ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия

Мерките ще влизат в сила поетапно, през следващите дни
Обновена: 8 сеп 2014 22:52 | 8 сеп 2014 22:40, Миглена Иванова
235
ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия
Снимка БТА

Съветът на Европейския съюз (ЕС) е одобрил разширяването на санкциите срещу Русия, съобщи председателят на Съвета Херман Ван Ромпой, цитиран от ИТАР-ТАСС.

“Пакетът от допълнителни ограничителни мерки срещу Русия разширява целенасочените мерки от 31 юли”, коментира Ромпой след извънредното заседание на постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел.

Още по темата
Той поясни, че санкциите са направени така, че действието им да се смекчава при промяна на курса в действията на Русия по отношение дестабилизацията на Източна Украйна.

Новите санкции се предвижда да влязат в сила през следващите дни. Целта е да се остави време за оценка на изпълнението на примирието в Украйна, поясни председателят на Европейския съюз.

Когато санкциите бъдат публикувани в Официалния вестник на ЕС, ще се изясни и точният им характер. Това ще стане през следващите дни.

Последният пакет от ограничителни мерки срещу руската икономика Брюксел прие в края на юли, припомня информационната агенция.

Според публикации в различни медии обект на най-новите мерки са руските държавни петролни компании –
Роснефт, Транснефт и Газпромнефт.
 

Още икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДО 128 Извинявайте, но нали не говорите сериозно. Защото в противен случай просто сте на щат и ви плащат за зловоние и дезинформация в сайта. 25 години неолиберални *** разпродадаха държавата или по-точно онова, което се бе градило 45 години преди това.
84
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега при демокрацията и капитализма можем да пием кока кола, да ходим на макдоналдс и да си купуваме смартфони и маркови дънки, има банани и шоколади и други яки неща, и сега живеем богато като западняци и не мизерстваме както преди при комунизма под руско робство когато беше мизерия и нямаше банани и яки неща.
83
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Положението в България е зле защото преди 70 години комунистите взеха властта и за 45 години съсипаха България. И вече 25 години заедно с руските агенти от Москва саботират демокрацията, прехода и приватизацията. Отрасли като енергетика, водоснабдяване, гори и води, природни ресурси, здравеопазване, образование все още са държавни, а както всички вече знаем държавата е лош собственик. Тези отрасли трябва да минат в ръцете на компетентни частни европейски фирми, само тогава ще се оправим.
82
8
 
32
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
Ало социалиста, къде видя увеличаване на бедността в България? Вчера се върнах от Гърция, там не можеш да се разминеш от български коли. При Тодор Живков бяхме страшно богати, ходехме с едни гуменки по 5 години, кърпехме си чорапите и дрехите, това го забравихте, а сега сме били много бедни. Бедни бяхме тогава, щото се избивахме за едно кило портокали или банани по нова година.
81
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 57Само, че руският бюджет е консервативен и е правен при цена 85$ за барел, както впрочем и германския, така че мнооого ще се уплашат руснаците като падне цената на барел с 10%. Чете икономическа литература и се интеесувайте какви параметри са заложени и после пишете простотии.
80
2
 
34
 
! Отговори
Памуков преди 9 години
До ал 121ако не си чул завода на Фолксваген в Калуга-РФ спира производство.Опел също е много зле в РФ има спад от 20% на покупките на немски возила в Русия.И къде мислиш отправят поглед немските автомобилни гиганти,пак към страната на Добрия Чичо Сам,пак там ще се спасяват.
79
1
 
46
 
! Отговори
До Либер.Демократ-62 преди 9 години
Вашия либерален икономически модел вече го видяхме.По-специално в нашата Българийка откриваме:увеличаване на безработицатаувеличаване нивото на бедносттаувеличаване на престъпносттаувеличаване на задлъжнелите домакинстваувеличаване на соц.неравенствоувеличаване на затворени бизнесивсички специалисти и висшисти хващат Терминал 2И още нещо обезпокоително,всеки ден ни заливат все по-отрицателни новини-убийства на хора,джихадисти,ебола,санкции,гонения на християните и т.н.Нещо страшно идва
78
1
 
32
 
! Отговори
СТРОГОВ преди 9 години
До ххх 116БАЦЕ ТИ КАК МИСЛИШ МОЖЕ ЛИ ДА ИМА НЯКАКВА ДЕЙНОСТ СЕГАБЕЗ КОМПОВЕ И МРЕЖИ,Е КОЕ Е БЕНЗИНА НА КОМПА..СОФТУЕРАЕ КОЙ ДЪРЖИ СОФТУЕРА НА КОМПОВЕТЕ ЕДИН ОТ ТЯХ Е БАТКОТИ БИЛИ ГЕЙТС,ЕВРОПА Е НА СВЕТЛИНИ ГОДИНИ ИЗОСТАНАЛА ОТЮЖНА КОРЕЯ В МРЕЖОВИТЕ И ТЕХНОЛОГИИИ ТЯХНОТО ПРАКТИЧЕСКОПРИЛОЖЕНИЕ,А НАЛИ СЕ СЕЩАШ КЪДЕ ТРЯБВА ДЕ Е САЩ СРАВНЕНИЕС ЮЖНОКОРЕЙЦИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ НАПРЕД,НЕ ГЛЕДАЙ САМО СТОКИТЕ ЗА ДОМАШНО ПОТРЕБЛЕНИЕА ЗА ШИСТОВТА РЕВОЛЮЦИЯ НЕ СЕ ГОВОРИ ТУШИРАХА ЕС ЯНКИТЕ СЪСШИСТА
77
0
 
