Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада

Министрите от Г-20 оставиха отворена вратата за Русия
Обновена: 20 сеп 2014 20:40 | 20 сеп 2014 20:30, Веселина Йорданова
520
Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада
Москва вече спря вноса на хранителни продукти. Снимка: архив, Ройтерс

Русия не готви нов пакет ответни санкции срещу Запада заради неговите санкции за ролята на Москва в Украйна, заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович, цитиран от Ройтерс.

Западните правителства увеличиха санкциите си срещу Русия, защото смятат, че тя въоръжава сепаратистите в Украйна.

Още по темата
Москва вече реагира на по-ранни санкции над руския финансов и енергиен сектор като спря вноса на редица хранителни продукти.

Правителството обмисля бъдещи санкции, касаещи самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната и други индустрии, които може да включват ограничения на вноса на автомобили и облекла, припомня агенцията.

"Санкции не се обсъждат, това не е приоритет", заяви Дворкович, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

В четвъртък руският президент Владимир Путин заяви, че руските санкции нямат за цел да наказват западните страни, а да стимулират Русия да укрепи икономиката си, да подобри конкурентоспособността и да увеличи кредитирането.

Министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев заяви днес, че засилване на ответните санкции би било контрапродуктивно. Той добави, че не очаква и Западът да наложи нови санкции, сигнализирайки напредък към приключването на търговската война, отбелязва Ройтерс.

Западните санкции нанесоха тежък удар на вече слабата руска икономика, ограничавайки достъпа на страната до капиталовите пазари и подхранвайки несигурността. Улюкаев заяви, че очаква въздействията да продължат и през 2016 и 2017 г.

"Трябва да сме готови да реагираме, не чрез налагане на ответни санкции, което според мен е контрапродуктивно, а чрез подкрепяне на подложените на санкции субекти", заяви той.

Междувременно финансовите министри и централните банкери от Г-20, събрали се на среща в австралийския град Кеърнс, за да търсят начини за стимулиране на икономическия растеж, обявиха, че Русия няма да бъде изключена заради действията й, свързани с Украйна, предаде ДПА.

Вратата винаги ще остане отворена за комуникация, заяви австралийският министър на държавното съкровище Джо Хокий.

Той съобщи, че групата на най-богатите държави е решила Русия да присъства на срещите.

Русия рискуваше да бъде изключена от Г-20 заради конфликта с Европа, САЩ и страни като Австралия, след като анексира част от Украйна по-рано тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
4
 
! Отговори
преди 9 години
До ЩеревКаракачанино,ако не бяха САЩ нямаше да отидете в Гърция да берете аспержи и гърците да оправят жени и майките ви,като магарици.
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фактически САЩ е световна икономика Номер 1 и доларът е световна валута. Ти какво пишеш никак не ме интересува,защото си *** на руските интереси. Вчера Фич потвърди рейтинга на САЩ ААА.
54
2
 
3
 
! Отговори
kam rysia ..... преди 9 години
pytin prodavai gaz i neft i vsichko ostanalo v evro ili uan taka shte sasipesh vsichki ostanali osobenno amerika ne kypyvai nishto v dolari zashtoto sa hartia i niamat pokritie da napravi sashtoto india kitai i vsichki ostanali darjavi ot evrazia i afrikanskia sauz.
53
5
 
6
 
! Отговори
мозес преди 9 години
ох ще се махна от тоя форум за малко че ме изнервят глупаците които хем нямат инфо хем спорят и изказват мнение. Наистина имаме сред умните хора и големи ***. Тя коя ли нация ги няма де но все пак тормозя се.Желая на *** щастлив живот в матрицата наречена световен ред начело с извергите от сащ и гейлордовете на европа. Там е истината. Войни убийства и манипулации , гей бракове, мъже се таковат с мъже..изобщо красота.Честито на всички ***. Аз искам да си остана хетероАйде....
52
8
 
