Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери

Призивът отправи германският вицеканцлер
27 юли 2014 20:47, Елка Василева
199
Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Европа трябва да насочи острието на санкциите си срещу богати бизнесмени, които подкрепят руското правителство, засилвайки натиска си върху Москва заради действията й в Украйна, каза днес германският вицеканцлер Зигмар Габриел, цитиран от Асошиейтед прес.

 "Ние трябва да вземем на прицел онези, на чиито рамене се крепи руското правителство - олигарсите, милиардерите. Те искат да имат луксозни къщи в западноевропейските столици. Те държат парите си в сметки там", посочи пред телевизия А Ер Де Габриел, който е и германски министър на икономиката.

Сметките им трябва да бъдат замразени, ако са в кипърски, малтийски или други банки, за да им се покаже, че те нямат място в Европа, ако подкрепят правителство, което поощрява насилието, каза Габриел, без да назовава конкретни имена.

Говорейки за подготвяните от ЕС секторни икономически санкции, министърът разкритикува намерението те да се насочват само към бъдещи договори. Така Габриел насочи критиката срещу Франция, която смята, че сключените вече от нея сделки за доставка на два бойни кораба тип "Мистрал" на Русия не трябва да бъдат засегнати. "Намирам за твърде труден компромис да се каже, че това е възможно само за в бъдеще", подчерта той.
 

