ЕС не е одобрил новите санкции срещу Русия

В Брюксел се провежда извънредна среща на всички страни членки
Обновена: 8 сеп 2014 19:24 | 8 сеп 2014 19:23, Миглена Иванова
131
ЕС не е одобрил новите санкции срещу Русия
Снимка: Reuters

Страните от Европейския съюз (ЕС) в крайна сметка не са успели да се споразумеят за новите санкции срещу Русия, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на европейски дипломатически източник, пожелал анонимност.

Според информационната агенция писмената процедура, с която трябваше да бъдат приети новите санкции, не е постигнала успех и се свиква извънредна среща на постоянните представители на държавите от блока в Брюксел. Информацията за заседанието беше потвърдена и от Франс прес.

“Не е получено съгласието на всички членки и това е нормално, не го виждаме като проблем”, коментирал е източникът на агенцията. Според него, налагането на санкции може да бъде отложено поради “положителната динамика на събитията в Украйна”.

Европейската комисия (ЕК) и Съветът на ЕС съобщиха днес, че новите санкции срещу бизнеса и физически лица от Русия ще бъдат утвърдени до 15 ч следобед. В медиите се появиха публикации, според които в списъка с ограниченията попадат трите държавни петролни компании – Роснефт, Транснефт и Газпромнефт, както и още 20-на физически лица, като се подчертаваше, че те може да бъдат отменени в зависимост от ситуацията в Украйна.

От март насам ЕС наложи серия от санкции срещу Русия, като последният кръг беше през юли, припомня агенцията.

Примирието в Украйна се спазва като цяло, но е изключително крехко. Днес президентът Петро Порошенко издаде заповед правителствените сили да поддържат режим на повишена готовност в югоизточния пристанищен град Мариупол.

Порошенко посети днес металургичния комбинат в Мариупол. По-късно той писа в Twitter: "Това е наша украинска земя и ние няма да я дадем на никого”.

Порошенко подчерта в речта си, че е готов да защитава страната със силата на оръжието, но ще направи всичко,
 за да се стигне до мирно решение на конфликта.

Още по темата четете в Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 9 години
[9/4/2014 4:39:08 PM] BELLA: 0Т ОКОЛО ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ ПЪТУВАМ ПО СВЕТА, ХОДЯ МНОГО И В РУСИЯ И РУСКИТЕ РЕПУБЛИКИ/БИВШИТЕ, В ТОВА ЧИСЛО И В УКРАЙНА И ЧЕСТО В КРИМ- УНИКАЛНО МЯСТО/ И... ТОВА СИ ГО ЗАПИШЕТЕ В МОЗЪКА, ВИЕ "ПРОТИВНИЦИ" НА ВЕЛИКАТА РУСИЯ, КЪДЕТО И ДА ВЛЯЗА- В МАГАЗИН ИЛИ ЗАВЕДЕНИЕ, ЗАГОВАРЯМ РУСКИ, А ХОРАТА ПИТАТ 'ОТКЪДЕ СИ', КАТО КАЖА, ЧЕ СЪМ ОТ БЪЛГАРИЯ ВИЖДАМ В ОЧИТЕ РАДОСТ, ДРАГОСТ, ТОПЛИНА. ПРОТИВ РУСИЯ ОЗНАЧАВА ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ. 25 ГОДИНИ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ РАЗДЕЛЯТ С РУСИЯ... И
77
0
 
2
 
! Отговори
Петьо преди 9 години
Зад Ве;иката Рус са Китай, Южма Америка, голяма част от Африка и много още, зад сащ са част от Европа/малоумната част/, не се сещам за повече. Съвземете се защитници на сащ.
76
1
 
4
 
! Отговори
Неграмотник преди 9 години
Прабълтарче, ти кое кирийно училище заъврши. Шотландия, какъв остров е? Другото име на Руската империя е РОССИЯ, а териториите населени предимно с Руско население се казват РУСИЯ. Не пиши неща, за които нямаш грам понятия. В империята има губернии, но няма републики, няма автономност в управлението. Републиките нямат само външнополитическо ведомство, останалото го имат. Естествено е всичко да бъде подчинено на Централната власт, за да има координация в развитието на държавата.
75
4
 
3
 
! Отговори
прабългарче преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ 108Говорих за начина по който Руската Империя е придобила с тази територия.СССР и РФ наследяват територията на Руската Империя,какво не ти е ясно?Може да се казваш както си искаш ,но важното е какво и от кого си наследил.От всички териториални империи е останала само Руската,подвизаваща се под името РФ.Няма какво да ми говориш за федерации.Започнаха да се бият в Украйна,защото РФ взе Крим и се опитва да вземе и "Новорусия".
74
1
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Значи, тези които пишат санкцийте, трябва сами да си ги приемат, но не са ги приели, защото някой друг им и ги е написал и дал, та кой може да е този, хмммм? Тоест, тези който са "ЗА" санкцийте са "Троянският кон" в EU. На въжетоооо предатели.
73
3
 
5
 
! Отговори
прабългарче преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ 104Ай честито приели са все пак санкциите на ЕС с/у РФ.Великобритания може да се казва така,но от империята и няма нищо останало и сега може да загуби и част от острова -Шотландия,а РФ има 87 федерални единици и не пуска никой ,а иска да си върне цялата предишна империя.Да те сваля малко на земята със 300-те години..Австралия се обособява като държава през 1901 г, Значи другите трябва да дадат независимост на всичките си териториални колонии само за РФ това не се отнася.
72
1
 
