Путин можел да превземе Украйна за две седмици

Намекнал пред Барозу, че може да стигне дотам, ако ЕС засили санкциите срещу Русия
Обновена: 2 сеп 2014 14:21 | 2 сеп 2014 09:24, Александър Попов
410
Путин можел да превземе Украйна за две седмици
Снимка: Reuters

Изявление на руския президент Владимир Путин, че може да превземе Киев до две седмици, ако пожелае, е изведено на първа страница на британския вестник "Дейли телеграф".

Путин се похвалил пред европейски лидери, че войските му могат да пометат Киев за две седмици, пред председателя на Европейската комисия Жозе Барозу в разговор за украинската криза, намеквайки, че може да се стигне дотам, ако ЕС засили санкциите срещу Русия, пише "Телеграф", като се позовава на италианския вестник "Република".

Още по темата
Барозу уведомил колегите си за казаното от Путин на срещата на върха на ЕС през уикенда.

"Телеграф" се спира и на обявеното от НАТО създаване на сили за бързо реагиране, които ще могат да достигат всяка точка от Източна Европа до 48 часа. Вестникът цитира генералния секретар на пакта Андерс Фог Расмусен, че НАТО е изправена пред множество кризи по южната и източните си граници, които могат да избухнат по всяко време. Очаква се новите сили да бъдат одобрени на срещата на високо равнище на пакта в Уелс.

Високопоставен служител на Алианса е заявил, че съюзниците ще командват новите сили на ротационен принцип, а в Източна Европа ще бъдат струпани запаси от муниции и военна екипировка. Очаква се да бъде увеличен и броят на военните учения, които да направят очевиден ангажимента на НАТО към колективната отбрана и готовността й да защити всичките си 28 членове от агресия, пише в. "Ню Йорк таймс".

"Тази среща на високо равнище е много важна, защото Русия реши, че може да промени със сила границите на суверенна европейска страна, и това се случва не особено далеч от границите на НАТО", цитира изданието изявление на естонския премиер Таави Рийвас.

Вестникът се спира и на мнението на генерал Джеймс Ставридис, според когото най-голямата ирония е, че НАТО - най-лошият кошмар на Путин, е отново енергизирана, отново засилена вследствие на тактическите действия на руския президент.

Алиансът не е посочил Русия като заплахата, срещу която ще бъде създадена новата сила за бързо реагиране. Разполагането й със сигурност ще бъде сметнато за предизвикателство от Кремъл, подчертава в. "Индипендънт".

"Играта е много притеснителна и може да стане истинска катастрофа за Европа", казва в публикувано от в. "Фигаро" интервю Елен Карер д'Анкос, постоянен председател на Френската академия на науките и специалистка по Русия.

"Путин и Порошенко вече не могат да се спрат", смята тя.

Украинският президент Петро Порошенко "играе същата игра като на тези, които забраниха на рускоговорящите в региона да говорят на своя език - решение, което доведе до революционен процес и даде на Владимир Путин възможността да заграби Крим", смята експертката.

Путин знае прекрасно, че изпращането на наемници и войници без униформа в Украйна е незаконно, но е убеден, че същото правят САЩ в момента в други конфликти и оспорва обвиненията срещу Русия, смята Карер д'Анкос.

"Ако не беше трагично, битката между Русия и Украйна щеше да прилича на битка между момчета, които не могат да се спрат. Руснаците са унизени от санкциите, наложени им от Европа, и смятат страната си за жертва на арогантността на европейските страни и САЩ", допълва Елен Карер д'Анкос.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
5
 
14
 
! Отговори
Хонорик преди 9 години
Агресорите през Втората световна война са Германия,Япония,Италия и съюзниците им,както и СССР,които си разделят Полша с Германия.Сега агресори са НАТО,/начело със САЩ/,както и Русия.Българите пък отново сме разделени:преди на фашисти и комунисти,сега на комунисти и капиталисти.
277
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този се оказа най-големия терорист. Снабди всички мазни арабели с оръжия и не може да приеме, че п*шката му няма и 5мм.
276
5
 
17
 
! Отговори
Близък Изток преди 9 години
Руската офанзива дойде само ден след посещението на Зариф, иранския външен министър в Москва, така че става въпрос за глобални промени, САЩ са в нокдаун, Европа е доста стара за да се намеси военно, а икономическите санкции няма как да правят работата на войниците и оръжията, тоест Русия и Иран са решили да не се спират пред санкциите, а опонентите им друго оръдие освен санкции нямат
275
2
 
