Русия срещу "измислиците за руската агреция" в Украйна

Западът нарушава международното право, твърди Москва
29 авг 2014 17:18,
44
Русия срещу "измислиците за руската агреция" в Украйна
Снимка: Reuters

Западът грубо нарушава нормите на международното хуманитарно право по отношение на Югоизточна Украйна, се казва в днешна декларация на руското външно министерство, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Когато в Москва "слушат как на първи план в дискусиите около украинската криза се изнасят измислици за руска агресия, за нахлуване с войски и бронирана техника и пр., неизбежно възникват редица най-сериозни въпроси", са казва в декларацията.

"Защо тези, които вдигат този шум, настоявайки за незабавно свикване на Съвета за сигурност на ООН, непрекъснато блокират всички наши предложения за комплексно обсъждане на генезиса на украинската трагедия и за съвместно изработване на колективни решения в интерес най-вече на украинския народ, а не за прокарването на едностранни геополитически схеми, в които на Украйна се отрежда ролята на разменна монета", се казва в руската декларация.

"При всеки друг конфликт, независимо дали в Близкия изток, в Африка или където и да е другаде, Западът неизменно се обявява против действия, причиняващи вреди на гражданското население, и иска тяхното прекратяване. Само по отношение на Югоизточна Украйна се провежда диаметрално противоположна линия, която грубо нарушава нормите на международното хуманитарно право", подчертава руското МВнР.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мария иска да каже -ГРАЦИЯ а не АГРЕЦИЯ,нали ?
32
0
 
2
 
! Отговори
Зак преди 9 години
многопластовост на този който вярва и го изследва прилежно.
31
0
 
2
 
! Отговори
Зак преди 9 години
Предполагам че това е трудно да се възприеме от хора преминали през комунистически тип образование който твърди че религията не е нищо повече от система за контролиране на масите, на бедните и прости, необразовани хора. Това обаче не е така, нещата които са в Библията са реалност. Реалност по-дълбока и всеобхватна от света с който се сблъскваме всеки ден отивайки на работа, пазарувайки или тревожейки се за дребните си проблеми. Истината е в Словото Божие което се разкрива в своята
30
0
 
3
 
! Отговори
Зак преди 9 години
Тя също така ще служи за затваряне и обкръжаване на Русия от силите на НАТО и глобалистките сатанисти от Новия Световен Ред на Антихриста. Когато казвам сатанисти и Антихрист аз не ги обиждам, говорим за реален Антихрист - човек обсебен от паднал ангел когото сатанистите очакват, когото наричат избрания, единствения и т.н. Който ще се представи лъжливо за идващия Христос, за Буда, за Махди за всяка месиянска фигура която е очаквана от всички религии, но всъщност ще бъде син на Дявола.
29
0
 
5
 
! Отговори
Зак преди 9 години
Отговорът на въпросите в статията е - защото Ротшилд има интереси в Украйна. Плана за Украйна е да бъде разорена и вкарана в дългове към МВФ който е ръка на Новия Световен Ред, дългове които не могат да се върнат, индустриите и да бъдат изкупени на безценица чрез приватизации и после фалирани за да не са конкуренция на западните такива. Концесии за смешни пари за ограбване на подземните и богатства. Превръщането и в земеделска и туристическа страна трето качество. Звучи ли ви познато?
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какво стана с черните кутии на малайзийския самолет - защо от ЦРУ си мълчат, да не би все пак да се окаже, че е свален от бандеровските изтребители.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За голямо наше съжаление, всичките български патриоти накуп не са успели да освободят България.
26
4
 
13
 
! Отговори
колио преди 9 години
До 25 че руснаците са загубли много воиска и техника вьв воината с финладия всички *** постояно го пофтарят а забравят факта че са спечелили воинат че са водили воина в укрепн раион при минус 40 градуса не избивали месно население като украинците неса използвали авияция те просто са освободили филандия отнеиса малка час от територията иконтрола вьрху добива на хром и никел.това което направи ЕС с БГ без воина.Като ни приватизира природните ресурси за стотици милярди и унищожи земеделието.
25
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.Русчук, 1-й Март 1886 г.З.Стоянов
24
3
 
