Джихадисти екзекутираха американски журналист

Джеймс Фоули бе отвлечен на 22 ноември 2012 година
Обновена: 20 авг 2014 14:25 | 20 авг 2014 07:29, Красимир Ангелов
232
Джихадисти екзекутираха американски журналист
Снимка: Reuters

Джихадистите от Ислямска държава, контролиращи територии в Ирак и Сирия, публикуваха видозапис в интернет, озаглавен "Послание до Америка", в който се вижда обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоули, който изчезна безследно на 22 ноември 2012 г. в Сирия, предаде Ройтерс.

Фоули беше кореспондент в Близкия изток в продължение на пет години, а според очевидци на 22 ноември през 2012 г. той е бил отвлечен от неизвестни въоръжени лица в Сирия, припомня  Ройтерс.

В записа се вижда как маскиран мъж, облечен в черно, прерязва гърлото на мъж, за който се предполага, че е Фоули.

Джихадистите обявяват още във видеозаписа, че държат в ръцете си и американския журналист Стивън Сотлоф и предупреждава, че животът му зависи от следващите действия на американския президент Барак Обама, предаде Франс прес. Сотлоф е от сп. "Тайм" и изчезна безследно през август 2013 г. в Либия, припомня ИТАР-ТАСС

Същевременно двама американски представители заявиха, че най-вероятно мъжът, който джихадисти от Ислямската държава екзекутират във видеозаписа, е точно Джеймс Фоули. Очаква се днес Барак Обама да направи изявление относно убийството на журналиста.

От семейството на Фоули също потвърдиха смъртта му. "Джеймс Фоули жертва живота си, за да се опита да представи пред света страданията на сирийския народ", пише в изявлението майката на журналиста Даян Фоули.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 106ХАЙДЕ ПАК СТАРИТЕ ГЛУПОСТИ ЯНКИТЕ СИ БУТНАЛИ ТЪРГОВСКИТЕ КУЛИСЕГА СИ ОБЕЗГЛАВИЛИ ЖУРНАЛИСТАСАЩ ВЪОРЪЖАВАЛИ ИДИЛ И ОПОЗИЦИЯТА В СИРИЯНАЛИ ГИ ВИЖДАМЕ С КАКВИ ОРЪЖИЯ СА В СИРИЯВ ИРАК СА ВЗЕЛИ МАЛКО ТРОФЕЙНИ ОРЪЖИЯ ОТ ИРАКСКАТА АРМИЯТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ДАВАТ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНАВЕЧЕ 4 МЕСЕЦА А ЩЕ ДАДАТ НА НЯКАКВИ ТАРАМБУКИВ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ЗА ДА ЗАСТРАШАТ И ИЗРАЕЛХАЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ ПЛОСКИ ПАРТЕНКИ
57
0
 
9
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
До cgkАбе стига сте пилкали ! Никаква ерест няма просто финансовите социопати финансират ислямистите да правят золуми ! btw Шиптарът, който закла дете в Сирия и разпространи видеото, е убит от кюрдите .
56
5
 
7
 
! Отговори
Украинец преди 9 години
Американците си стоят в Америка,атози е кадър на ЦРУ и такива трябва да си намират това, което търсят като този.
55
3
 
