Кока-Кола е спряла рекламите си в четири руски телевизии

Нямало политически мотиви за решението
6 авг 2014 17:07, Елка Василева
28
Кока-Кола е спряла рекламите си в четири руски телевизии
Снимка: Reuters

Кока-Кола потвърди, че не рекламира вече в четири руски телевизии, предаде Ройтерс.

Компанията посочи, че спадът на продажбите през второто тримесечие са я накарали да промени маркетинговите си планове.

Руското бизнес издание "Комерсант" съобщи по-рано, че Кока-Кола е спряла рекламите в телевизиите Рен-ТВ, Пети канал (Пятый канал), Домашний и канала на министерството на отбраната Звезда.

Вестникът цитира източници, според които вероятно решението на компанията е свързано с американските и европейските санкции срещу Русия за ролята й в украинската криза, тъй като бизнесмен, засегнат от западните мерки, е свързан с три от телевизионните канали.

Кока-Кола отрича да има политически мотиви за решението й. В резултат на оценка на продажбите на напитки на Кока-Кола през второто тримесечие на 2014 година в Русия решихме да променим плана си за рекламна телевизионна дейност и да се съсредоточим върху ключови федерални канали и най-ефективните канали, като се има предвид нашата целева аудитория, посочи в електронно писмо говорителка на компанията. Няма политическа причина за решението, допълни тя.

Първите две телевизии, споменати от Комерсант - Рен-ТВ и Пети канал - са част от медийния холдинг Национална медия група на банката Росия на Юрий Ковалчук.

Ковалчук, който е близък съратник на руския президент Владимир Путин, бе засегнат от американските санкции през март и влезе в "черния списък" на ЕС миналия месец. Вашингтон посочи, че включва Ковалчук в санкциите, тъй като е "личен банкер" на Путин.

Той притежава и 25 процента в СТС Медия, която пък има дял в Домашний чрез Телкрест - подразделение на банката Росия.

Кока-Кола подчерта, че не е изтеглила рекламите си от други две телевизии, контролирани от СТС Медия - СТС и Перец.

Американската компания уточни, че продължава да рекламира в 13 руски телевизии, допълни Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: РусиярекламаКока-Кола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
нона преди 9 години
... и сега, къде ще си продават гадната напитка - :)
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кока -колата е пълна с разни "Е" та и аспартам. Въобще не близвам тази гадост. Не пия нищо газирано.Ракията си я пия с българска студена водица.Ако може и в България да не рекламират и да тровят децата ни!Дебелогъзите американци, да си плюскат Мак дръвса, да си лочат колата и да млатят чипс и пуканки и да *** от холестерол.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кока кола е отрова и най-добре не пийте газираните боклци
13
7
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АнонименПомня пектина от ябълки от Перник - такова нещо не може да се намери.------------И аз го помня и помня, че и тогава едва се намираше. В "Плод-зеленчук" имаше само шипков мармалад.Трябваше да оставят по един соц магазин за музей, защото хората забравиха какво беше. А беше такова, каквото сегашните хора не могат даже да си го представят - пълна свинщина и антисанитария.
12
4
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонименще забравите западните боклушиви газировки и сокове без един кьорав витамин.----------------- С колко лъжици рафинирана захар го правиш компота? Витамините като ги свариш и стават точно като тия в кока-колата. Давай на децата си по 2-3 литра захарен сироп и ще станат диабетици на 30 г., преди това ще отпорят по 3 кила паласки.
11
2
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
има ли още БУНАЦИ който да пият кола и да ръфат мак,доналдс. (по минусите ще ги познаете) даже и децата си водят там, защото разбираш ли било мУдернУ.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наберете си хубави български джанки, сварете ги на компот, сложете индрише за аромат - ще забравите западните боклушиви газировки и сокове без един кьорав витамин. . Децата ми изпиват по 2-3 литра на ден. Жалко че тъпата пазарна стихия унищожи хубавите български соцнапитки. Помня пектина от ябълки от Перник - такова нещо не може да се намери.
9
5
 
0
 
! Отговори
ст преди 9 години
Комсомолски реклами:222ТОДОР ХРИСТОВ'& преди 3 часа Комсомолски реклами: ПИЙТЕ САМО КРИМСКА КРУШОВА ЛИМОНАДА хеххехехехехехе
8
1
 
2
 
! Отговори
st преди 9 години
Местя
7
1
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Прекра-асно, сега самите руснаци ще спрат рекламите на гадната течност по останалите 13 телевизии. А тъпите кравари ще разберат какво са настъпили, когато започне БОЙКОТ на стоките им. Аз и без това съм спрял колата на трапезата на семейството ми. Използвам я понякога като флюс при спойки на електронни елементи. Само за това става, сигурно заради ортофосфорната киселина.
6
2
 
35
 
! Отговори
Национал преди 9 години
Знаете ли къде е най-големия Мак Доналдс - в Москва. И знаете ли защо обичах да ходя там? За да се облекча по-вднъжка и да си бегам. Просто е ужас каква лудница е там и как хората се тъпчат с *** и пият гадната кола ! ... Не били политически причините за спирането на рекламата , а какви са бе??? Защо точно сега го правят ! Братушки пийте си Квас ! По-готин е от колата, а и със сигурност едва ли е по-вреден! Россия Вперед !
5
1
 
28
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Днеска е имало протест на фермери в Молдова,защото искат конпенсации,заради руската забрана за внос на продукцията им
4
1
 
29
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
... "Компанията посочи, че спадът на продажбите през второто тримесечие са я накарали да промени маркетинговите си планове.Кока-Кола отрича да има политически мотиви за решението й. " ... а Ройтерс твърди, че спирането на рекламите е политически акт... И Адидас спира да отваря магазини заради ниски продажби... да не би да има не огласен бойкот на някои стоки...
3
1
 
9
 
! Отговори
МВФ преди 9 години
Е сега вече ги съсипаха...https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10530819_712527695485732_2620985471548303781_n.jpg
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесен повод да не близван кола никога повече. Вече я бях намалил до минимум.
1
2
 
25
 
! Отговори
Кока преди 9 години
Това нещо лошо ли трябва да бъде?!