ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия

Мерките ще влизат в сила поетапно, през следващите дни
Обновена: 8 сеп 2014 22:52 | 8 сеп 2014 22:40, Миглена Иванова
235
ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия
Снимка БТА

Съветът на Европейския съюз (ЕС) е одобрил разширяването на санкциите срещу Русия, съобщи председателят на Съвета Херман Ван Ромпой, цитиран от ИТАР-ТАСС.

“Пакетът от допълнителни ограничителни мерки срещу Русия разширява целенасочените мерки от 31 юли”, коментира Ромпой след извънредното заседание на постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел.

Още по темата
Той поясни, че санкциите са направени така, че действието им да се смекчава при промяна на курса в действията на Русия по отношение дестабилизацията на Източна Украйна.

Новите санкции се предвижда да влязат в сила през следващите дни. Целта е да се остави време за оценка на изпълнението на примирието в Украйна, поясни председателят на Европейския съюз.

Когато санкциите бъдат публикувани в Официалния вестник на ЕС, ще се изясни и точният им характер. Това ще стане през следващите дни.

Последният пакет от ограничителни мерки срещу руската икономика Брюксел прие в края на юли, припомня информационната агенция.

Според публикации в различни медии обект на най-новите мерки са руските държавни петролни компании –
Роснефт, Транснефт и Газпромнефт.
 

Още икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da se radvash , kogato se rushi edna suverenna durjava , trqbva da si pulen neshtastnik .
124
7
 
64
 
! Отговори
Чебурашка преди 9 години
Ако руснаците направят партия в България с името "С Русия Напред" (СРН) и Путин заяви, че ще помага на партията финансово (ще изгради АЕЦ безплатно, и газта и нефта ще бъдат по 50 стотинки, ще построи заводи). Мисля, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат трайно отстранени от политиката в България . И България, ще успее да дръпне от дъното в което сме заради американските агенти . На Русия и трябват съюзници, време е да действат. Всичко се постига с пари .
123
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Na Kremulskata hunta ne I puka za obiknovenniq rusnak , taka 4e sankciite sa izlishni .
122
3
 
53
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
*** е тоя ,само го вижте на човек не прилича
121
3
 
50
 
! Отговори
жител на Банкя преди 9 години
Тия зелки от ЕС, май сами се прострелват в краката.Ще има и ответни санкции.Не зная колко е вярно, но вчера четох че Русия има вероятност да си затвори въздушното пространство.Познайте какво ще стане с авиопревозвачите.
120
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА САНКЦИИТЕ ТЕ БЕЗ СЪМНЕНИЕ ЩЕ ДАДАТ ТЛАСЪК НА ВЪТРЕШНОТО СЕЛСКОСТОПАНСКО ПРОИЗВОДСТВО------------прав си тодоре, повече санкции по-добре за руската икономика !
119
7
 
32
 
! Отговори
Цереушков преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ 177Ние обработихме твоя браузър за да излезеш временно от информационната битка!В Манагуа нищо няма да открият, което да води към нас,заличили сме всички следи,ефекта беше зашеметяващ и поразителен.За месото,няма да поевтинее,защото рублата се е обезценила с 20% и това води до поскъпване на вносните стоки.Няма да се обяви никаква нова държава "Новорусия",ще и дадем специалн статут и то на ограничен район,контролиран от руските сили в "Новорусия".Внимавай с браузъра бъгнат е
118
0
 
41
 
! Отговори
астронома преди 9 години
абе верно тоя не е тукашен. Според мене така като гледам оцъкления поглед и структурата на черепа е минимум от Плутон. Там са такива))))Хлуствиците му се подават от всекъде. Тоя всеки момент очаква телепортация на Плуто. Абе тоя е пълен пустиняк и на вързано куче леб не мое да даде.
117
1
 
65
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Вижте снимката само !Едно извънземно се снимало до някакъв окачен на закачалка ***, а зад него къдрави лентички за фон. :)Този *** и циганофилски съюз е пълен *ак !Това е някакъв придатък на Вашингтон и Тел Авив в Европа.*** ! Франкенщайн !При това тоталитарен !Всички по-малки държави вкарани в ЕС губят своята независимост и суверенитет. Факт !И тези ми ги давате за пример ? Не, благодаря !
116
2
 
