Москва скастри остро Плевнелиев

Реакцията е за думите му, че Русия е "националистическа и агресивна държава"
Обновена: 9 окт 2014 18:28 | 9 окт 2014 16:16, Елка Василева
813
Москва скастри остро Плевнелиев
Снимка: архив, Reuters

Негативните изявления на президента на България за Русия предизвикват сериозно безпокойство и потъпкват традициите на приятелство и сътрудничество между двете страни. Това заяви говорителят на Министерството на външните работи на Русия Александър Лукашевич, цитиран от РИА Новости.

Още по темата

Преди седмица в интервю за вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ Росен Плевнелиев нарече Русия „националистическа и агресивна държава“.

„Изявления от подобен род предизвикват у нас най-сериозно безпокойство. За съжаление, за пореден път повтаряйки необоснованите твърдения за така нареченото анексиране на Крим и опити да се диктува на Украйна, държавният глава прибягва към недопустима реторика, като това се прави в угода на моментната прозападна конюнктура, която игнорира реалността и потъпква вековните традиции на приятелство и сътрудничество между братските народи на Русия и България“, заяви Лукашевич.

Той добави, че българският политик не желае да забележи настойчивите и последователни дипломатически усилия на Русия и лично на президента Владимир Путин за разблокиране на кризисната ситуация в Украйна“.

„Очевидно е, че си имаме работа с преднамерено изкривен и избирателен подход към оценката на външната политика на Русия по украинското направление. Изказванията на президента на България нямат нищо общо със задачите на двустранното сътрудничество и преобладаващите в България настроения в полза на развитието на такова сътрудничество с Русия“, заключи Лукашевич.

Реакцията на говорителя на руското външно министерство идва ден след изявлението на българското Министерство на външните работи, в което се посочва, че България не дължи обяснения за свои суверенни решения пред Русия.

Поводът беше коментар на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, който написа в Туитър, че „някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия“. Думите на Рогозин са във връзка с намеренията на България да се откаже от руските бойни самолети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЖалкоPri turskoto robstvo ste jivqli,nedey zabravq tsar Samuil zashto e polu4il infarkt,zaradi oslepenite voynici ot vizantiycite
386
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе невежи ***, Русия е дала 26 000 000 милиона жертви в борбата си с фашизма, каква фашистка държава е Русия бе ненормалници обратни. Фашисти, са цялата хунта в Киев последователи на Бандера, които по време на ВСВ е избил стотици хиляди руснаци, украинци, еврей, унгарци, *** и други. Много скоро всички, които бълвате лъжи против Русия ще бъдете осъдени затворени пак в Белене. Фашизма и робството са в Еврогейския съюз, няма вече демокрация, тя отмина преди 25 години. Това е истината.
385
0
 
18
 
! Отговори
ник преди 9 години
Такава мишка естествен *** не сме имали до сега!Ами защо не каже каква държава са ФАЩ и Великобритания,които до скоро въоръжаваха джихадистите в Сирия днеска ги бомбандират
384
4
 
13
 
! Отговори
Жалко преди 9 години
Русия веднъж вече освободи България от турско робство и подтисничество, втори път освобождение няма да има. С подобни злобни и антируски изявления от правителството и президента. Турция ни превзема отвътре безпрепятствено, ДПС вече са втора политическа сила, то се вижда. Само кой ще представлява БГ на детската Евровизия!: Крисия, Хасан и Ибрахим! Това ако не е подигравка с българите.... Да не би да е случайно съвпадение?! Догодина да пратят Орхан Мурад на голямата Евровизия!
383
16
 
7
 
! Отговори
ЛЕ,ЛЕЕЕ..ХА,ХА,ХААА преди 9 години
РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ СА НАВОДНИЛИ САЙТА С ПРОСТОТИЙТЕ СИ .....!МАЙНАТА Й НА РУСИЯ!!!ОТ ТАМ ИДВА САМО СТУД , *** И ПРОТОТИЯ !ПАК ,ДОБРЕ ЧЕ , ... ЗА МОРЕТО И ПО НЯКОЯ И ДРУГА РУСКА ***...!
382
14
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Плевнелиев е оценил ситуацията изключително точно, даже се е изразил твърде меко. Всъщност Русия е откровено ФАШИСТКА държава.
381
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братушки,не обращайте вниманием пиздый!!Ето просто пизда,не президент!
380
7
 
