острието на санкциите си срещу богати бизнесмени, които подкрепят руското правителство, засилвайки натиска си върху Москва заради действията й в Украйна, каза днес германският вицеканцлер Зигмар Габриел, цитиран от Асошиейтед прес.

 "Ние трябва да вземем на прицел онези, на чиито рамене се крепи руското правителство - олигарсите, милиардерите. Те искат да имат луксозни къщи в западноевропейските столици. Те държат парите си в сметки там", посочи пред телевизия А Ер Де Габриел, който е и германски министър на икономиката.

Сметките им трябва да бъдат замразени, ако са в кипърски, малтийски или други банки, за да им се покаже, че те нямат място в Европа, ако подкрепят правителство, което поощрява насилието, каза Габриел, без да назовава конкретни имена.

Говорейки за подготвяните от ЕС секторни икономически санкции, министърът разкритикува намерението те да се насочват само към бъдещи договори. Така Габриел насочи критиката срещу Франция, която смята, че сключените вече от нея сделки за доставка на два бойни кораба тип "Мистрал" на Русия не трябва да бъдат засегнати. "Намирам за твърде труден компромис да се каже, че това е възможно само за в бъдеще", подчерта той.
 

 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да започнат с Ходорковски когото лично германския външен министър посрещна на летището след като беше освободен. Колкото до Коломойски, Тарута, Порошенко - те явно са от "добрите" олигарси.
129
3
 
19
 
! Отговори
щирлиц преди 9 години
Трябва да му замразят еврейския мозък на тоя,хм.. германец.
128
5
 
15
 
! Отговори
v преди 9 години
България е окупирана от чужда армия . Държава , на чиято територия има чужда армия , няма как да се нарече свободна . Всеки мъж знае това . Тов а е факт , а не теория . Въпрос на няколко поколения е , България да е поредната държава асимилирана културно от Ватикана и про-римският западен елит.Днешните поколения не знаят какво точно представлява да си българин , затова след време без проблем ще използват и латиницата . Факт е , че английският имперски флаг го носят с гордост .
127
20
 
8
 
! Отговори
zdb преди 9 години
Всеки, който плямпа в захлас за тоя Шуткин- е за най-близкия психодиспансер!! Освен тоа всеки подобен *** е свободен да освободи територията на България от миризливото си присъствие и да си пренесе вонята на северо-изток от Бг в посока Масква, Раша!! Българските *** да заминават на екскурзия при "савецките" обезьяни и да живеят в колхозната руска идилия!! Нещастни български овце!!!
126
10
 
28
 
! Отговори
V преди 9 години
Кога българинът ще избере лидер , като Путин ? ... -Отговорът е - НИКОГА . Самата мисъл , че е възможно да умрат , защитавайки принципите си , културата си , независимостта си ... ги кара да се опикават неконтролируемо . Те предпочитит да са евтина плът за западни пенсионери и споделят мъдрости като :'' наведена глава ятаган не я сече'' ... Такива *** няма как да не са робска ***.
125
10
 
25
 
! Отговори
v преди 9 години
Гнидите и техните евтини, римски к*рвенски номерца , никога не спират . С тези трикове целят да накарат руснаците сами да намразят и да поискат да унищожат елитът си . Тези номера минават в България и при българите , които са напоен със ''сладостта на робията'' - генетичен *** , но руснаците са прекалено горди , за да бъдат поробени, асимилирани културно и унищожени.
124
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не разбрах нещо. Да налагаме санкции срещу кого? Срещу тоя, който подкрепял насилието? Кой е той? Аз виждам наистина хора, подкрепящи насилието, но това са на първо място САЩ и на второ ЕС. Крадеца вика дръжте крадеца, с което в България сме свикнали от край време, но някак си не върви за "демократичния свят".
123
0
 
10
 
! Отговори
Баба с Бакембарди преди 9 години
До АнонименТова за семейството е така ,но другото е проблема на българина.Не се интересува политика,но тя се интересува от него и тогава идва лошото.Така най сладко си ни управляват.Номера обаче не е да гласуваш и да чакаш.Хората трябва да се самоорганизират по интерси и да си съсдадат свои гилдии ,профсъюзи.В едно село като се съберат всички стопани и си отстояват интереса,няма как търговеца или кмета да ги ***.Ще си наемат магази или сергии напазара и на смени ще си продават продукцията.
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак не позна :)))))))Обичам си семейството и това е моята партия всичко останало е менте ако не знаеш и още се люшкаш кой за кой е и кой кой ще прецака то това за мен е излишно.
121
0
 
2
 
! Отговори
Баба с Бакембарди преди 9 години
До Аноним Чакай да отгатана на кого си фен ,като ми ги подаряваше за берекет изпусна някои. Ти или си любител на минерална вода от Банкя или обичаш да отглеждаш стайни фикуси.
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБългарската политика и футбол стават само за садо-мазо и нищо повече!
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКъсните Кюстендилски череши обикновенно са сладки,но покрай тия дъждове може и някой червей да изскочи от тях.А за футбола си прав,по добре че не си падаш по него защото у нас хич го няма напоследък.
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майчето става за туй онуй ама след виното:)))), а футбола не ми е страст
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТи си се ядосал сигурно не ти е до моя хумор ,защото вероятно си фен Майчето Манолова познах ли?А може и да си от Левски...
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Баба с БакембардиПриемам шипково вино без задръжки!!!
115
0
 
0
 
! Отговори
Баба с Бакембарди преди 9 години
До АнонименА-аа аз съм много на 70-те години,ще трябва да те черпя едно шипково вино.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Баба с БакембардиПроявяваш хумор от 70-те години!Мишо ти го подарявам - носи дома за берекет! И него и Сержа и цялата лява пастмина!А да не забравиш и Барека и другите т.нар. политици.
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 146Е нали точно това ти казах,че няма други тарамбуки като нас зависими за петрол и газ от Русия,от кой да купуват ОМВ бензин освен от руския нефтохим.Не ни гледай нас ние сме неспасяеми ,гледай в другите страни на запад от Калотина/без Сърбия и те са като нас/.
112
0
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 145Питай Либия, Ирак, Кувейт - освободените страни те знаят!
111
0
 
0
 
! Отговори
Баба с Бакембарди преди 9 години
В Арена Армеец съм и тренирам за ММЗМЕЙ битки за пенсионери.Поглеждам на таблета и гледам че текат яки финасови коментари.Обадих се на племенника Сорос и го питам кога да сменям доларите в Юанги и той ми каза не бързай много,но ще е скоро след второто пришествие.Ай честит ви Мишо Миков ,разбрах че е сменил Серж на кормилото на столетната лява лимузина.