Разпознаха екзекутора на Фоули

Според "Сънди таймс" главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари
Обновена: 24 авг 2014 13:21 | 24 авг 2014 13:21,
178
Разпознаха екзекутора на Фоули
Снимка:архив, БТА

Британските тайни служби МИ-5 и МИ-6 идентифицираха британския джихадист, заподозрян в жестокото убийство на американския журналист Джеймс Фоули в началото на седмицата, съобщи днес в. "Сънди таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Маскираният мъж с лондонско произношение, за когото се твърди, че е известен сред другарите си екстремисти като "Джихади Джон", бе показан в шокиращ видеозапис от обезглавяването на Фоули, разпространен миналата седмица от групировката "Ислямска държава".

Високопоставените правителствени източници, на които се позовава вестникът, не съобщават подробности, но главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари. Миналата година той напуснал луксозната си семейна къща за 1 млн. лири в Източен Лондон и вероятно заминал за Ирак. Неотдавна публикувал в Туитър снимка, на която държи отрязана глава. Външният министър на Великобритания Филип Хамънд, отговарящ и за тайните служби, заявява във вестника, че е "шокиран от факта", че "извършителят на жестокото убийство е израснал в Обединеното кралство". "Този човек е предал абсолютно всички британски ценности", изтъква министърът.

"Ето поредното потвърждение, че ислямският екстремизъм не е само проблем на Ирак или на Сирия. Ако терористите в тези страни не бъдат спрени, те скоро ще получат плацдарм, от който да атакуват западните държави", предупреждава Хамънд.

Във вторник "Ислямска държава" разпространи чрез интернета видео, показващо екзекуцията на Джеймс Фоули - опитен американски журналист, отразявал конфликтите в Либия и Сирия и изчезнал в Северозападна Сирия на 22 ноември 2012 г. Лицето на палача му е прикрито с маска, но на записа се чува, че той говори с акцента, характерен за лондонските предградия, напомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: УбиецДжеймс Фоули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фоули моули,бита карта,ИЗИГРАХА ГООО,ЦИОНИСТИТЕ ИМАХА ДВЕ ГОДИНИ ВРЕМЕ ДА ГО ОСВОБОДЯТ,ЖЕРТВАХА ГО В ИМЕТО НА ПРОПАГАНДАТА,ЧРЕЗ ТОВА УБИЙСТВО МЮСЮЛМАНСКИ БРАТЯ СЕ ЛЕГИТИМИРА ПРЕД СВЕТА,САЩ НИКОГА НЕ СПАСЯВАТ СВОИТЕ ХОРА,ДОЛНА ИГРА ИГРАЕШЕ ФОУЛИ,ПОЛУЧИ СИ ЗАСЛУЖЕНОТО
14
1
 
5
 
! Отговори
ценностите преди 9 години
които ни насаждат насила нещо не са много ценни!!!Говорете си, не ми пречите!
13
1
 
3
 
! Отговори
искрен и неподправен преди 9 години
До Анонимензабавлявам се само!...
12
2
 
4
 
! Отговори
искрен и неподправен преди 9 години
До Анонименпсувам
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-голямото наказание за тези *** джихадисти е след като ги убият да им отрежат главите! Така те няма да отидат в рая при 100 девици. То те толкова много убиха от тях ,че едва ли са останали девици , но нека знаят какво ги чака .Това трябва да се реши официално от всички ,които се борят срещу тях!Само така те ще изпитват страх!
10
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците са 100 пъти по свестни като хора от руснаците.
9
3
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Европа пусна тази ***! Във всички европейски столици се разхождат забулени кадъни, отгледали вече няколко поколения, които обаче си остават ислямисти! Те няма да се променят и Европа е заплашена от тяхната инвазия и прииждащите пълчища от югоизток! Вече едва ли може нещо да се направи, освен насила да бъдат екстрадирани към родните им места!
8
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички комунисти в газовата камера. От тях не става нищо.
7
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фоули си еполучил заслуженото,това е съдбата на Щатската пропаганда,похвала за мъжеството на младежа,тук има една КРИСТАЛИНЯ ГЕОРГИЕВ,моля пленете я и нея
6
3
 
32
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Сега *** Камерън да се оплаче от българските емигранти!Муахахахахахахахаха!P.S.Баси британското име! Хи-хи-хи!
5
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ислямът е заплаха за Европа, защо продължавате да вкарвате на талази все повече мюсюлмани в Европа, а, г-жи и г-да европейски политици?
4
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Този човек е предал абсолютно всички британски ценности", изтъква министърът."Не ги е предал, наследил ги е.
3
4
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
"Високопоставените правителствени източници, на които се позовава вестникът, не съобщават подробности, но главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари."От МИ-6 е агентът. К'во да се съобщават подробности!
2
4
 
49
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
А от къде той и семейството му заработиха тези 1млн паунда за къщата в Лондон-сетих се-работели са като българите и румънците като роби за да ги съберат-а сега сърбайте си попарата лицемери английски.
1
3
 
56
 
! Отговори
Джеймс Камерън преди 9 години
Типичен англичанин, цветът на нацията. Добре, че не е някой гаден българин или румънец.