МН17 бил свален от проруските сепаратисти

Това твърди германското разузнаване
Обновена: 19 окт 2014 18:49 | 19 окт 2014 18:30, Александър Попов
238
МН17 бил свален от проруските сепаратисти
Снимка: Reuters, архив

Шефът на германското външно разузнаване БНД обвини проруските сепаратисти в Източна Украйна, че са свалили през юли с ракета земя-въздух малайзийския пътнически полет МН17 с 298 души на борда, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирайки седмичника "Шпигел".

Герхард Шиндлер е съобщил изводите си за разбиването на пътническия Боинг пред парламентарна анкетна комисия на 8 октомври, опирайки се на сателитни записи и снимки, уточнява списанието.

Според Шиндлер проруските сепаратисти в Източна Украйна са откраднали ракетна система земя-въздух със среден обсег "Бук" от украинска военна база и с нея са свалили пътническия самолет на 17 юли.

Тази теза донякъде съвпада с тази на американското правителство, което също говори за ракета "Бук" тип СА-11, изстреляна от зона под сепаратистки контрол. Вашингтон обаче твърди, че ракетната система е била докарана от Русия и предадена на сепаратистите.

В коментар на продължаващото разследване на холандските експерти шефът на БНД обвини както Русия, така и Украйна, че са фалшифицирали предоставени на следователите улики.

Киев и Москва взаимно се обвиняват за разбиването на самолета. Според Украйна той е бил свален с ракета "Бук", която "любезно е била предоставена на бунтовниците" от руския президент Владимир Путин.

Русия пък заявява, че в близост до пътническия самолет е имало украински изтребител и че в зоната са били разположени ракетни системи земя-въздух.

Останките на жертвите бяха закарани в Холандия. Идентифицирани са 272 от тях. Две трети от пътниците са били холандци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: МН17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
3
 
! Отговори
Nox продължава 220 преди 9 години
За доста събития се предупреждава във филмите. Един от най-добрите примери беше The Dark Knight от 2008ма.Брус Уейн/Батман направи технология, в който впрегна почти всички GSMи в града да подслушват, за да издири Жокера. Адски много хора не харесаха тази част от филма и дънкаха, че никой нямал такава технология, и че такова нещо не можело да съществува.И кво стана? Оказа се, че не само NSA чете мейли, подслушва телефони (вк. този на Меркел), *** може да ти дръпне и голите снимки от телефона..
149
0
 
2
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"МН17 бил свален от проруските сепаратисти"Пълни глупости, които не са подкрепени от експертиза или доказателства.Истината е, че това си беше организиран опит за атака под чужд флаг, за която беше предупредено в аванс. Още в серияла Sherlock с Benedict Cumberbatch и Martin Freeman (които също играят заедно в Хобита, единият е Билбо, другият е дракона Смауг) имаше епизод за самолет натоварен с трупове за атака под чужд флаг и създаване на конфликт.
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази информация се появява в момент когато има заведени вече дела срещу Украйна точно от германци заради убитите в самолета, но и това няма да помогне има пълно разминаване в така наречените "доказателства" и нищо, като реални доклади и анализи. Никой не задава въпроса, защо самолета е бил там и е бил отклонен от редовния курс и какви са разговорите с диспечерите и пилотите, това никой не оповестява.
147
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименОТГОВОРНОСТ ЗА САМОЛЕТИТЕ ПРЕЛИТАЩИ НАД ДАДЕНА СТРАНА Е САМОТО ПРАВИТЕЛСТВОЗАЩО УКРАЙНА НЕ Е ЗАБРАНИЛА ПОЛЕТ НА ЦИВИЛНИ НАД ВОЕННА ЗОНА?С ТОВА СИ ДЕЙСТВИЕ ИЛИ БЕЗОТГОВОРНОСТ ФАШИСТИТЕ ОТ КИЕВ СА ВИНОВНИ НЕЗАВИСИМО КОЙ Е СВАЛИЛ САМОЛЕТА..ФАШАГИТЕ ОТ КИЕВ ИЗПРАЩАХА ВОЕННИ САМОЛЕТИ СРЕЩУ НОВОРУСИЯ И ИЗПОЛЗВАХА ПЪТНИЧЕСКИТЕ САМОЛЕТИ КАТО ЩИТ...ТОВА ИМ БЕ ПРЕЗУМЦИЯТА И В ТОВА ГИ УБВИНЯВАТ БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ ОТ ПОЛЕТА ЕВРОПЕЙЦИНИКОЙ НЕ ПИТА КОЙ Е СВАЛИЛ САМОЛЕТА
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато е терористична организация за държавен тероризъм. Долу САЩ, ДОЛУ ЕС, ДОЛУ ФАШИЗМА!
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До "ШПИГЕЛ"повечето германци НЕ вярват на разузнаването си и пишат,че службите им изпълняват американска поръчка---------- А това какво отношение има към истината? Това ли определя кой е виновен - вярванията на тълпата?
144
5
 