 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 144Е тогава защо немския канцлер лично посети Путин за да измоли директна тръба до Германия!?Известно ли ти е че петрола не е само газ!? Знаеш ли че OMV и другите бензиностанции зареждат само от Лукойл с малки изключения OMV вкарват и от Гърция и Румъния който петрол също не е френски или немски още по малко американски? Знаеш ли че за производството на една гума за лека кола се използват около 9 американски галона руски петрол? Къде си учил и какво??? Или четеш само новини?
109
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ добиват петрол толкова, колкото и Русия. Не знам как, но го правят. И с природния газ е така. На Русия и предстои война в Украйна или позорно изтегляне на бандитите им. На Русия и предстои затягане на колана, за да подържа цялата тази армада от кораби и самолетти, които натрупа през последните години.
108
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗ 141Какъв монополист е Русия в петрола/Единстенно снабдява Европа с около 28% от потреблението на газ.Такива тарамбуки като нас със 99% зависимост от Русия други освен малките балтийски републики/общо 5млн души/ Сърбия,другите бивши източноевропейски страни не са толкова зависими.Петрол има да се затрупа Запада.Китай и Индия са по зависими от Запада за технологи,инвестиции и пазари на които да продават.Ако се самоизолират за 5г ще са свършени и ще се върнат в 1--ви клас.
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗ Какво каза за Индия? Че няма да се въоръжи с Рафал ли?
106
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 140А пък България, си купува самолети Ембраер за националния превозвач от Бразилия, Испанците също, може да ги видиш и в Лиеж-Белгия във флотилията на TNT и DHL !Що се отнася до Индия данните са ти овехтяли поне с 10 години!
105
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 137Кога казах че е лесно!?Но кой казва че е невъзможно? След като каза количество/качество защо вудафон искаха да пуснат в Китай безплатно услугите си като за начало? Защо Индия е номер едно на пазара с диаманти!? Защо Русия е с такива монополни възможности в петрола? И от тук се ражда логично въпроса кой вид суровина в Европа е така ценен!? Коя страна ухажваше Америка да се обвърже с долара - Китай!?Ха нека сега да видим какво става с борсите при отсъствие на тези некачествените
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗЕвропа за теб е нещо огромно, но в сравнение с Бразилия е джудже.--------------- Мухахахаха! :))) Приятелю, "съюзника" на Русия - Бразилия, си купува изтребители от Швеция, която пък е най-активната защитничка на Украйна срещу съюзника на Бразилия - Русия. "Съюзника" на Русия - Индия, си купува изтребители от натовска Франция, за да се пази от другия съюзник на съюзника им - Китай...
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗКризи винаги има,дори и в Манчестер Юнайтед,не може постоянно да си във върхова форма.Сменяш тактиката, треньора,някои от играчите и започваш отново на горе.
102
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До АлексНе са изтрили линка за което съм ти благодарен!Помисли за нещо по друго което ти убягва! БВП на споменатите държави се обуславя на вътрешно европейските правила и пазари които се формират на така наречения стокооборот помежду тях самите което от своя страна повтаря най високите евентуални резултати за старите европейски страни говоря за Фр, Гер. Англия е друга бира но все така неразбрана. Та тези борсови класации на БВП не са крайното мерило! Ако бяха верни криза не трябваше да има!
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗ 134Количество не значи качество.После забравяш колко е обвързан Китай със запада.Китай и Индия едва се дишат.Русия и Китай също не се обичат.Ако беше толкова лесно Европа и УСА щяха да си направят обща валута.Това са много сложни взимоотношения и само с мерак и пара от свирката не стават.Такива съюзи като БРИКС са само за самочуствие на лидерите,но накрая остават само общите снимки.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗ 131Човече за какво дебаркиране говориш,самолетоносача никога не се доближава до суша стои километри навътре във водата,има си десантни кораби за тази цел.Ако се повреди или аварира го теглят на буксир или на место със специализирани сили го пооправят.Акустира само във свои военни базиВъв бойна среда това още повече се спазва.До сега няма случай и във Виетнам,Иран ,Ирак и други бойни мисии някой да се е доближил до него.това е цял град в морето със предградията,спомагателни кораби и т.н.т
99
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 131Никой никого не кара да прави нищо, но искам друго да ти подскажа!Точно там е проблема, говориш само за Бразилия че са 200 000 000 прибави към тях милиард и половина от Китай после още 250 милиона от Русия после поне още милиард и 5 от Индия после и част от Южна Америка Куба Беларус и какво остана? Смяташ ли или?Всичкото това формира някакви парични потоци които ако се отделят от досегашното статукво работата за долар евро става плачевно.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АлексБатка ако пуснеш и линкче от де взе тая информацийка няма да споря!!!Само да не забравиш колко източен капитал има привнесен от Русия точно в тези изброени от теб страни че тогава наистина ще събереш очите.
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗБразилия е 200 млн.жители а Европа е 500млн.по това точка няма място за коментар.Човече как така до сега не са се сетили да махнат $ ? Мислиш ли че УСА е накарала РФ да има $,те не могат за Крим да я накарат да размисли.Кара ги живота ,никой няма доверие на Юана там компартията решава за курса а не пазара,за рублата да не говори 4лв.=100 рубли.Рупията как ти се струва по солидна ли е?Парите са доверие ,зад тях стои възможността да ги използваш когато си искаш и да си купиш потребното ти.
96
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 126Братчед това се случва само в мирно време или на учение или това на теб ти убягва???В бойни действия т.нар. бази са на всякъде по крайбрежието където може да се дебаркиратпри евентуална неизправност или нужда от десантни действия.Никой не ти говори за пристанища понеже наистина са огромни за тем подобни воаяжи.Графика при изпълнение на задача в мирно време е един бойните действия са съвсем различно нещо - Пърл Харбър като за пример.
95
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До АЗ 127:Батка събра ми очите с тия икономически знания. Самоза справка ПО ОТДЕЛНО Германия, Франция и Великобритания имат по голямо БВП от Бразилия.:)
94
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До АЗ:Заради събията в Украйна рублата се срина близо 20% спрямо долара само за няколко месеца. Имаш ли най-бегла представа какви загуби ще генерира Русия ако разплащанията престанат да бъдат в долари и започнат да изполват рубли. Дори само ако се задържи статуквото, това е автоматично поевтиняване на износа с 20%. Също така незнам коя банка ще им обърне държавния резерв от долари в рубли, но това ще е най-богатата институция за следващите поне 10 години.
93
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 125Не аз и ти определяме пазара и това ти го писах в предния коментар ЧЕТИ не спи.Долара и Еврото ще са две валути конвертируеми в малки обеми спрямо останалите страни които ти изброих включая Бразилия и ред други южноамерикански страни с готовност за влизане в новия икономически съюз. Затова ти казах че ако тези всички държави обърнат гръб на долара той ще стане нищожен. Европа за теб е нещо огромно, но в сравнение с Бразилия е джудже.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 124Братчед ти и това ли не знаеш,че самолетоносачите акостират само във американски венноморски бази,специално пригодени за това /а там има такава охрана,че няма нужда от тюлени/и никъде другаде.А и са чудовищно голями за да се доближават до суша или да влезнат в обикновенно пристанище.Това няма как да се случи,изкарват си бойното назначение и след замяна на караула се прибират обикновенно в УСА.Имат ресурс няколко месечна вахта.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗАко ти определяш обезпечеността на $ ,сигурно няма да има никаква обезпеченост,но го определя пазара,ако не знаеш има и паричен пазар и там се търгува със валути/продават се$ евро/шв.франкове ../ и там определят колко струва и се търси дадена валута.А ценните книги на янките носят доходност и при падеж тя се изплаща,можеш и на борста за ценни книжа веднага да ги продадеш.Вие си мислите ,че някой стои с пистолет и те кара да ползваш$ или акци,можеш да правиш каквото си искаш,искали са $