40
 
! Отговори
КАЛУГИН преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВТОДОР НЕЩО СЕ ИЗЛОЖИХТЕ ОТ ВАШИТЕ ИЗТОЧНИ СЛУЖБИНЕ МОЖАХТЕ ДОРИ БГ ДЕЛЕГАЦИЯТА В ЕС ДА АКТИВИРАТЕ И БЯХА ПРИЕТИ НОВИТЕ САНКЦИИ С/У РФ,КОИТО СА С ОТЛОЖЕНПЛАТЕЖ ЩЕ СТОЯТ КАТО ГИЛОТИНА В ЗАВИСИМОСТ НА ОБСТАНОВКАТАВ "НОВОРУСИЯ" И НЯМА ЕС ДА СЕ СЪБИРА ЗА ДА ВЛЕЗНАТ В СИЛАПРЕДАДОХА ВИ ОТ УНГАРИЯ,СЛОВАКИЯ,КИПЪР,ЧЕХИЯ,ГЪРЦИЯДОРИ И ОТ ИТАЛИЯ,ВАШИЯ ЧОВЕК ДИПЛОМАТ1 НА ЕС МОГЕРИНИДОБРИЯ ЧИЧО САМ СЕ ПОГРИЖИ ХОРА НА ЕС ДА ПЕЕ В ЕДИН ГЛАСС/У РФКАК Е НА ЛЕТИЩЕТО В МАНАГУА-НИКАРАГУА?
115
3
 
31
 
! Отговори
Крим преди 9 години
До за цените 37 "дядо ми е от Москва"Поздравявам дядо ти, обаче цените не е толкова важното нещо за руснаците. Оцелеят!
114
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 164Всяка лъжа и манипулация казани с користни цели определя кармата до 7-о коляно. Замисли ли се?
113
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 170верваш ли си ? ами ако медеца на източната баба Меца свърши,тогава какво правим?
112
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест , вече може окраинските безродни плъхове да бъдат натикани в дупките им където да гният още 70 години.
111
0
 
35
 
! Отговори
преди 9 години
След 3та световна, ще има само социалисти
110
0
 
34
 
! Отговори
Бай Тошо преди 9 години
До Кимон Георгиев 167Кимоне ,а мен къде ме забравяш и аз бех там в Софията,кога комунизъма победи има ме и на едни кадри/златни кадри как поздравявам партизаните и се ръкувам с тях>Е те това клипче се въртеше по кината и телевизията най много от 1956 г до 1989 г ама сега не го пускат често.
109
1
 
35
 
! Отговори
Кимон Георгиев преди 9 години
Малко се поувлякахме след преврата иначе аз съм специалист по преврати,но най голямия направих на 9 септември 1944г.
108
7
 
36
 
! Отговори
АКУЛОВ преди 9 години
До С.С.С.Р 160Е КАКВИ СОЦИАЛНИ БЛАГА ИМАШЕ ПРЕДИ ЕС ?ЕС НЕ Е СВАЛИЛ БАЙ ТОШО СВАЛИХА ГО ОФИЦИАЛНОВ ЗАКОННО ЗАСЕДАНИЕ НА ПОЛИТБЮРО И ЦК НЕГОВИТЕ СЪПАРТИЙЦИ ОТ БКПКАКЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА ?тОГАВА ГАСЯХА ТОКА И 2 ЧАСА ИМАШЕ 2 ЧАСА НЯМАШЕМАГАЗИНИТЕ БЯХА ПРАЗНИ ИМАШЕ И КУПОНИ ЗА ХРАНА ПО ЕДНО ВРЕМЕКАКВО ОБЩО ИМА ТУК ЕС ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО ТОГАВА,НЯМАШЕ И БЕНЗИНОНАЗИ ГОЛЯМА АРМИЯ НЯМАШЕ НАФТА ЗА ДА ЗАПАЛИ ТАНКОВЕТЕХОТАТА ПОМНЯТ И ЗНАЯТ НЕ СЕ ПРАВИ ЧЕ И ТИ НЕ ЗНАЕШНИЕ СИ БЯХМЕ ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА
107
9
 
35
 
! Отговори
до 161 преди 9 години
*** е СеСеСеРе то и името му беше такова, а Русия наистина си е една бандитска бензиностанция с миризлива тоалетна.
106
3
 
38
 
! Отговори
Памуков преди 9 години
До до 158/159Не си прав ,че е *** ,това е голяма бензиностанция в която може да има и тоалетна...