19
 
! Отговори
сонг преди 9 години
Всичко е лъжа, за никакво "обезглавяване" става дума тука. Тоя го изкараха да издекламира някви тъпни и след това го дадоха паднал зад някъв параван>!>! Айде стига дивотии, "обезглавен"- my ass! Нещастните бедуини трябва да бъдат изтребени!!Всичката радикална *** трябва да бъде смазана!!! Отново целия християнски свят трябва да се вдигне на поход и да унищожи тези влечуги с радикални възгледи и милиарди в банките!!!
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА КАКВО ДА СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ ЦЕЛИЯ БЛИЗЪК ИЗТОК СИ БЕШЕ НА СССР "ПРИЯТЕЛИ"СИРИЯ,ИРАК,ПАЛЕСТИНЦИТЕ,ЕГИПЕТ,ЛИБИЯ СИ БЯХА НАШИ КУЧЕТА ВЪОРЪЖЕНИ ДО ЗЪБИСЪС ИЗТОЧНО ОРЪЖИЕ И ОТ ТАМ ОБУЧАВАХА ТЕРОРИСТИТЕ С/У ИЗРАЕЛ И САЩ ОТВЛИЧАХАСАМОЛЕТИ ОТ ЕВРОПА ДОРИ И В АФГАНИСТАН ОРЪЖИЕТО Е ИЗТОЧНОКАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ САЩ ДАВАТ ПАРИ А ОРЪЖИЯТА СЕ КУПУВАТ НА ИЗТОКА НА ИЗТОК НЕ ЗНАЯТ ЛИ НА КОГО ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ ?КОЛКОТО И ПАРИ ДА ИМАТ ТАРАМБУКИТЕ НЯМА ЛИ ОРЪЖИЕ НЕ СТРУВАТ НИЩО ИДИЛ СА С ИЗТОЧНО ОРЪЖИЕ
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джихадистите не правят нищо по различно от про-американско украинско правителство отстрелващо журналистите отразяващи военни събития
52
4
 
2
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До АнонименАмерика акбар !
51
2
 
18
 
! Отговори
cgk преди 9 години
Радикалният ислям е Сатанинска ерес, нямаща нищо общо с Ислямската религия изповядвна от милиони хора по света!! Това течение в религията, обслужва определени групи духовници-като налива милиарди годишно в техни сметки! Радикалните ислямисти трябва да бъдат унищожени до крак и в тази борба трябва да се включат всички-християни и мюсюлмани! Защото тези *** заплашват огромни групи хора, дори в Европа ще се усети натиска от бежанска вълна,която ще придойде от Ирак. Представете си какво ще стане
50
0
 
20
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Тържа история американските финансови социопати дадоха оръжие и обучиха джихадистите да се бият срещу Башар ...а каква стана тя?
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между другото още един *** е застрелян в САЩ--във същият град--с десет куршума..........МАЙДАН,,,,,,МАЙДАН,,,,,,,,
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Аз,и още нещо, американските му господари са го прикрепили към джихадистите по приятелска линия! Нали трябва да се плюе по Асад!
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.... и ще надвисне чума над света,чума наречена ислям.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей1ма ти справки от гугъл ли четеш?Леле, леле, нямам какво да добавя!
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисейчо,спонсорирането на тези главорези е основно от САЩ през централата на ЦРУ---това е ФАКТ....Както и другите факти--винаги американците са спонсорирали терористите--факт.Даже преди месец ФБР си беше признало това--факт.....или още ще отричаш че САЩ спонсорират терористите.......
44
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Разгледах снимките на този журналист и се вижда, че е бил заедно с джихадистки бойци в Сирия и е снимал бунта им. Препдолагам, че е казал нещо не на място пред другарчетата си джихадисти и затова са го взели в плен. Да беше снимал със сирийската армия, която е част от светския режим на Башар Асад и главата му все още щеше да си е на мястото ама все пак от американската разведка не плащат да се представят обективно данните и при армията не му е било интересно.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 85ЗА ТОВА НЕ СЕ И СЪМНЯВАМЕ ЧЕ ЩЕ ГИ СПИПАТ ОСОБЕННО "КАСАПИНА"
42
4
 
10
 
! Отговори
Аааа преди 9 години
последният абзац кърти! Фоули загинал за да представи страданията на сирийския народ! Така ли бе? А дали не е да представи американската пропаганда?!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nali znaete ,4e tezi ku4eta shte budat namereni ,zaloveni nezavisimo v kolko dulboka dupka sa se zavrqli.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей1,одисей, ама верно си много ***!Идил в забранителния списък и не бил спонсориран иот сащ!!!Виж там изнеси някоя лекция в детската градина, може и да ти повярват! Ама надали!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1Точно в това е проблема бе и..от.В това е проблема,че САЩ ги спонсорираха ,а те ще почукат на твойта и мойта врата.Тия бежанци от Сирия,заради какво са тук--заради спонсорството на САЩ,те направиха тази война в Сирия,като въоражиха тези главорези......