12
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Време е Путин да удари!
379
13
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Вместо да се извини за простотиите на свинята Рогозин, някой си Лукашевич е продължил да ни обижда.
378
14
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
На тия пияни чички в Москва им дадохме старите български територии,дадохме им азбука,а сега са голямото дорутро. Русия е една по-голяма македония за нас.Нищо повече.
377
14
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 години
Най-после това човешко недоразумение Плевнята да се осмели да каже истина-единствената от цялото му президентстване, ама пак е в грешка-РУСИЯ И *** СА ФАШИСТКА ДЪРЖАВА!!! ПРИНЦ ЧАРЛЗ ПРЪВ МНОГОКРАТНО ГО ЗАВИ В КАНАДА-ПУТИНЦИ СЕ ОПИТАХА ДА МУ ДЪРЖАТ И НА НЕГО СМЕТКА, НО ЛОНДОН ГИ ОТБРАЗДИ, ЧЕ ПРОСТИ СЕЛЯЦИ НЕ МОГАТ НА ПРИНЦ ДА ИСКАТ ОБЯСНЕНИЕ!! *** И ЛАКЕИТЕ МУ СЪНУВАТ НОВИЯТ СЪВЕТСКИ РАЙХ И ВИЖДАТ САМО РОБИ ОКОЛО СЕБЕ СИ, НО ТЕЗИ "РОБИ" ЩЕ ИМ СКРОЯТ ШАПКА!! ДОЛУ ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
376
6
 
11
 
! Отговори
Илко преди 9 години
О, здравствуй ти, Русийо мощна, света трепнa от твоя глас, скокни, царице полунощна, з овем те ний, ела при нас! България сега те вика. Часът настана: твой завет и твойта мисия велика да ги изпълниш в тоя свет!Нали искате Вазов да четем :)
375
2
 
3
 
! Отговори
BG преди 9 години
Между тем, казанские татары продолжали помнить, что они булгары, и Иван Грозный покорил Болгарское царство, а не Казанское ханство;--Просто копие на статията "Булгары - погибающий этнос России. Удар в центр страны". Сигурен съм че русофилите ще разберат и няма нужда да им се превежда :)))
374
5
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
...ранее президент Румынии Траян Бэсеску сообщил, что Рогозин всегда пишет в Twitter только после того, как нахлюкается водкой. Заявления Рогозина вызваны только одной причиной. Надо понять, что Рогозин, прежде чем написать, напивается водкой, сказал Бэсеску
373
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 9 години
Фаина Гримберг приводит факт разыгрывания Западом булгарской карты еще в 19 веке. Когда в 1878 русские войска разбивают турок и занимают Дунайскую Болгарию, Западная Европа поднимает со свойственным ей коварством скандал Россия заявляет, что она имеет право освобождать болгар, а как же е собственные болгары, так ведь и сидят неосвобожднными То есть это какие болгары, нестся в ответ, нет у нас никаких болгар! У нас только татары
372
7
 
4
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Товаришчи и друзя,може да си сядате на средния пръст.
371
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Москва отдавна са оптисали БГ. Ракетите са програмирани срещу американските бази и ако стане нещо за няколко минути ще изпепелят цяла България - натовските "братя". А Българите се надяват на евтина газ от "братушките" - купувайте евтино от Америка или от Катар като ви е скъпа руската, вие сте едно малко петно на картата, не сте интересни нито като пазар, нито като икономически партьори, бяхте нужни американците да разположат военните бази до Черно Море, а сега духате супата ...
370
0
 
8
 
! Отговори
ник преди 9 години
До незнам кой си анонимен дето дава примери с Вазов, Стамболов и Стоянов!Може да прочетеш малко история и да се сетиш това кога и защо го е писал! Че той е писал и за Кочо простия чизмар, изморен посърнал и бунтовник стар извика жена си млада хубавица с дете на ръце-и сещаш ли се какво става после!Ама според твойте американо европейски господари не е имало баташко клане!А Турците сега са ни първи приятели,така че мненията много бързо се обръщат
369
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бързаите .Болшевиките преди криза винаги търсят някои виновник ,външен враг които да го посочат и да настроят народната маса от крепостни селяни като го заклеимят че тои е ВИНОВЕН. Имаите на впредвид че *** и компания крадци и психопати ще ги сринат жестоко. Във русия взеха да проличават признаците на тотална икономическа разруха и народа се пита ЗАЩО. Президента да не бърза тупаи си топката и не и се ловете на провокациите. Така или иначе пукин и ко са обречени.
368
0
 
14
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Де да можеше и България да е националистическа и агресивна държава. За да си отстоява националните и православни ценности срещу враговете и които подмолно се стремят да я прекършат. Ама уви твърде малка е и се поддава лесно на външен натиск. Най-жалкото е че това *** което ни е президент, дори не осъзнава това!