Нов национален празник в чест на войските, превзели Крим

Руснаците предлагат той да е на рождения ден на Путин
Обновена: 18 сеп 2014 14:30 | 18 сеп 2014 07:58,
207
Нов национален празник в чест на войските, превзели Крим
Снимка: Reuters

Руските депутати поискаха да се учреди нов национален празник в чест на войските, които превзеха Крим, предаде Ройтерс.

Предлага се празникът да е на 7 октомври - рождения ден на президента Владимир Путин. На него ще се чества ролята на т.нар. "учтиви хора", както наричаха войниците, които взеха Кримския полуостров от Украйна преди Русия да го анексира през март.

Отначало Русия отричаше в Крим да има руски войници, а Путин призна публично присъствието им едва на 17 април, близо месец  след като подписа закон за анексирането на Крим.

"Названието "учтиви хора" стана нов образ на руската армия, на една модерна армия. Това наименование стана популярно след Крим и показва уважение не само към специалните ни части, а за всички въоръжени сили, които прецизно, спокойно, без кръвопролития помогнаха на жителите на Крим да се върнат в историческата си родина", заяви Виктор Водолацки, депутат от партията на Путин "Единна Русия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 137 преди 9 години
В Чечня, която е съставна република на РФ, са оправени всички поражения от войните. Главорезите-ислямисти са навряни в ***... Президентът Рамзан Кадиров държи здраво, а печените му бойци обръщат в бяг и храбри грузинци, и американските им инструктори, а сега правят фашукрите на маймуни! В Чечня хората свободно изповядват вярата си, в Грозни е построена най-голямата джамия в Европа (без да броим няколко старинни джамии в Истамбул). В Дагестан още вилнеят илямисти, но и на тях им иде краят!
74
4
 
6
 
! Отговори
9 СЕПТЕМВРИ 1944 преди 9 години
е датата, която даде началото на НАЙ-УСПЕШНИТЕ ГОДИНИ НА БЪЛГАРИЯ10 НОЕМВРИ 1989г - една от НАЙ-ЧЕРНИТЕ дати в съвременната история1989-2014 25 НЕСПИРЕН ТЕРОР И ГЕНОЦИД над БЪЛГАРИЯ
73
1
 
5
 
! Отговори
Сашо до 141 преди 9 години
До ВЕЛИК СТАНДАРТ:А 1 йена е равна на 0.013 лв. Нещо да кажеш, гений икономически?До Анонимен 142Напъни се да измислиш нещо по-смислено или по-смешно. Внимавай с напъването, да не получиш неочакван резултат!До Анонимен 139Ако зависеше от теб - вчера. Но няма да стане никога! Мечтите умират последни, но често с притежателя си.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ,какво ви вълнува Русия тя е 150 милиона малко повече от Япония а имат земя 1/6 от света благодарение на Путин и предишните Цар Петър , Екатерина. Ако решат да живеят като арабите имат си достатъчно природни залежи но тяхната политика е дълновидна. както и на Гобрачов който реши да се отърве от гнусните бедни соц. страни.
71
3
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
Тези са тръгнали по пътя на Северна Корея... и то с бързи крачки. Интересно дали Путин след време ще го мумифицират като онзи сифилистик Ленин ?
70
2
 
6
 
! Отговори
пешо преди 9 години
добре де, русофили, защо не коментирате темата? редно ли е да се казва "ние нямаме войски там" и после да се празнува, че всъщност е имало и си лъгал? редно ли е да се провежда референдум в украйна под окупация на руски войници, вече официално признати? и най-важното, добре де, никой ли не го притеснява поне малко, че рд на вожда ще става национален празник??? какво още трябва да се случи, за да се убедите, че русия отива към диктатура и нищо добро не я чака по този път?
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Великата руска идея. Империя която се крепи на император, а рождения ден на императора задължително е национален празник. В момента Русия се управлява от фашистка хунта начело с диктатор Путин. Затова е уместно големия руски вожд да има титла Хунтаратор вместо император. След смъртта на Путин руския трон ще бъде наследен от великата хунтариатрица Мария Путина Първа.
68
1
 
5
 
! Отговори
ВЕЛИК СТАНДАРТ: преди 9 години
1-РУБЛА ....Е РАВНА НА 0,33-ст.ТОВА Е КУРСА НА РУСКАТА РУБЛА ЗА ДЕНЯ В БЪЛГАРИЯ!
67
7
 
10
 
! Отговори
циганин преди 9 години
Не вярвах на това колко *** хора има в БГ ,това което стана в Крим е най доброто както спомена един преди мен те живеят по добре от нас със сигурност,точно обратното се получи в Украйна там се намесиха "великите демократи" и стана като в СИРИЯ И ИРАК това е очевадно .МОЛЯ СПРЕТЕ ДА ПРОДАВАТЕ БЪЛГАРИЯ !!!
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кога ще въведат курс 1 долар = 100 рубли?
65
1
 
12
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО СИ ПРИЗНАВАТ, ЧЕ КРИМ Е ПРЕВЗЕТ С ПОМОЩТА НА ВОЙСКИТЕ ОТ РУСИЯ!!!!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кога ще въведат груповите тоалетно по примера на Сочи
63
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Много голяма победа, украинската армия беше препарирана и една пушка не пукна, оставиха им Крим без бой. Видя се колко струват сега, като се наложи да им карат мобилни крематориуми...
62
0
 
4
 
! Отговори
dan преди 9 години
До ГаляСъщо като на 9 09 1944г у нас
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 121Пълни глупости!!! Ти си ***, койдо дава абсолютно невярна информация. Реалността е точно обратната, всичко си имат в Крим и хората са доволни от това което стана.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГаляНасам народе, раздават безплатни путьовки за Крим, за да споделите радостта на кримляните.Ковчезите са безплатни!
59
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 127Само платен *** може да подкрепя подобен аншлус ! този аншлус е по-подъл дори и от аншлуса на Хитлер в Судетите. Представи си чисто теоретично, че през 90-те години когато всичко в България се срина, Варшавскоя договор изчезна, а ние Все още не бяхме член на НАТО, съседна Турция да беше решила да извърши подобна анексия в Южна България ? Как би реагирал тогава ?Това което се случи в Крим е едно подло действие на Путин, за което руснаците ще платят прекалено висока цена, рано или късно
58
4
 
8
 
! Отговори
ЕГАТИ ПРАЗНИКА.. преди 9 години
ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ЕВРОПА ДА ПРАЗНУВА ПАДАНЕТО НО СССР , БЕЗ *** И ПУШКА!!!НО , НЯМА СПОР:---КОМУНИСТИТЕ СА МАЙСТОРИ НА , ПАНАХИДИ , ЧЕСТВАНИЯ ,ЮБИЛЕИ, ПОГРЕБЕНИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ КРАХОВЕ .....ВСЕ СА ГРАНДИОЗНИ, СМАЙВАЩИ И ВЕЛИКИ!
57
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБВ Крим продължават арестите, обиските и тормозът над коренното население и украинците, които живеят там . В магазините им липсват основни стоки, а тези които ги има са с огромни цени . Прясна вода имат за месец и половина ,а вече 2-ри ден фериботът до порт Кавказ не върви порави лошо време.Това лято са имали 50 % спад на туристи, магазини затварят, бизнеси се изнасят. Кореняци руснаци емигрират от Крим в посока Лвов- западна Украйна.Народът е пропищял от донецки бежанци .Крымнаш ?????
56
2
 
6
 
! Отговори
до ясновидец преди 9 години
Често срещано явление е да се бъркат психичните отклонения с ясновидска дарба. Все пак може би все още има време да се лекуваш.