Първите камиони от руския конвой напускат Украйна

34 от машините вече са минали границата обратно
Обновена: 23 авг 2014 16:50 | 23 авг 2014 11:04,
120
Първите камиони от руския конвой напускат Украйна
Снимка: архив Reuters

Първите камиони, превозващи руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна, са напуснали Украйна и се намират на руския контролно-пропускателен пункт „Донецк”. Това предаде РИА Новости.

Няколко десетки камиони са напуснали украинския КПП „Изварино” и в момента се намират на руския пункт, където граничните служители провериха документите им.

Още по темата
По думите на митническия представител Раян Фарушкин митническата проверка вече е проведена и първата колона от 34 камиона вече е влязла в Русия.

Фарушкин уточни, че се очаква общо шест колони от камиони да напуснат Украйна от КПП „Изварино-Донецк”.

Руският хуманитарен конвой влезе в Украйна вчера без да спази исканията на Киев и беше обвинена в „пряко нашествие”. Заради това спешно се събра и Съветът за сигурност, но той не можа да излезе с единна позиция.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви след заседанието, че то му напомнило за кралството на кривите огледала, понеже някои членове Съвета не се интересували от факта, че в Украйна загиват хора, че там има хуманитарна катастрофа, а се вълнували само от хуманитарния конвой на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: УкрайнаРусияКонвой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
23
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
До трафопост"И аз така мислех..."Не използвай думата "мислех",това действие на мозъка ти е чуждо.Как смяташ какво технологично време е необходимо да се натоварят 300 камиона с оборудване,при положение ,че колоната вече е в Русия.Друг подобен *** смята,че в празните камиони са натоварени трупове на опълченците.Това означава , че от началото на войната са ги съхранявали в хладилни камери и сега ги изнасят наведнъж. МИСЛЯ ,че и двамата сте произлезли от *** ,но значително по-късно.
65
0
 
15
 
! Отговори
! преди 9 години
хората са глупави и си го заслужават... какво като се събере съвета за сигурност? Всяка страна от постоянните членове може да наложи вето! Русия и Китай..., само това прави безсмислено да се събират, като се знае че решение няма да се вземе! но тези си пишат работни дни да лъжат хората по света че вършат работа.
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На вниманието на всички ,които не внимават : НИЕ разрешаваме ТЕРОРИЗЪМ само със самолетчета / предимно "Дронове"/ , ракетки и бомбички ! Пример: Франция срещу Либия и нито дума за ...-иначе пак ще съберем СС на О.О.Неее!
63
1
 
17
 
! Отговори
браво преди 9 години
Русия готви нова хуманитарна помощ този път за Донетцк,която трябва да се достави до началото на зимния период.
62
15
 
3
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
От петте червени знаци разбирам, че вие тролчета и сидерчета смятате внесените в Украйна оръжие и боеприпаси за хуманно дело. Вие сте болни изврътеняци.
61
2
 
22
 
! Отговори
Made in BeGETO преди 9 години
Да виждате някъде дупки и кръпки по пътното платно??Кръпки дупки само в скапана българия :-)
60
0
 
0
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До до леле че народОтиди в блитц ,там го има в раздел свят
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
топ новина / украинското правителство е взело решение да ликвидира водача на 1 ви сектор / тия взеха вече сами да се избиват че не остана месо на кокала маи/ вижте тукhttps://youtube/watch?v=zGQRoywGiF0
58
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направо ги разбиха от хуманитаризъм, по западните вестници пише че и артилерия влизала също
57
18
 
2
 
! Отговори
трафопост преди 9 години
До Анонимен 56И аз така си мислех, но се оказа по-подло. Преди малко имаше конференция на специалните служби на Украйна. Разбра се защо влязоха 300 камиона с вода и сол за 10 камиона. Изнесли са цялото специално оборудване от завод Топаз, който в момента е контролиран от терористите.
56
0
 
0
 
! Отговори
до леле че народ преди 9 години
Някой ти е спрял достъпа до видеото
55
1
 
15
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
https://youtube/watch?v=kZCFVI4XHKAЕто видеото ако не ми вярвате Ето и видеото на испусналия карабината си войник https://youtube/watch?v=4Wpce4ycoTw Нали откривате приликите Видяхме какво става с укр. армята Сега Порошенко го чака по-страшното
54
0
 
21
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Пламен Петков Има още нещо с отклонение от войната и хуманитарната помощ Нали помтите войника,дето припадна ,когато Порошенко официално приемаше поста? Викаха някой хора,че било случайност ,но днеска или преди няколко дена в молебен за Украйна синът на Порошенко е припаднал ей тей както седи Може да е съвпадение или случайност,ама И може да е знак на оня отгоре(без значение името му,защото смятам ,че няма значение името на бога ) му изпраща втори знак на Порошенко
53
2
 
2
 
! Отговори
До №60 преди 9 години
До до 59Бързо си пий хапчетата! Виденията ти са опасни не само за теб! Я по-добре да се обадя на 112 да пратат линейка с едни батковци, да ти надянат дълга бяла риза с вързанки! После да приберат и 56!
52
10
 
3
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Хуманитарната помощ е добро дело, само ако не са хуманитарни оръжия и боеприпаси.
51
1
 
19
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
До Леле че народЗабрави само да допълниш,че опълченците са изпратили благодарствено писмо до МО на Украина за своевременната помощ.Пак ще летят пагони при укрите.Между другото утре в Донецк ще се състои парад на който ,ще прекарат под строй всички пленени нацисти.
50
3
 
10
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
какви блестящи КАМАЗИ!!!! тука и цедеси и каквито и да има за 5 години са чао!
49
11
 
10
 
! Отговори
до 59 преди 9 години
Истината е в пост номер 56 !
48
14
 
34
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Запада отново зари муцуна в калта.Винаги съм уважавал западните достижения в живота,НО в последните няколко години станаха пълни ***-неадекватна политика и тотални извращенци.Това кара много хора да преосмислят позицията си.Русия за пореден път реагира правилно и по човешки.А от САЩ и Е.С. чуваме само дебилни исказвания и действия.Затова и хората които подържат политиката на Кремъл стават все повече.Ако така продължава Запада,нищо добро не чака Европа и нас--сами ще се погребем в калта...
47
2
 
18
 
! Отговори
към 53 преди 9 години
",ако това бяха българи ние нямаше ли да направим същото."========Не, ние нямаше да направим същото. Расим е мижитурка и щеше да чака разрешение от УСА.