26
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Ако рашките напънат Крайна защо ще се мотат две седмици? Най вероятно ВВП има предвид следния сценарий -7 дена се бият,6 дена пият за победата и един ден раздават медали и ордени.След това пият за ордените и медалите, но това е мирно напиване , защото ще е обявена победата.
274
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 327:Поредното русофобче дрънкащо глупости!Индия ,Китай,Латинска Америка дали не са половината свят подкрепящ Русия?Второ къде видя ти Русия да воюва като си му е реда с Украйана по суша,въздух и море!Да може да има и руски военни помагащи на опълчението,и нормално там все пак се избива руско население,но в Украйна има и натовски и американски военни съветници помагащи на Украйна!По твойта логика значи в момента Русия воюва с НАТО на територията на Украйна!
273
2
 
22
 
! Отговори
! преди 9 години
До ПешкоДа не са идентифицирани, но американците и специално НАТО публично призна че подпомагат с хора и знание украйна, как да води война. Работата е там че американците не са участвали никога в истинска война, да е на тяхна територия и да знаят какво е смърт, болести, недоимък. Гледали са от хиляди км и само акъл и ресурси са давали (и крали след това), защото не е била Германия до тях да им ги вземе и да умират от глад.
272
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хитлер се заканваше да превземе Москва за два месеца.---Никога не се е заканвал че ще превзема Москва за две седмици. Но превзе Полша за 10 дни.---Блицкрига на Путин пропадна, сега остава да лапне дулото и да натисне спусъка
271
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джуджетата в кремъл са в паника защото нещата в Украйна не се развиват както те се надяваха. Те очакваха, че ще победят лесно и отново ще поставят мариотнетно правителство в Киев. Вместо това Русия изпадна в пълна международна изолация и трябва да финансира една война с доста силен противник подкрепян от най-развитите страни в света.
270
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 321:Прав си приятелю,много си прав!Освен това Русия си реши сепаратиските проблеми чрез даване на широка автономия на отделни области и така хем агнето цяло и вълка сит!Хората в тези области си имат тяхна култура,обичай,традиций,празници,но са част от Руската федерация и като ги питаш какви са гордо заявяват че са руснаци!Ето това трябваше да направи и Киев,а те тъпанарите разпалиха целия конфликт,всичко започна като забраниха на руснаците да говорят на руски,на майчиния си език!
269
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полша беше превзета за месец от вермахта и червената армия. Хайде, другари, прочетете най-после историята. Ако внимателно четете няма как да пропуснете парада на победата в Брест през септември 1939г на който вермахта и червената армия маршируват рамо до рамо върху телата на убитите поляци.
268
4
 
10
 
! Отговори
Тлъб преди 9 години
Путин ще направи десант в Киев и смяна на правителството. За какво му е да изтребва украинската армия.
267
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната между Русия и Украйна се води вече половин година така, че Путин може да превземе Украйна за две седмици ако изобрети машина на времето
266
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пешко 304:Какви работи пишеш за Грузия,Афганистан,Чечня?Първо Афганистан си беше глупост на СССР,а не на съвремена русия,второ Чечня си е руска автономна република,терористите са избити там и хората си живеят много добре,със собствена култура,традиций,но част от Русия!Грузия?Грузия нападна Южна Осетия през 2008г и започна да избива руското население там,което доведе до намесата на Русия и за 5 дена Грузия беше матирана,след което руснаците се изнесоха от там,а Осетия беше оставена на мира!
265
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хитлер се заканваше да превземе Москва за два месеца.---Никога не се е заканвал че ще превзема Москва за две седмици. Но превзе Полша за 10 дни.
264
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Те или са на по 16-17 години или са платени драскачи дето трябва да си пишат глупостите!"На 16-17 години не са толкова озлобени. Русофобите са над 30, хора озлобени от живота който не е лек и подведени от пропагандата че за всичко ни е виновна Русия, защото вече номера с 45 години комунизъм не върви, затова се въведе вината на Русия и руските агенти които съсипват българия.
263
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин щял да превземе Украйна, но вероятно ако го направи ще се открие отзад където го дебнат *** карабини
262
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хитлер се заканваше да превземе Москва за два месеца.
261
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може. Можи и за две седмици, може и за 3 дни. Но няма да го направи. А НАТО и ЕС могат да го духат.
260
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз залагам, че може за една седмица....С тая украинска армия....
259
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета коментарите и ми прави впечатление че има страшно много интелигентни и умни хора разасъждаващи трезво,говорещи с факти и тнт!Прави ми впечатление и другата група русофобчета дето пишат абсолютни глупости и небивалици без въобще да са наясно за какво става дума!Те или са на по 16-17 години или са платени драскачи дето трябва да си пишат глупостите!