2
 
! Отговори
до многоликия преди 9 години
Щерев-Шпиончев и т.н.абе ахмак,поне пари да вземаше за глупостите които пишеш.А то пишеш само от празноглавие.Поне ги цоцкай *** за някой лев бе....ще имаш за кафенце и цигарки поне....Че то безплатно,никой не работи-даже и при *** го нямаше това....учисе бе,драги ми смехурко...учи се да живееш.....
143
12
 
8
 
! Отговори
Щерев до 217 преди 9 години
Ти се радвай че сме в НАТО и имаме от там защита защото или ще забулят жена ти и *** ислямски терористи, или ще има пак ленински съботник и слугуване на руската империя.Интересно тези с разрушените домове невинни хора защо не бягат към Русия и другите ислямски държави,а търсят сигурност точно в държави където има НАТО!?
142
5
 
12
 
! Отговори
Пагубен край преди 9 години
Щерев, искам те на първа бойна линия. Стига си плещил глупости. НАТО е придатък на военнолюбивата Щатска политика за спасяването на долара, която става особенно настоятелна и наложителна. С раждането и развитието на други икономически блокове, долара престава да бъде разменната монета, което най-добре усеща Федералния резерв, че нещата се изплъзват от опеката му. Всяка война - временни успехи, после се ражда съпротивата, която помита тези успехи. Бавен и мъчителен край на Федералния резерв.
141
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЩеревТеб те знаем вече ! Но НАТО не може да излъже цял свят ! Народите се чудят какво в същност става в Либия, Ирак, Сирия ?- забъркаха една каша от която няма излизане .. Никой не вярва и на медиите ,как искат да представят нещата .. Толкова много радикални групировки,колкото хората нямат работа и получават пари от вън да вършат терористична дейност и избиват жестоко населението и разбиват домовете им .Отгоре на това Натовските въздушни нападения прогонват населението от цели райони
140
14
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Сваляне на пътнически самолети.Масови гробове.Исползване на жив щит и барикада болници и училища пълни с беззащитни украинци.Въоръжени грабежи на украински складове за оръжие.ЧЕ КАКВА Е РАЗЛИКА МЕЖДУ ИД И РУСКИТЕ ТЕРОРИСТИ?МАЙ НАТО ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСИ.
139
7
 
20
 
! Отговори
"ШПИГЕЛ" преди 9 години
Прегледайте немското издание"Шпигел"-там също е отразена тази новина.Но най-важното е,че коментарите отдолу са доста любопитни.С една дума--повечето германци НЕ вярват на разузнаването си и пишат,че службите им изпълняват американска поръчка.Германците много лошо се исказват по повод американската политика и недоумяват защо Е.С. им скача по свирката.
138
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много сте смешни бе - това го чухме веднага и без разследване !Къде скрихте инфотмацията от черните кутии ! Ама сте едни политически к '..
137
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопа е най - малоумния тип който ми се е случвало да чета в нета след Атила. Честно.
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно защо *** си мислят че някой на запад се опитва да им докаже дали са виновни :)
135
5
 
10
 
! Отговори
даммм преди 9 години
Докато твърдяха че самолета се сбит от Русия и правиха шествия в Холандия с плакати от типа на -Путин е виновен.....сега излизат със становище,че опълченците са ОТКРАДНАЛИ Бук и са стреляли с него...Май нещо взеха да омекват тъпите цереушници и *** им.Обвиняват сега опълченците защото това е най-изгодно-няма конкретно на кой да препишат вината.И това след срещата на Меркел с Путин-явно бабето е разбрала,че версията за "вятър в полето"ще е най-безобидната за запада и хунтата в Киев........
134
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя шеф на разузнаването откри америка...
133
6
 
7
 
! Отговори
уйвидек преди 9 години
До Анонимен 206Всъщност разследващата група холандски експерти установи до сега само, че е стреляно по кокпита на самолета. Разбира се новината беше съобщена с половин уста, защото не се вписва в историята за "руските сепаратисти". Те така. Швабите отново се изказват неподготвени.Но пък това идва и дюшеш на Хло. Истината може би никога няма да я научим. Мир на праха на загиналите цивилни...
132
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност, МН17 е свален от украинските нацисти и няма да е за първи път, след като 2003 година по време на учения, свалят един Ту-154.Учат се от своите западни мастери, които са експерти в унищожението на цивилно население.
131
2
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До До шопа :))))