35
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До СТРОГОВ"ПОЛЗВАШ ЩАТСКИ ТЕХНОЛОГИИ,СЪРВАРИ,МРЕЖИ" - е това търговия ли е?"НАЙ ВАЖНИТЕ КОМПОНЕНТИ В ПРОИЗВОДСТВАТА СА ЩАТСКИДОРИ В ЯПОНИЯ/РУСКАТА ДОБИВНА ПРОМИШЛЕНОСТ ПОЛЗВАЩАТСКИ ТЕХНИОЛОГИИ" - не виждам какво не може да се намери в ЕС, така че да се компенсира това което е в САЩ. Поне що се отнася до Русия и търговията й.
76
0
 
34
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До 112"В съвременния глобален свят това е невъзможно" Еми явно не им е толкова важна търговията, щом е за толкова малко пари. Те със Беларус имат по-голям обмен, по дяволите.
75
1
 
33
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До 102"Да на авиоконпаниите ще им бъде по трудно , но нали сещаш че Аерофлот престава да съществува" - Що? Щото няма други дестинации освен САЩ и ЕС? Щото няма да лети до "конектори" като Турция, Беларус, Армения итн. където руснаците ще си хващата полета до ЕС? Или щото Русия няма да налее пари докато премине кризата?
74
4
 
31
 
! Отговори
СТРОГОВ преди 9 години
До ххх99НАЛИ ЗНАЕШ ПРОБЛЕМИТЕ С КАРТОВОТО БАНКИРАНЕ В РФТИ ДОРИ В МОМЕНТА НА ВСЯКО ЧУКВАНЕ НА КЛАВИША СКОМПА ,ПОЛЗВАШ ЩАТСКИ ТЕХНОЛОГИИ,СЪРВАРИ,МРЕЖИНЕ МОЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ КОЛКО ДЕЙНОСТ И ТО ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ СЕ ДВИЖАТ ОТ САЩ,КИТАЙ ДЪЛЖИ ВЪЗХОДА СИ НА ЩАТСКИЯ ПАСИВ В ВЗАИМНАТА ИМ ТЪРГОВИЯ ОТ 15Г ВЕЧЕИ НАЙ ВЕЧЕ НА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ПАТЕНТИ КОИТО ЯНКИТЕ ДАВАТНА КИТАЙЦИТЕ.НАЙ ВАЖНИТЕ КОМПОНЕНТИ В ПРОИЗВОДСТВАТА СА ЩАТСКИДОРИ В ЯПОНИЯ/РУСКАТА ДОБИВНА ПРОМИШЛЕНОСТ ПОЛЗВАЩАТСКИ ТЕХНИОЛОГИИ
73
0
 
33
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Aide i druga cena na gaza. Ima dogovor s Kitai. ES 6te si izqde boq, nqma grija ;-)
72
0
 
43
 
! Отговори
Въпрос! преди 9 години
От една страна ЕС санкционира РФ, което значи, че няма ДА МУ продава "НЯКОЙ СТОКИ"!!! От другата страна пък РФ прави контрасанкции, което пък означава, че ЕС няма ДА МОЖЕ да продава в Русия "НЯКОЙ СТОКИ"!!! Дотука- добре. Ами после? Тези "НЯКОЙ СТОКИ"- ще им намерите ли алтернативен пазар, или-НЕ??? Или ще стане, като с рибата- ЕС си играе с някакви "квоти" и изплаща обезщетения.......... Това, дето го продавахте на Русия до вчера ще можете ли да го продавате в Америка, Азия или Африка??????????
71
1
 
35
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Aide Rossiq da zapo4ne sus zabrana na vnos na vsqkakvi ES koli ;-)ES iska 6amari, ima gi :-P
70
1
 
32
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Одисей 99Ми хубаво, значи може и без да търгуваш със САЩ.
69
4
 
31
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Одисей"Да така е защото Русия е ядрена държава , ти какво искаш нова голяма война ли"Това се опитвам да обясня на човека с разваления капслок, че войната е много по-голямо нарушение от евентуалното спиране на полетите. Щом Русия си е позволила война, значи ще може да си позволи и да наруши Чикагската спогодба от 1944
68
0
 
34
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен88 А не беше ли Харакири?
67
2
 
37
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До СТРОГОВ"НИКОЙНЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА НЕ ТЪРГУВА СЪС САЩ" - това са глупости. Русия например има много малък оборот със САЩ. Живееш в 90-те ми се струва.
66
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРОГОВ"НАЛИ ВИДЯ КАК ГИ "РАЗЕДИНИ" ТАЯ ВЕЧЕР..ЕС ПРИЕХА САНКЦИИТЕ" - Е какво са приели? Защо не казват? Ромпой вика, ще кажем офциално тия дни. Т.е. пазарлъка продължава а Брюксел за да не се изложи тотално си измисля доводи защо не е приел санцкии в крайния за това срок. Айде, да ги видим какви са тия санкции и колко са тежки и пак ще си говорим.