Първите камиони от руския конвой напускат Украйна

34 от машините вече са минали границата обратно
Обновена: 23 авг 2014 16:50 | 23 авг 2014 11:04,
120
Първите камиони от руския конвой напускат Украйна
Снимка: архив Reuters

Първите камиони, превозващи руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна, са напуснали Украйна и се намират на руския контролно-пропускателен пункт „Донецк”. Това предаде РИА Новости.

Няколко десетки камиони са напуснали украинския КПП „Изварино” и в момента се намират на руския пункт, където граничните служители провериха документите им.

Още по темата
По думите на митническия представител Раян Фарушкин митническата проверка вече е проведена и първата колона от 34 камиона вече е влязла в Русия.

Фарушкин уточни, че се очаква общо шест колони от камиони да напуснат Украйна от КПП „Изварино-Донецк”.

Руският хуманитарен конвой влезе в Украйна вчера без да спази исканията на Киев и беше обвинена в „пряко нашествие”. Заради това спешно се събра и Съветът за сигурност, но той не можа да излезе с единна позиция.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви след заседанието, че то му напомнило за кралството на кривите огледала, понеже някои членове Съвета не се интересували от факта, че в Украйна загиват хора, че там има хуманитарна катастрофа, а се вълнували само от хуманитарния конвой на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: УкрайнаРусияКонвой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
35
 
! Отговори
браво преди 9 години
Браво на Руснаците,страхотна операция за доставяне на хуманитарна помощ за бедстващите хора,бързо и без произшествия,а запада нека си плюе те хората виждат кой с какво помага...
45
3
 
36
 
! Отговори
SS преди 9 години
До No Islam In EuropeКъде навън бе.И що да не сме русофили, ние си ги знаем рашките що за стока са, па и те не са се правили на светци никога, а виж ги EU и USA. Некви права на човека, деморации а в действителност нищо подобно. Що не казаха ей недейте така не трепете невинни хора, нема мачкай Порушенко па ко остане.Кат са толкоз демократични в Европа що не подкрепят каталунците за автономия, ми подкрепят *** да се йенят и да си вземат деца.
44
5
 
38
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Тази нощ опълченците са пленили 9 чисто нови Камаз закупени за нацигвардията пълни с въоръжение По думите им имало оръжие достатъчно да се въоръжи напълно цял баталъон Укрите са се опитали да хитреят като са пуснали лъжлива колона, но номера им не минал ,което води до извода ,че явно опълченците си имат солидни източници в генщаба на укр. армията и СБУ
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 51Я само ми разясни какво значи да "рефрешвам", че да ти бия минуси колкото си искам?
42
1
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тези демократичните усещат ли се че наистина преиграват нещата.Значи тяхна хуманитерна помощ може но руска не и защо бе мили демократчета.На територията на Украйна живеят милиони руснаци,за пръв път ли го чувате и какво лошо има руснаци да им помогнат,ако това бяха българи ние нямаше ли да направим същото.Но не руската помощ е отровна и лоша,само тяхната е цвете.Такова лицемерие че просто не е за вярване.
41
1
 
43
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 9 години
Путин отново направи правилен ход - на глада, на които бяха подложени хората в източните области показа, че може да направи един хуманен жест - на своя отговорност да влезе мирно с храни и най-необходимото, а ако им стиска на украинците нека да ти бомбандират камионите. Тогава яко ще ги награби и край с държавата и въпреки, че зад гърба са американците. САЩ създават само проблеми и смърт откъдето са минали, но този път работата става много дебела. Жалко за обикновените хора там, не са лоши.
40
1
 
9
 
! Отговори
пища преди 9 години
До ддркои са твоите постинги, дето заслужават внимание и уважение?
39
17
 
1
 
! Отговори
ддр преди 9 години
Единствения вариант в събота по обяд да ти нацъкат 2 минуса за 42 секунди означава наличие на платени ***, "рефрешващи" нон-стоп в сайта....Успех в живота, *** ;)
38
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
Да живее Путин! :) Всъщност, всички да живеят дълго - и комунистически и демократически *** и такива, дето се чудят на акъла на троловете.
37
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е държавник и политик от световна класа--Путин....А не *** които си правя селфи и се лигавят като магистралки.
36
2
 
19
 
! Отговори
конспиратор преди 9 години
тц, тц, тц инвазията свърши :))) и от утре сепаратистите въоръжени с най модерната военна техника (танкове и самолети които са били скрити между чувалите с брашно) минават в офензива ;)
35
1
 
39
 
! Отговори
Айде бе преди 9 години
Неможе да е вярно--те Камазите нямаха ли оръдия отгоре на кабината?А в рамаркето не возеха ли подводници и атомни бомби??А шофйорите небяха ли обучени да стрелят с ауспуха на Камазите си,с балестични ракети???
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 42Толкова си ***, че даже не си усетил глагола "Пукна" в онази песен в какъв смисъл се използва!
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един ден ще сме свидетели на възраждането на силите на оста, само че тоя път немците вместо ненормалните японци ще се съюзят с братята руси и ще имаме северната ос Париж-Берлин-Москва
32
19
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Лято пукна, путин не...
31
5
 
43
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Ейййй тая колона направо им взе здравето на тукашните *** бре А то да е само на тях Сигурно Меркел и Обама са имали безсънна нощ в мислене ,как успя Путин отново да действа То не бяха санкции ,заплахи,жертваха се Полша,Румъния ние прибалтииските държави ама на Путин каквото казва го прави. Щом Обама си сецна отпуската ,значи Путин е ударил отново в десетката
30
2
 
29
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 36Ще ме извиняваш че се намесвам, но именно защото е ОЛИГАРХ Путин е начело на тази голяма държава. Ти к'во искаш? Да чака на президентската си заплата ли? И руската мафия поддържа бизнеса в Русия за да не могат *** като теб от запада с имперско *** интереси да властват в Русия. Макдоналдс-а вече го усеща! Свиквайте, ибрикчийски *** *** на маймуняка и Брюксел! Свиквайте с даденостите!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен36 ако той е мафиот, ти например си много *** селянин, ако не е мафиот, ти си просто *** селянин.
28
38
 
6
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 9 години
Забелязвам че в този новинарски сайт е пълно с безмозъчни русофили, но навън настроенията са съвсем различни
27
40
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живее свободна Украйна, да живеят ЕС и САЩ.Долу русия, долу путин, долу евразийския съюз!!!путин и лавров са любовници, които се правят на врагове на хомосексуалисите, докато те самите са такива.