3
 
! Отговори
До 98 преди 9 години
СТРАНДЖАТА , или по-точно Демокрадично-Чорбаджийското ***, рожба на прехода, не мож схвана че ДЕМОКРАДЦИЯТА УМРЕ! Е, заедно с 3 мульона балъци из Булгаристана. По всички либералстични правила и *** ценности световни и непреходни. Кое е лошото? За лъже-СТРАНДЖАТА, де. Лагер Белене става музей. После се възстатовява.Бачкане и храна за прасенцата.
71
2
 
6
 
! Отговори
Вкусно Теле преди 9 години
Тия от ЕС трябва да са луди ако въведат още санкции
70
0
 
3
 
! Отговори
До лъже-Странджата преди 9 години
Странджата пак вдигна чашата и продължи:- Братя, няма защо да жалим. Ако ние тука сме скитници и голтаци, в България нашите бедни братя са хилядо пъти по-зле. Там турците глобят, събличат, убиват, позорят и народът пищи кански в робството и няма какво да стори. Ние сме поне свободни. А като имаме свободата, имаме всичко. Не трябва да се отчайваме. Додето имаме ръце и крака, и кръв в жилите си, и огън в сърцата си, нашето отечество все има нужда от нас. Ако не днес, то утре ще удари пак часът. Ние трябва пак да сме готови - аз със старите си кости пак ще взема байряка, бари още един път да го
69
1
 
3
 
! Отговори
Лошо иде,демокради! преди 9 години
На 15-16 и 31 януари 1943 г. окупантите хвърлят в шахта 5 общо 71 човека (някои живи, някои разстреляни) - младогвардейци и членове на нелегалната партийна организация. На 9 февруари край гр. Ровенки са разстреляни 5 души (вкл. О. Кошевой и Л. Шевцова), още 4 души са разстреляни в други райони. Всички младогвардейци пред смъртта са подлагани на мъчения и изтезания.
68
2
 
2
 
! Отговори
прабългарче преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ 97Не бе те руснаците само са се разходили до Черно море и са се заселили без война и колонизация.Не се чуваш какво говориш ,заселили са се като колонизатори.В Бразилия португалците са се заселили преди няколко века но не пискат.Всички колонизатори са се заселвали в завзетите територии иначе няма как да ги владеят и са умирали там защото не са безсмъртни.Руската Империя си е една най обикновенна империя през вековете ,както идруугите Империи.Сети се на кого викат Империя и пак пиши.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Млада гвардия (Молодая гвардия) - съветски игрален филм от 1948 г. по едноименния роман на А. Фадеев, режисьор Сергей Герасимов...Скоро еврогейският съюз ще гледа на живо екшън-хорорът "Младогвардейците се завръщат!"
66
3
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
"Партизан за бой се стяга"... - дрОгарЕ, готвите ли за големия ваш празник утре... - мъчи ли ви носталгията дрОгарЕ...
65
0
 
0
 
! Отговори
ES SS преди 9 години
Само да добавя - може и на Далай Лама.
64
2
 
1
 
! Отговори
прабългарче преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ/85/89Ти си само за генерал губернатор през вековете.По твоята логика няма държави,като Пакистан,Австралия,Канада,САЩ,Кения и т.н.т. защото ги е владяла Англия и преди не е имало такива държави.Куба и нея я я няма защото е била в Испания и после в САЩ.Това е грешката че мисленето ви е Имперско от 17-19 век.Има 200 държави в света я се поинтересувай кога са се пръкнали.Украйна си е държава както всички останали и ще си бъде такава.Териториалните империи са утопия в 21 век.
63
0
 
0
 
! Отговори
Страшно нема! преди 9 години
Млада гвардия (на руски: Молодая гвардия) е младежка нелегална организация в град Краснодон, Луганска област, Съветска Украйна, участвала в съпротивително движение на територията на СССР, окупирана от Нацистка Германия по време на Втората световна война. Участниците в организацията са наричани младогвардейци.Действали са в периода септември - декември 1942 г. През януари-февруари 1943 г. голяма част от тях са арестувани, мъчени и умъртвени от германските окупационни власти.
62
1
 
1
 
! Отговори
ES SS преди 9 години
КОМИНТЕРНА отново се събра в Брюксел. Ако утре не намерите логика в приетите решения-станете последовател на Дзен будизма.
61
1
 
1
 
! Отговори
прабългарче преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ Искам да ти кажа,че така както са я подкарали източните съседи на Украйна,ако не се разберат ,а продължат с враждата,накрая може да стане като в Северна Африка със френските владения и най вече с Алжир.В Алжир е имало страшно много французи ,но след национално освободителната война на алжирците с/у французите и победата на Алжир,французите живеещи там са се изтеглили за отрицателно време изоставяйки всичко.Говорим за много французи от Северна Африка,вади си изводите как ще свърши.
60
3
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Бой по плешивата кратуна путинова...
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕСигурно не са им платили още за писаните глупости през миналата седмица и се изнервят.