9
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Ако не бяха САЩ още щяхме да носим въшливите руски рубашки, щяха да ни превозват с газ 53 в каросерията с пейки,щяхме да чакаме за лада половин живот, щяхме да гледаме 100кг цв тв и нямаше да се разрешава ползването на интернет и мобилни телефони.САЩ ни освободиха и не ни поробиха като руснаците след турско.
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руският не е световен език,за да пишеш на него. Пиши поне на английски да те разберат хората.
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ има към 70 трилиона дългова, около 17 от тях са външен дълг. Някоко пъти повече от брутния им вътрешен продукт. Фактически САЩ отдавна е фалирала държава. Крепи се единствено на факта, че петрола се търгува в долари. Крепи се също и на Русия и Китай, които могат да наложат на БРИКС да търгува петрола в юани и тогава крахът на САЩ е сигурен, но не го правят защото целият свят ще пострада от фалита на най-голямата икономика и ще има непридвидими последствия.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Япония действително подкрепя санкциите срещу империалистическата Русия.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мозесвземи са скрий някъде, издишаш...
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лелее колко са строги руснаците като лишават собственосто си население от избор. Нещо като връщане в соца. Русия не е страната,която може да поставя условия на САЩ и ЕС. Но те могат - по-силни и работещи икономики, а не разчитат на готовите природни ресурси. Имат производства и икономики!
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Спонги"Япония е солидарна със западните си партньори и САЩ."Ти гледай да видиш каква солидарност ще бъде ако Русия забрани вноса на европейски автомобили, японците в името на солидарноста ще се откажат от огромен пазар и десетки милиарди печалба които им се поднасят на тепсия, нали така бе клоун?
45
2
 
4
 
! Отговори
мозес преди 9 години
До Анонимен 69боже колко трябва да си *** за да спориш............. абе момче вземи си изкарай главата от *** и прочети малко бе .Интернет има образовай се по въпроса виж статии на икономисти и т.н. Побеснявам от очевидни олигофени бе ..........
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мозесето го чугуна, япония и сащ фалирали, хахаха
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Щеревколега това го тълкуваш ти така щото си мега ***. Аз го тълкувам че руснаците са оцеляваща нация и пак ще ги има защото русия има неизброими ресурси а ти имаш в главата си фекални остатъци. Пожелавам ти от сърце да идеш да поживееш на запад и в сащ и ако може да останеш там. Не знам дали обаче ще прогледнеш за матрицата или ще си останеш същия загубеняк. Лошо Седларов лошо..........Щеше сега да носиш фес ако не бяха русите. Анадънму кавал ***
42
11
 
7
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
казваше дядо:Вкарай в тоалетната руснак и го заключи и ще намери какво да яде. Руснаците упорито строят великата руска стена за да се заключат в собствения си ***. Е има какво да ядат..ха..ха
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия прие Индия и Пакистан в ШОС. Китай е доволен.
40
4
 
12
 
! Отговори
мозес преди 9 години
До Анонимен 50 Япония и САЩ са едни фалирали държави момче, вземи малко се поинтересувай. Дълговете им са 150% от БВП. Точка. Цялата дандания около русия е 4е искат да сменят долара като валута за разплащане на търговията с петрол. А русия е 2ия по големина износител!!!! Ако това стане и БРИКС започнат да търгуват в юани........това ще е края на сащ и всички *** вързани за долара. Това е истината и за това гейовете отчаяно се мъ4ат да нагъзят русия да продава петрол в долари...
39
9
 
7
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
През лятото забраниха на рускините да купуват западни ***.Харчели европейска валута за цели 2 млрд. И рускините се зарадвали ..ха..ха вече ходят без ***.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма никакви санкции бе, ***! Запада и Русия си спретват шоутата от госина с тази Украйна която не я бръснат за слива, а вие сте се натопорчили във форума. К'ви санкции, к'ви 5 лева, бе ***? Никой никого не санкционира, това е за пред овцете по света като вас ...нали все пак трябва да има дискусии от двете страни. Проблема е че се бият наистина в Източна Украйна руски братя подкокоросвани от американеца и руснака.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 47 По голяма глупост не бях чел скоро......САЩ прекара европа както винаги и я раздели от русия. Русия има достатъчно алтернативи като азия и лат.америка. Нима там няма храни и пари ли???????????????????Европа обаче няма алтернатива и ще духа на америка както винаги е правела- още от плана маршал. Мазните гейлордове на европа работят против своите граждани и за интересите на рекфелеровците. Никаква въдица не е налапала русия. САЩ и европа налапаха големия кух и слаб долар отново