Нов национален празник в чест на войските, превзели Крим

Руснаците предлагат той да е на рождения ден на Путин
Обновена: 18 сеп 2014 14:30 | 18 сеп 2014 07:58,
207
Нов национален празник в чест на войските, превзели Крим
Снимка: Reuters

Руските депутати поискаха да се учреди нов национален празник в чест на войските, които превзеха Крим, предаде Ройтерс.

Предлага се празникът да е на 7 октомври - рождения ден на президента Владимир Путин. На него ще се чества ролята на т.нар. "учтиви хора", както наричаха войниците, които взеха Кримския полуостров от Украйна преди Русия да го анексира през март.

Отначало Русия отричаше в Крим да има руски войници, а Путин призна публично присъствието им едва на 17 април, близо месец  след като подписа закон за анексирането на Крим.

"Названието "учтиви хора" стана нов образ на руската армия, на една модерна армия. Това наименование стана популярно след Крим и показва уважение не само към специалните ни части, а за всички въоръжени сили, които прецизно, спокойно, без кръвопролития помогнаха на жителите на Крим да се върнат в историческата си родина", заяви Виктор Водолацки, депутат от партията на Путин "Единна Русия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakво превземане? нали там имаше референдум, свободен и деморкатичен, а руски войски не участваха? Хахахахахаххахахахахахахахахаххахахахахаха.....
34
3
 
6
 
! Отговори
?!?! преди 9 години
Егати *** , правят празник на насилници- завзели чужда теритотия. В Русия сега има средновековен феодализъм , под вещото ръководство на цар Путин.
33
4
 
8
 
! Отговори
до Одисей 1 преди 9 години
"Палестина ли е по-важна или Израел?"Кой си ти, че ще определяш кой е по-важен и кой има право на съществуване, бе вашингтонски ***! Ей ***, взимай се в ръце, че като те гледам отдавна си изтървал юздите.
32
2
 
9
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Хей, хора, вие наистина ли се радвате, че руснаците ще имат още еди национален празник? И то след като някой голям подмазвач е предложил този празник да е на рожденния ден на любимият му вожд. *** простотията!!!!!!!!!!!
31
4
 
8
 
! Отговори
куртропович преди 9 години
До няма къде да ходятПич, вчера *** проплака, че може да снабди всички заявени количества на газ от Европа. А и ако следиш пресата - *** заключи най-богатия си олигарх... Та защо питам аз? Мухахаха. Русия е пътник - *** два пъти по-голям. Дните му са преброени, ще яде калайката. Продаде малко газ и нефт на Европа и си повярва. От началото на месеца до днес рублата е скочила от 32 на 38 за доларче. 18,8% *** сигурно е изпаднал в паника. И правилно. Още 3-4 месеца така и ще пие полоний..
30
3
 
8
 
! Отговори
Вместо да си чоплят преди 9 години
носовете дебелогъзците в БРЮКСЕЛ да отидат до КРИМ и да попитат хората там какво искат. нали все за правата на човека говорят
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като няма какво да информирате, не си измисляйте история, каква армия, какви военни, тях ги измислиха весникарите, както и този празник .....
28
2
 
8
 
! Отговори
СУВОРОВ преди 9 години
е превзел КРИМ. От времето на ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА той си е РУСКИ. Сега просто руснаците там след РЕФЕРЕНДУМ се върнаха в РОДИНАТА си. А руските войски направиха това , което трябва да прави всяка армия - ЗАЩИТИХА ВОЛЯТА НА НАРОДА
27
0
 
6
 
! Отговори
няма къде да ходят преди 9 години
Западняците няма къде да ходят! Ще признаят Крим и Новороссия! Както признаха и окупираната от Израел Палестина!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хрушчов го подари на Украйна, а Украйна го подари обратно на Русия. Трябва да се признае и приносът на Вашингтон, ако не бяха тръгнали да ръчкат украинците да се самоубият, Крим трудно щеше да се върне в Русия.
25
1
 
7
 
! Отговори
конституцията преди 9 години
Крим ще се съобразява с конституцията на Украйна, когато Косово започне да се съобразява с конституцията на Сърбия!
24
2
 
3
 
! Отговори
куртропович преди 9 години
До Анонимен 39Освен дупарата на ***, най-обичат руските сапоги. По възможност - *** и положени на главите им. Когато видиш такива *** на улицата се засилваш и им слагаш един мъжки юмрук между очите - и все ще е късно!
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бърка ли ви в гза празника, американски *** хахахха
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да включат към празника и украинските военни, които преминаха на руска страна, също така и съдействието на кримското население. Без украинска помощ, щеше да е трудно Крим да се върне където трябва.
21
4
 
8
 
! Отговори
рублата не е паднала преди 9 години
А направо се срина. Китай се разплаща в $$, ***, не си измисляй. USD/RUB в момента е 38.521 и непрекъснато се вдига(т.е. рублата пада). Но вие се радвайте, червени шалвари, ще имате още един повод за напиване.
20
1
 
3
 
! Отговори
Бачо Неделчо преди 9 години
До Анонимен 39От сутринта си не напушил.... браво!Достоен *** / последовател на ГМО влечугото (с извинение към животните).
19
0
 
4
 
! Отговори
Къде е преди 9 години
Обонго
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЗА 34Щото ,може би националната валута на Китай няма курс към долара и съответно рублата спрямо китайските пари няма как да падне ?*** !Ако Русия мине на разплащане с България ,примерно през национални валути, те нали се връзват пак през долар или евро ???????Русия е пътник !
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баба *** вече си направи собствен празник.Присъствието е задължително за всички ***,най-вече за българските.Другарят Путин за целта след като из-ере още едно голямо ако няма да си избърше златния ***,защото българските *** ще му го оближат с удоволствие.После с тези омацани устички и езичета ще дойдат в България за да говорят колко било хубаво и сладко.Това са българските комунисти.
16
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напред Крим! Братска Русия винаги ще е с вас и ще ви пази!