Бащата на застреляния във Фъргюсън призова за мир

Напрежението в града спада
25 авг 2014 07:51,
6
Бащата на застреляния във Фъргюсън призова за мир
Снимка: Reuters

Бащата 18-годишния Майкъл Браун, който бе застрелян в предградието на Сейнт луис Фъргюсън от бял полицай, призова за "ден на мълчание" за погребението на младежа по-късно днес, предаде Асошиейтед прес.

Близо двете седмици след инцидента, в който загина Майкъл Браун, бяха белязани от нощни протести, някои от тях придружени с насилие и хаос, въпреки че през последните дни напрежението отслабна.

"Утре всичко, което искам, е мир. Това е всичко, за което моля", каза Майкъл Браун Старши пред стотиците хора, които се събраха в най-големия парк на Сейнт Луис на фестивал в подкрепа на мира. Бащата каза, че с майката на младежа оценяват любовта и подкрепата, която са получили от общността. Преподобният Ал Шарптън, който ще води заупокойната служба, също призова към мир.

Подготовката за "Празник на мира 2014" започна още преди смъртта на Майкъл Браун в предградието Фъргюсън. Убийството и последвалите нощни протести обаче привлякоха вниманието на обществеността към събитието.

Родителите на 17-годишния Трейвън Мартин, който бе застрелян през 2012 година във Флорида, също говориха на събитието и призоваха хората да насочат гнева към действие, оказвайки натиск за заздравяване на семействата и по-добро образование на младежите. Те изразиха подкрепа за семейство Браун и хората в района на Сейнт Луис.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
do 4 преди 9 години
скрий са
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къв мир, кви пет лева. Да не би да има война. Вие все сте дескриминирани. Ами, ако имахте логическо мислене, щеше да се сетите, че като обира някой магазин и после полицията иска да го арестува, а той се съпротивлява и е въоражен с нож, тогава полицията няма да го гледа тъпо. Или ще го повали на земята и бой или ще го гръмне от растояние. При наличието на нож, не мисля, че някой полицай ще се прави на герой. Освен това, в днешно време, не се знае, дали няма бомба или нещо друго в гащите!
3
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 9 години
До АнонименНикакво съжаление !
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре ! Дават снимки на 18 годишното момче , че е завършило средно образование .Обаче , като те затворят за кражба и от тук нататък полицията ще дава сведение че си крал и затварян, никъде няма да те вземат на работа ! Така е в САЩ.Тук е ролята на бащата да съветвасинът си , Не да си мисли , че няма да го хванат, и след това да удря полицая , за да избяга. Нагласата му е да се справя да открадне и да избяга . Но така се заплаща , даже с живота за съжаление !
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бащите да посъветват синовете си да не крадат и тероризират другите жители при кражби. И когато полицаите дойдат , да окажат съдействие да бъдат арестувани . И за това трябва да си изберат предварително ,ще вървят ли в правия път , за да не ги арестуват !Това е ролята на семейството , за което е споменато !