САЩ потвърдиха: Записът с убийството на Фоули е истински

По-рано и ФБР обяви, че видеото е автентично
Обновена: 20 авг 2014 20:17 | 20 авг 2014 19:54,
83
САЩ потвърдиха: Записът с убийството на Фоули е истински
Снимка:Reuters

Белият дом потвърди автентичността на видеозаписа, който показва екзекутирането на американския журналист Джеймс Фоули от радикалната сунитска мрежа „Ислямска държава”, предаде AFP.

„Службите за разузнаване анализираха видеото, в което се виждат американските граждани Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф. Стигнахме до заключението, че видеото е автентично”, заяви говорителят на Съвета за национална сигурност в прессъобщение.

Още по темата

По-рано ФБР също обяви, че счита,видеото за автентично.

Президентът на САЩ Барак Обама направи първия си коментар на трагичната вест. „Светът е ужасен от екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули.”, каза той. „Никой справедлив бог не би застанал зад това, което те сториха вчера”, допълни Обама.

Джихадистите от Ислямска държава, контролиращи територии в Ирак и Сирия, публикуваха видозаписа в интернет и го озаглавиха "Послание до Америка". В него се вижда обезглавяването на Фоули, който изчезна безследно на 22 ноември 2012 г. в Сирия.

Фоули беше кореспондент в Близкия изток в продължение на пет години, а според очевидци на 22 ноември през 2012 г. той е бил отвлечен от неизвестни въоръжени лица в Сирия.

В записа се вижда как маскиран мъж, облечен в черно, прерязва гърлото на мъж, за който се предполага, че е Фоули. По-късно външният министър на Великобритания Филип Хамънд съобщи, че убиецът най-вероятно е британец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и е предизвикал Обама :)
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след екзекуцията тоя забуления се е полял с кофа студена вода
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фейк! Стига сте се подлъгвали!
34
4
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
До С.С.С.РЯж си там пирожките и хайвера, пий си водката и много не се обаждай.
33
7
 
10
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
САЩ са го пожертжали като причина за нова инвазия . Отдел ГРУ на КГБ / СССР
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фоули призовава преди смъртта си приятелите и роднините да променят американската политика която е действителната причина той си си остане без глава !
31
1
 
25
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Америка създаде същите тези терористи. Тя обучаваше групи и после ги изпращаше в Сирия да се бият срещу режима на Асад. В момента в Сирия на същите тези терористи Америка им помага, а в Ирак ги бомбардира.*** лицемерите. .....Може би принуден от джихадистите,малко преди да го екзекутират,се чува Фоули да казва:"Призовавам моите приятели, членове на семейството ми и близките ми да се изправят срещу истинските ми убийци: Правителството на Съединените щати"
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оревахте света за един човек който от 5 години се шляе из пустинята, и не само - толкова много хора се избиват от силните но никъде не се спомена за това, сега има една седмица да четем за това !
29
5
 
2
 
! Отговори
Хм преди 9 години
тези *** от ИД(бивша ИДИЛ) дадоха неочакван картбланш на щатите. Сега ще си вкарат армията в Ирак, ще размажат ИД. После ще се прехвърлят в Сирия и покрай тях ще размажат и Асад. С един куршум - 2 заека. Руснаците и да искат, няма да има как да реагират. А този *** - убиец дано го намерят и си получи заслуженото.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПОЧНА ВОЙНАТАДори и Камерън си е прекъснал отпуската. Нещо почва да намирисва
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Службите за разузнаване анализираха видеото, в което се виждат американските граждани Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф. Стигнахме до заключението, че видеото е автентичноГениален анализ и заключение, а аз си мислех, че тези маскираните по цял ден висят пред компа и правят видео-колажи от скука.
26
4
 
3
 
! Отговори
ПИтащ Петко преди 9 години
Kak ste прокупутките,фистингувате ли редовно румената си чорбаджийка от Разград ,за да се мажете с лековитото и семе по уродливите ли личиня?!?
25
3
 
4
 
! Отговори
чирвена въшка преди 9 години
одисей1=кармазъ комунде1
24
3
 
9
 
! Отговори
ПОЧНА ВОЙНАТА преди 9 години
Дори и папата го каза.Войната вече започна.Само нашия патриарх мълчи като куцо магаре.А, отвън 500 роми тъпани бият по време на литургия.Не можеш да чуеш проповедта.В центъра на София, хора ставайте да гласуваме в деня на избори срещу тази крадлива ***, която ни убива,крадени банките,лъже ни и измуква социалните дори и дедцата си тровят и ги женят още на по 8,9 годинки.А, нашия патриарх мълчи.Мълчи бе.Питай митрополитите си.Започва войната.В момента Обама е събрал всички генерали.Почна се.
23
4
 
24
 
! Отговори
РЕВИЗОРО преди 9 години
РЕШЕНИЕТО - КРЪСТОНОСНИЯТ ПОХОД
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и да греша,но този на тази снимка хич не прилича на човека от снимките в другите статии.....
21
6
 
11
 
! Отговори
До 35 преди 9 години
По-добре велик Израел, отколкото държава на умственоизостанали джихадисти! Израел ако имаше зелена светлина в Палестина, Ливан и Сирия нямаше да е останал и един терорист. Когато стрелят по теб най-нормалното е да реагираш и да отстраниш заплахата!
20
3
 
6
 
! Отговори
ЕВРЕИ преди 9 години
Истинските евреи са добри хора.Много от тях са станали и християни.Други от страх са прикрити такива.Едно време християните са били водени и обединявани от патриарси и митрополити.Кой ако не патриарха трябва да алармира бг.полицията че се готви невероятно купуване на гласове за ДПС от парите, които краднаха от КТБ.Всички митрополити на стачка пред БНБ.Искаме АНАТЕМА от бг.патриарха срещу терористите-убиват ни, крадат ни, ядат нашите социални помощи,тровят и децата си.Патриарха до кога ще мълчи
19
2
 
11
 
! Отговори
Хамза преди 9 години
Най- вероятно екзекуторът е толкова "британец", колкото и Станишеф и Доан са "българи"!
18
1
 
2
 
! Отговори
КТБ преди 9 години
Парите от КТБ отидоха при бг. терористи, за да може с парите да купят росмки и анадолски вот на изборите за български парламент. Мюслета срещу християни и папата разбра, какво става и се изказа.Нашият патриарх мълчи.Мълчи, но преди това се допитай до твоите митрополити.И те ще ти кажат да си отвориш устата, защото утре в черквата и десет човека няма да има.А, навън ромите се смеят и тъпани бият.Питай хората *** на стачката в КТБ.Искаме АНАТЕМА за терористите. Убиват ни, колят ни, крадат ни