Русия отблъснала американска подводница

Била близо до териториалните й води
243
Русия отблъснала американска подводница

Русия заяви днес, че е отблъснала американска подводница, която приближила териториалните й води в четвъртък в Баренцово море при инцидент, който не е създал предпоставки за използване на сила, предаде Франс прес.

"Патрулите на руския Северен флот открили и идентифицирали на 7 август чуждестранна подводница, за която се предполага, че била от клас Вирджиния на ВМС на САЩ" (ядрена нападателна подводница - бел. ред.), уточни представител на щаба на руския флот, пожелал анонимност, допълва АФП.

"Морско формирование за борба с подводници бе изпратено на мястото заедно със самолет срещу подводници Ил -38", допълва същият източник.

"Подводницата бе прогонена чрез маневри на тези части от района в близост до руските териториални води", казал още представителят на щаба на руския флот, допълвайки, че радарите следили 27 минути чуждестранна подводница преди тя да изчезне от тях.

Рядко руският щаб обявява, че е имало такъв инцидент, отбелязва Франс прес. Агенцията допълва, че това става в момент, когато Русия и Западът са противопоставени от дипломатически и икономически конфликт заради Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: подводницаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 200от 199Каун, ами аз да казвам нещо различно? Естествено, приближаването на американска подводница е секретна операция. Западна Европа са съюзници на САЩ и дори и да я прихванат няма да пишат във вестниците."Какво мислиш че е станало"? Ами едните са се упражнявали по проникване, а другите по залявяне. Какво да е станало? Тренировки. Пост 199 е в отговор на пост 194. На твоя къде му е мястото не разбирам.
159
46
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
рaзгонените руски псетa много се нaтискaт зa войнa със Зaпaдa, ще ревaт после, aмa ще е късно. Лунен пейзaж ще сa ушaнките
158
2
 
7
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Играят си децата на гоненица
157
45
 
9
 
! Отговори
redordead преди 9 години
по-вярно е да се напише, че по природа, руснаите са алкохолици и изключителни простаци. Цял живот крепостничество, а след това комунизъм...какво да очакваш...Американосите само ще метнат с парашути 200 тона водка и после ще влязат необзпокоявани да арестува Путняков.
156
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците по природа са отворени, богоязливи и добродушнихорица. Те са търпеливи и добронамерени.Ако руснаците бяха на 30% арогантни като американците,досега да имаше ядрен конфликт и единствените обитателина планетата щяха да бъдат ***.
155
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 199Ами ти в каква медия си сега в африканска ли?Тук нали го пише горе в статията ?Всъщност ти какво си мислиш че е станало,нищо не е станало янките са направили секретна операция "Фалшивата Костака"/пише го в пост 186,какво да пишат според теб това е свръхсекретна операция,няма как да се даде повече информация.
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами интересно как в западната преса ще намериш нещо, като те дори и да прихванат подводницата, няма да ти го кажат на тебе. Много логика пак се насъбрала тука ;)
153
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички *** спят, един час няма коментар вече.като станат утре по обяд наново...
152
8
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тия американци са точно като ***... джавкат и грачат и като го подгониш започва да ***.
151
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Губят на всички линии, затова пропагандата работи така яко.Ще ядат дядовия скоро...
150
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не намирам нищо за тоя "инцидент" в западната преса, тея *** лъжата им е като втора природа .
149
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До нанегоХа-ха ,интересно ми е тези в подводницата колко ли памперса са сменили за 27 минути :))) !--------------100% са поръчали нов контейнер от хаваите, а при *** няма памерс, те са се обърсали с военен картон. нищо че понамирисва , военната чест е опазена :)
148
0
 
1
 
! Отговори
Агент от Столипиново преди 9 години
До *** 189Баце аз съм на близо на 5 мин. от теб,може да се видим утре аз отговарям за водното колело клас Амфибия с турбо двигател.Дай инфо къде да те намеря и всичко ще се уреди .
147
0
 
2
 
! Отговори
US подводничар преди 9 години
До *** 189Манго Джери ми ти ся си там, ама аз ся съм тук на "езерото" Панчарево/тайна мисия провеждаме / .Тук съм за ден два и ще дойда в Пловдив на гребния .канал/и там за тайна мисия>>>
146
0
 
4
 
! Отговори
манго преди 9 години
До US подводничарМи бате-е ,аз ся съм там бе ,хАде идвай да ме возиш :))
145
0
 
2
 
! Отговори
US подводничар преди 9 години
До *** 187Манго нямаш проблеми , но няма да е на подводница ,за теб специално ще уредим водно колело с малък двигател.Чакаме те на гребния канал във Пловдив.Носи си и плажно масло против слъчево изгаряне.
144
0
 
5
 
! Отговори
манго преди 9 години
До US подводничарБате-е-е, ще ме повозиш ли на подводницата си бе :))
143
13
 
4
 
! Отговори
US подводничар преди 9 години
Голям майтап си направихме с руските моряци.Пуснахме им прототип на безпилотна подводница тип торпедо която симулира двигател на ядренна подводница клас Виржиния,тяхните радари и най вече сонари я засекаха и пуснаха позивна за бойна тревога и задвижиха цялата противолодъчна схема в Баренцово море.Локализирахме целия противолодъчен състав радио и електронни свързки записахме и проследихме как действат.Операция Фалшива Косатка мина блестящо и сме много доволни от резултата.
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 182 от 181:Озобщо не е нощ при мен и за Американската индустрия ти говоря за наблюдения от първа ръка.Днес си купих две ризи и един пакет тоалетна хартия.Ризите са произведени в Бангладеш, тоалетната хартия вСАЩ.ПП Аз най-много от всички бих искал да има силна Американскаикономика и добри връзки м/у САЩ и Русия.
141
0
 
8
 
! Отговори
нанего преди 9 години
Ха-ха ,интересно ми е тези в подводницата колко ли памперса са сменили за 27 минути :))) !