Разпознаха екзекутора на Фоули

Според "Сънди таймс" главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари
Обновена: 24 авг 2014 13:21 | 24 авг 2014 13:21,
178
Разпознаха екзекутора на Фоули
Снимка:архив, БТА

Британските тайни служби МИ-5 и МИ-6 идентифицираха британския джихадист, заподозрян в жестокото убийство на американския журналист Джеймс Фоули в началото на седмицата, съобщи днес в. "Сънди таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Маскираният мъж с лондонско произношение, за когото се твърди, че е известен сред другарите си екстремисти като "Джихади Джон", бе показан в шокиращ видеозапис от обезглавяването на Фоули, разпространен миналата седмица от групировката "Ислямска държава".

Високопоставените правителствени източници, на които се позовава вестникът, не съобщават подробности, но главен заподозрян е 23-годишният Абдел-Маджид Абдел Бари. Миналата година той напуснал луксозната си семейна къща за 1 млн. лири в Източен Лондон и вероятно заминал за Ирак. Неотдавна публикувал в Туитър снимка, на която държи отрязана глава. Външният министър на Великобритания Филип Хамънд, отговарящ и за тайните служби, заявява във вестника, че е "шокиран от факта", че "извършителят на жестокото убийство е израснал в Обединеното кралство". "Този човек е предал абсолютно всички британски ценности", изтъква министърът.

"Ето поредното потвърждение, че ислямският екстремизъм не е само проблем на Ирак или на Сирия. Ако терористите в тези страни не бъдат спрени, те скоро ще получат плацдарм, от който да атакуват западните държави", предупреждава Хамънд.

Във вторник "Ислямска държава" разпространи чрез интернета видео, показващо екзекуцията на Джеймс Фоули - опитен американски журналист, отразявал конфликтите в Либия и Сирия и изчезнал в Северозападна Сирия на 22 ноември 2012 г. Лицето на палача му е прикрито с маска, но на записа се чува, че той говори с акцента, характерен за лондонските предградия, напомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: УбиецДжеймс Фоули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои, дори от надзирателите в тези концлагери, са твърдели, че те са по-страшни от фашистките концлагери, а аз бих добавил, че са съизмерими единствено със съветските концлагери в Сибир, тъй като са правени по техен образец. И едните, и ддругите са измислени от евреи!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докараха веднъж един военен, беше полковник. Страшни бяха вечерните проверки, тогава ставаха и най-големите издевателства над лагерниците. С полковника се заяде Горанов, заместник-началникът. В продължение на десет дни го би до припадък всяка вечер, охраната на каменоломната също не го оставяше. Ей, така, профилактично. На десетия ден, по-точно вечерта, го изкара пред строя и каза Полковник! Ти ще умреш тук, в кръга, още сега. Утре ще докарат сина ти и той също ще умре в кръга!
33
2
 
1
 
! Отговори
уф преди 9 години
До Анонимен 43Какви сте вие,бре?
32
2
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Европа е давала социални помощи на това *** и семейството му, както и на стотици хиляди като него, за да растат и учат, и после да убиват нашите деца! Вън всички мюсюлмани от Европа, а тези които идват сега, да не бъдат допускани!
31
1
 
1
 
! Отговори
иху,у,у,у преди 9 години
До Анонимен 35,36Хайде стига глупости,моля!
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Васил Вълков (Слънчев бряг): Най-големите масови убийства ставаха точно тук. Без куршум, без нож, без брадва само с тояги с железен край. В чувалите някои трупове бяха без мозъци Ако някой дивак (канибал) хване човек, той ще го изяде, а тук прасетата ни изяждаха
29
3
 
33
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Били шокирани,че предал британските ценности!Ай,сиктир!Когато създавахте и финансирахте тези "борци за демокрация" в Сирия,не бяхте шокирани!?Тогава бяха добри,въпреки че похапваха хора(само черен дроб) и режеха глави!Живеел в къща за 1млн. лири-парите ли правят човека добър?Или така им е удобно-който инвестира на Острова е росна китка немирисана!Войната разпалена от тях ще се върне обратно и тогава има яко да се шокират,докато отрежат и техните глави!
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изхода е-за всеки разпознат екзекутор и взривил се самоубиец, екзекуция на целият му род до девето коляно. И без глупости, че роднините са невинни.А убитите от взрива жени и деца виновни ли са.---Рабира се, че родителите и роднините и сънародницие са виновни. Над един милион цивилни от които 400 хил. деца бяха убити с бомби от американските терористи в Ирак. И без глупости, че роднини и родителите на тези убийци били невинни youtube/watch?v=oL2ZLb0_P04
27
3
 
37
 
! Отговори
Кор преди 9 години
Замислете се - обикновен българин - не го пускат да работи (!) в Англия, хиляди пречки и предубедености, но за всякаква *** с по 10 имена - няма проблем да паразитират там..ей това не мога да разбера! С какво обикновения българин, желаещ да работи нормално е спъван, а черния талибан е посрещнат с широки обятия?!
26
4
 
8
 
! Отговори
ценностите преди 9 години
които ни насаждат насила нещо не са много ценни!!!Говорете си, не ми пречите!
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По време на брането на слънчоглед в късното лято на 1952 г. млад 17-годишен затворник заспал на обекта. Събуждайки се, разбрал, че е сам. Започва да тича и да моли за прошка, стремейки се да ни застигне и да се прибере с нас на Първи обект. Милиционерите се върнаха, пресрещнаха го и го убиха с брадви. Този младеж беше от Свищовско
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съветските окупационни власти слагат ръка също на валутните резерви и златния резерв (в кюлчета) на БНБ и ги извозват в Съветския съюз. Те прибират незаконно също и около 1 милиард лева дълг на Германия към България.
23
3
 
20
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Изхода е-за всеки разпознат екзекутор и взривил се самоубиец, екзекуция на целият му род до девето коляно. И без глупости, че роднините са невинни.А убитите от взрива жени и деца виновни ли са.Това да стане веднага, докато не е късно.
22
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като британските служби са го идентифицирали да действат - и роднините и братовчедите и забулените и ***... всичката тая ***, невежа извратена ***!
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съветските окупационни власти слагат ръка също на валутните резерви и златния резерв (в кюлчета) на БНБ и ги извозват в Съветския съюз. Те прибират незаконно също и около 1 милиард лева дълг на Германия към България.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
@27Така е.Само да добавя, че комунизмът също е част от този план.
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната срещу Християнството, която се води вече 2000 години, навлезе, по план, в последната си фаза - физическото унищожение на Християните, чрез мюсюлмани.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не трябва да забравяме, че основните съветници на диктатора палач Тодор Живков бяха също богоборци: Нико (Ни-сим) Мойсей Яхиел*, п-к Валери Таджер*, Леон Фабрикант*, Жак Натан Примо*, Исак Соломон Паси*, Валери Натан*, Барух Шамлиев*, Андрей Луканов*, Нансен Бехар*, Давид Овадия*, Александър Фол* и други. Тази мода на ключови места в управлението на страната да се поставят евреи талмудисти и безбожници, идва естествено от Москва.
17
4
 
33
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Къщата на екзекутора е ясна, сега въпроса е няма ли в Лондон добри християни, които да резнат зелката на майка му и на родните, да им закачат главите по оградата и после да пратят видеото на ИДИЛ.
16
1
 
8
 
! Отговори
и още веднъж преди 9 години
До Анониментази новина вече е качват за 10 път....не обичам подгряти ястия в сайт за НОВИНИ!