Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада

Министрите от Г-20 оставиха отворена вратата за Русия
Обновена: 20 сеп 2014 20:40 | 20 сеп 2014 20:30, Веселина Йорданова
520
Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада
Москва вече спря вноса на хранителни продукти. Снимка: архив, Ройтерс

Русия не готви нов пакет ответни санкции срещу Запада заради неговите санкции за ролята на Москва в Украйна, заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович, цитиран от Ройтерс.

Западните правителства увеличиха санкциите си срещу Русия, защото смятат, че тя въоръжава сепаратистите в Украйна.

Още по темата
Москва вече реагира на по-ранни санкции над руския финансов и енергиен сектор като спря вноса на редица хранителни продукти.

Правителството обмисля бъдещи санкции, касаещи самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната и други индустрии, които може да включват ограничения на вноса на автомобили и облекла, припомня агенцията.

"Санкции не се обсъждат, това не е приоритет", заяви Дворкович, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

В четвъртък руският президент Владимир Путин заяви, че руските санкции нямат за цел да наказват западните страни, а да стимулират Русия да укрепи икономиката си, да подобри конкурентоспособността и да увеличи кредитирането.

Министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев заяви днес, че засилване на ответните санкции би било контрапродуктивно. Той добави, че не очаква и Западът да наложи нови санкции, сигнализирайки напредък към приключването на търговската война, отбелязва Ройтерс.

Западните санкции нанесоха тежък удар на вече слабата руска икономика, ограничавайки достъпа на страната до капиталовите пазари и подхранвайки несигурността. Улюкаев заяви, че очаква въздействията да продължат и през 2016 и 2017 г.

"Трябва да сме готови да реагираме, не чрез налагане на ответни санкции, което според мен е контрапродуктивно, а чрез подкрепяне на подложените на санкции субекти", заяви той.

Междувременно финансовите министри и централните банкери от Г-20, събрали се на среща в австралийския град Кеърнс, за да търсят начини за стимулиране на икономическия растеж, обявиха, че Русия няма да бъде изключена заради действията й, свързани с Украйна, предаде ДПА.

Вратата винаги ще остане отворена за комуникация, заяви австралийският министър на държавното съкровище Джо Хокий.

Той съобщи, че групата на най-богатите държави е решила Русия да присъства на срещите.

Русия рискуваше да бъде изключена от Г-20 заради конфликта с Европа, САЩ и страни като Австралия, след като анексира част от Украйна по-рано тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
9
 
! Отговори
Не съм наивен преди 9 години
До АнонименДреме ми за тях, но е жалко, че почти след десетилетие членство в ЕС и над 15 години в НАТО от България се изселват по около 30 000 млади хора годишно, което е например, колкото актуалния на последък град Разград. И ЕС и НАТО да вървят на майната си! Очевидно е че ни използват. Спомнете си добрата стара приказка за неволята...
35
4
 
8
 
! Отговори
преди 9 години
До TulskiА България не е ли част от тази фалирала Европа. От 2007г държавата ни е в постоянна рецесия.
34
5
 
9
 
! Отговори
преди 9 години
Защо триете бе гей фенове. Този *** Одисей1 може да ни обижда,както си иска,а нас ни триете като му отговорим.
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 37Западняците са много коварни, трудно можеш да им хванеш замисъла!Реално и обективно погледнато от страни, вкараха Русия в гражданска война - братушки избиват братушки! Притиснаха Русия в ъгъла и не и дават да мръдне! Отвлякоха й вниманието и докато тя се разправя с Украйна , отнемат й всичко в международен план, Русия губи и загуби позициите сив цял свят, даже и в България! Русия лапна видицата, а не трябваше да го прави
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
падането на рублата е знак за големия икономически подем, това е нов шахматистки ход непознат на никой
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те двете дъщери на путин са емигрирали, тръгнали да хвалят живота в русия.
30
4
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
Демократи, вижте как ви *** Беларусите............. продават си тяхната стока на руският пазар по нормални цени,а купуват стоки от Европа на половин цена. Е това се казва да наливаш врага с пари.......хахахахаха .Това се казва финансова инжекция
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
50 рубли за 1 евро,ай честито
28
3
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
До дартанянНай-добре си дръжте парите в ресурси. След рестарта на икономиката нуждата от ресурси ще е голяма.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 32За половината незнам, но около 50 милиарда отидоха директно в Турция, още около нова година
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютни измишльотини. Русия е огромна страна и може да издържи години само от запасите си, а западните мизерници едва ли могат да й повлияят с нещо. В ЕС останаха крайно мизерни страни като нашата, които едва ли ще издържат на руското ембарго, ако Путин се хване на болните им мозъци и дръпне шалтера на газа.
25
4
 
4
 
! Отговори
дартанян преди 9 години
лошото е че след като европа и хамерика се сринат тия всички които сеят пропаганда тук ще изчезнат на мига и дървото ще го яде обикновения човек,затова ако сте умни теглете кредити в евро,и си дръжте парите в левове или франкове,европа офицялно е фалирала но го крият
24
8
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
От Русия били изтеглени 100 милиарда инвестиции. Сега обаче тези 100 милиарда долара са просто едни излишни пари,който трябва да се искарат от употреба,защото инфлацията ще скочи. Без обезпечение от Руски стоки и ресурси, тези пари са тоалетна хартия.
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да карат Мерцедеси и БМВ та, ще карат ЛАДА и китайски коли, и да се научат да правят коли,че даже и ЛАДА е на Шевролет, иначе приказки много, но всичките са от шипковия храст
22
6
 
5
 
! Отговори
Споко бре преди 9 години
*** са му набарали чалъма.Ще карат на фотосинтеза и за това зелената боя се изкупува масово в Масква.
21
5
 
17
 
! Отговори
преди 9 години
Факт е,че Русия се продават по 240000 нови автомобили месечно и забрана за внос от ЕС,ще разплаче обединена европа
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой знае какво са преписвали нашите журалисти от Ройтерс ако изобщо има такава статия. Правителството обмисляло бъдещи санкции върху самолетостроемето, вноса на автомобили и други стоки но нямало да налага санкции?! А, и ясно става колко зле е икономически Русия и колко тежък удар са нанесли западните "санкции" на "крехката" руска икономока. Примитивна пропаганда за ***.
19
1
 
9
 
! Отговори
Да 18...ха,ха,хааа преди 9 години
....хеле ,китайските коли---НАЙ-ВЪРВЯТ!!!!А, с японските части е супер!!!
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успокоих се.Тамън се бях приготвил да си купя по един последен модел руски телевизор, хладилник, компютър и перална машина.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙТО МОЖЕ ГОТВИ, КОЙТО НЕ МОЖЕ ГЛЕДА КАК ДРУГИТЕ ГОТВЯТ :)