15
 
! Отговори
Смях преди 9 години
До RADЧети, чети, чети бе момче...... Ако четеш единствено ТАЛМУДА те разбирам !!!! Но такова животно наречено УКРАИНЕЦ, или държава наречена Украйна е нямало преди 1917 г.....Украинеца е Еврейско-Полско творение....Благодарение на евреите *** днес се среща животното УКРАИНЕЦ :))))) А за МОВАТА нещо да кажеш :)))) Полска версия на Руския :))))))
23
8
 
6
 
! Отговори
RAD преди 9 години
До 27Явно никак не си в час по история друже!Че книги не четеш е видно, но даже и два реда в Уикипедия да прочетеш, ще видиш, че е имало такава държава, но не се е казвала Украйна. Във всеки случай киевските царе са владели СУВЕРЕНО териториите на днешна Украйна!Аман от рубладжии!
22
3
 
15
 
! Отговори
ruseborn преди 9 години
От дърлене тука, не сте разбрали, че съдбата на Украйна е решена вече. Запада не признава руска интервенция и потупва по- рамото Порошенко да продължава. Когато руснаците си вземат това, което им трябва ще спрат и ще начертаят новата граница. Между временно на ЕС ще се падне тежката задача да спасява това, което е останало от Западна Украйна, на Русия да изгражда изравнената Източна Украйна, а за САЩ ще остане Африка.................................................................BRAVOOO!
21
3
 
15
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Какво нахлуване бе! Лавров ясно каза-Не е нахлуване а ,,Ваканцуване",някой наши момчета си взеха лятна отпуска и вместо Крим са попаднали в Донецк.Системата ГЛОНАС е дала лека засечка.Като се наваканцуват ще си дойдат.Не вдигайте излишна дандания.
20
14
 
2
 
! Отговори
цури преди 9 години
само да попитам : това ли е причината за навлизането на бойна техника в територията на Украйна
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От дърлене тука, не сте разбрали, че съдбата на Украйна е решена вече. Запада не признава руска интервенция и потупва по- рамото Порошенко да продължава. Когато руснаците си вземат това, което им трябва ще спрат и ще начертаят новата граница. Между временно на ЕС ще се падне тежката задача да спасява това, което е останало от Западна Украйна, на Русия да изгражда изравнената Източна Украйна, а за САЩ ще остане Африка.
18
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
каква украйна бе..такава държава никога не е съществувала---измислица като македония и косово...сложили едно латинско i...и се пишат украйнци--говорят развален руски,като макетата....
17
8
 
34
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 22 Глупости,глупости Каква Рутения ,каква Украйна? Украйна е нямало в подобни на сегашните си граници,преди 1989 това е Инак може да вадиш всякакви "факти" измислени от ЦРУ ,но истината е че Украйна няма нищо общо с Киевска Рус,освен ,че сега се разполага на тази територия и използва името Киев Все едно да се бием в гърдите,че сме наследници на Римската Империя,щото тия територии били техни Колкото Александър Македонски е прародител на сегашните македонци
16
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 10Отворко, Финландия води своето летоброене от момента в който са станали част от руската империя. Преди това са били под шведско и замалко да бъдат ликвидирани. Руския император не само им запазва кроната, езика, културата, но строи университети.Едно е да си необразован, съвсем друго е да си *** и ограничен, но затова пък безумно злобен.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До WolfПрез 11 век Киевска Рус е държавата с най-голяма територия в Европа. На запад тя е наричана Рутения, име, което се запазва по-късно за западните области на страната. През този период се появява наименованието Украйна, с което се означава областта Рус около градовете Киев, Чернигов и Переяслав. Велика Рус се използва за всички владения на държавата, включително отдалечените области на североизток, които са населени с фино-угри и по-късно стават ядрото на Русия. Други регионални наименования са Бяла Рус, Черна Рус и Червена Рус.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво, не е ли прав ? Баш така си е.