Нов национален празник в чест на войските, превзели Крим

Руснаците предлагат той да е на рождения ден на Путин
Обновена: 18 сеп 2014 14:30 | 18 сеп 2014 07:58,
207
Нов национален празник в чест на войските, превзели Крим
Снимка: Reuters

Руските депутати поискаха да се учреди нов национален празник в чест на войските, които превзеха Крим, предаде Ройтерс.

Предлага се празникът да е на 7 октомври - рождения ден на президента Владимир Путин. На него ще се чества ролята на т.нар. "учтиви хора", както наричаха войниците, които взеха Кримския полуостров от Украйна преди Русия да го анексира през март.

Отначало Русия отричаше в Крим да има руски войници, а Путин призна публично присъствието им едва на 17 април, близо месец  след като подписа закон за анексирането на Крим.

"Названието "учтиви хора" стана нов образ на руската армия, на една модерна армия. Това наименование стана популярно след Крим и показва уважение не само към специалните ни части, а за всички въоръжени сили, които прецизно, спокойно, без кръвопролития помогнаха на жителите на Крим да се върнат в историческата си родина", заяви Виктор Водолацки, депутат от партията на Путин "Единна Русия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там където управляват Кремълците винаги има 3 неща в изобилие - празници, манифестации и опашки за дефицитни стоки
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така се прави, мирно, спокойно и с учтив тон, а не да въоръжиш неучтивите си, неконтролируеми наемници, които крещят "Аллах акбар" завземайки цели държави, ето дори Обама си взе бележка и тръгна да си поправя грешката, макар и късно.
53
4
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименИМАТ ПОВОД ДА СЕ ГОРДЕЯТ И ЩЕ СЕ ГОРДЕЯТБЕЗ ЕДИН ИЗСТРЕЛ СИ ВЪРНАХА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯСПЕЦ ЧАСТИТЕ ИМ БЯХА НА ВЪРХАДНЕС ЖИТЕЛИТЕ НА КРИМ СА ПО БОГАТИ ОТ ПРЕДИ..ИЗБЯГНА СЕ КРЪВОПРОЛИТИЕТО В НОВОРУСИЯИЗБЕГНАХА СЕ БЕЗ МИСЛЕНИТЕ ЖЕРТВИ И РАЗРУШЕНИЯ НА ИКОНОМИКАТА...РУСИЯ ДОКАЗА ЧЕ ИМА СПЕЦ ПОКАЗНИ ЧАСТИ..ВИЖДАМЕ ИНАЧЕ КАКВО СТАВА СЛЕД АМЕРИКАНСКА ИНТЕРВЕНЦИЯ..ПРИМЕРИ ИРАК..ЛИБИЯ
52
6
 
11
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Кои са тези нормални човешки ценности? Да си Кончита Вурст? Да имаш някакво малцинство, която да храниш до откат? Да се гавриш с по-слабите от теб и да му викаш "европейска политика"? Да чакаш САЩ да ти хвърлят някой кокал? Вие сте хора без самоуважение.
51
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия руснаци съвсем оглупяха. Имат армия колкото Индия и икономика като на средно голяма европейска държава. Вместо да се радват на нормалните човешки ценности, те се радват на агресията. Явно не могат да живеят без диктатор. Не остана европейска държава, с която да поддържат нормални отношения. Да се обръщат към Азия. Не че там някой ги уважава. Всъщност има - Северна Корея.
50
3
 
7
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Не знам кой войски завзеха Крим. Знам за народа, който гласува за това. Иначе датата трябва да е 16.03.
49
8
 
7
 
! Отговори
Говедарин преди 9 години
Нали нямаше руска войска в Крим бе дръвници? Нали уж имаше честен референдум? А сега празник на рожденния ден на *** ще празнуват...
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е Путин денонощно да бърка в дупенцата на фасадните демократи и измислените им идеали, като им навира Крим постоянно пред очите, било то с празници, било то само със споменаването му... хахахха
47
5
 
6
 
! Отговори
Ммм преди 9 години
Тези са болни на тема да се строят паметници на окупационни войски.
46
6
 
4
 
! Отговори
куртропович преди 9 години
До Ясновидец 96Хахахаха... Пич, трябва да работят двойно повече, щото рублетата се обезценяват по-бързо, отколкото те могат да напишат поредния си *** коментар. Боли ***'а му стара! Ако продължава така до края на месеца заработеното ще им стигне само за пакет цигари. Срам!Мухахахахахах
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имало е и Блитцкриг и 45-та, има и учтиви хора, ще има възмездие за хилядите човешки жертви в Донечина и Луганшчина. Единствената разлика е, че този път руснаците са агресор и убиец на хиляди мирни хора и герои, които защитават СВОЯТА земя.
44
0
 
8
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 9 години
Такъв е животът, мили деца, радост за едни и тъга за други. Вчера Крим направи своят избор, днес Шотландия, а утре... кой знае? Каталуния? Венеция? Бавария? Тексас? Днес ни има, утре ни няма, нищо не е вечно.
43
3
 
2
 
! Отговори
куртропович преди 9 години
До Анонимен 92Че той се върна бре. *** го налага в Евразия.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 83 Прнципно си прав, но не е ген. Скобелев, а Гурко
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не обръщайте внимание на Одигей 1, проявете разбиране, човека е на 50, навремето е скачал на площада и е викал "СДС", оттогава насам е толкова заблуден.
40
2
 
6
 
! Отговори
до Оди-сей 1 преди 9 години
"Палестина ли е по-важна или Израел?"Като казваш Израел, имаш предвид палестинската територия, която беше откъсната и подарена на окупатора Израел? Поддържаш Израел и с цялата си наглост си против завъръщането на Крим в границите на РФ?
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 78 Русия не води война за освобождение на България, а война за отнемане на територия от Турция. Русия иска контрол на проливите + излаз на Бяло Море. Дреме и за "братята славяни" - на ген. Скобелев ние вдигаме паметници, но за братятата славяни в Полша той е сатрап от ранга на Митхат Паша и Осман Паша взети заедно.
38
5
 
7
 
! Отговори
куртропович преди 9 години
До Анонимен 72За кухи *** - антибългари препоръчвам книгата "България - военният трофей на Сталин" на Георги Боздуганов... Седни, почети, пообразовай се малко. Недей да гледаш само неделните проповеди на бялата Златка по Алфа....
37
0
 
9
 
! Отговори
Scotland преди 9 години
Свобода или Лондон!
36
9
 
4
 
! Отговори
9 СЕПТЕМВРИ 1944 преди 9 години
е една от най-светлите дати в БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