Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна

Шикорски: Това стана при посещение на Туск в Москва
Обновена: 21 окт 2014 16:00 | 21 окт 2014 07:16, Елка Василева
255
Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предложил още през 2008 г. на бившия премиер на Полша Доналд Туск да си поделят Украйна, каза председателят на полския парламент Радослав Шикорски в интервю, публикувано от американския уебсайт Политико, предаде Ройтерс.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече "клюка" статията за предложението на Путин за поделянето на Украйна и допълни, че не е особено запознат с "творчеството на това издание", предаде ТАСС.

Според Шикорски, който до септември бе външен министър на Полша, Путин направил предложението по време на визита на Туск в Москва през 2008 г.

 "Той поиска от нас да бъдем участници в това разделяне на Украйна. Това бе едно от първите неща, които Путин каза на моя премиер Доналд Туск, когато посети Москва", казал Шикорски.

 "Той (Путин) заяви, че Украйна е изкуствена страна, че Лвов е полски град и защо да не вземем да уредим заедно нещата", е казал Шикорски в интервюто с дата 19 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Аз се чудя на руските крепостни селяни пишещи в защита на имперска Русия винаги като излезе истината за *** намесват САЩ.С една дума "Русия е лоша, ама САЩ са по-лоши".Гоооооолямо оправдание за зверствата на Русия .Те сега какви приоритети имат? Да станат по-големи злодей от САЩ ли?
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За този поляк цяло лято се говори, че има частна армия от полски наемници, воюващи в Донбас.
52
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До ЩеревГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ ПЕНТАГОНА И ,,ДЕМОКРАТИТЕ" ОТ БЕЛИЯ ДОМ КОРУМПИРАТ ЦЕЛИ ПРАВИТЕЛСТВА,КЪДЕТО УДАРЯТ НА КАМЪК СЕ ВКЛЮЧВАТ НПО .ГРАЖДАНСКИ КОМИТЕТИ.ВСЕ ОРГАНИЗАЦИИ ПОДВЛАСТНИ НА ЦРУ ДНЕС ВИЖДАМЕ НАГЛЕДНО КАК ДЕЙСТВА АМЕРИКАНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ СПРЯМО УНГАРСКИЯ ПРЕМИЕР И ВИДНИ ДЕПУТАТИ И ПОЛИТИЦИ ПОСМЕЛИ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯТЕ СЕ НАКАЗВАТ САМО ЗАЩОТО ИМАТ РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ ОТ СВЕТОВНИЯ ЖАНДАРМЗАЩО СЕ СПИРАТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ.ДАЛИ НЕЗАРАДИ ПРОРУСКИ НАСТРОЕН
51
13
 
3
 
! Отговори
до НФБ преди 9 години
"САЩ ИСКАТ ДА СА ЕДИНСТВЕН ЖАНДАРМ"Всеки разумен човек иска това! Ако разни примитивни диктатури като Русия станат втори жандарм - имаме БИГ ПРОБЛЕМ !Бог да пази САЩ в името на България и другите малки заплашени!
50
2
 
14
 
! Отговори
. преди 9 години
А СТИГА С ТАЗИ ЕЛЕМЕНТАРНА ПРОНАТОВСКА ПРОПАГАНДА!ИЗЛАГАТЕ СЕ ВЕЧЕ МНОГО!
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен--ОДИСЕЙЧО--Нима НЕ знаеш кои са колониите на САЩ--от 15год колония е Ирак,което е платено с над 1 000 000 жертви от народа на Ирак.От преди 3 години Либия е колония на САЩ-също платено е с 400 000 жертви и най-болното е че и България е колония бе олигоф.ен-със над 2 000 000 българи .......разбра ли сега долни човеко....А в Крим няма един убит човек-те пожелаха това-чрез референдум.Това е техен избор-без демократични бомби и убииства..............
48
1
 
11
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
"Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна"- А през 2014 Путин може да вземе спокойно Донбас и дори и половината Украйна ,да ама НЕ иска Путин нито половината Украйна ,нито пък цялата Украйна ! -той каквото му трябваше (Крим) си го взе -а този Шкироски нещо танцува под свирката на САЩ-но защо -ще разберем скоро за какво прави тез изявления .
47
0
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 88 Одисейчо , писал съм ти неведнъж,че освен да *** пи*ки и да гълташ,за друго не ставаш Отивай да обслужиш американския посланник и приятеля му и може да си получиш мизерната надница Ако ли пък не ,ще ти осигурят калорична закуска Айде отивай,докато друг твой колега не ги е обслужил и останеш без надник и закуска
46
2
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До Агитация и пропагандСАЩ ДОРИ НЕИСКА ДА ПОДЕЛИ СВЕТА...САЩ ИСКАТ ДА СА ЕДИНСТВЕН ЖАНДАРМДА КОЛЯТ И БЕСЯТ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА ТЯХНАТА АГРЕСИВНА И ДЕСТРУКТИВНА ПОЛИТИКА...ВИЖТЕ КАК СЕ НАКАЗВА УНГАРСКИЯ ПРЕМИЕР И ВИДНИ ПОЛИТИЦИ ЗАРАДИ ОТКАЗА ДА ПОДКРЕПЯТ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ПРИ УКРАИНСКАТА КРИЗА...ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ГОВОРИМ СЛЕД КАТО САЩ ИЗВИВАТ НЕ РЪЦЕ А НАПРОВОЧУПЯТ ПРЕШЛЕНИТЕ НА ШИЯТА ТИ НО ,,ДЕМОКРАТИЧНО,,,,....
45
1
 
5
 
! Отговори
Nok преди 9 години
А пък България ще си я поделят Русия и Сърбия (ама разделителната линия ще е по Стара Планина,северната част на България за Русия , че руските мечки обичат студа), ха-ха...Държа другарите от да кажат какви гъби употребяват и аз искам:)
44
4
 
12
 
! Отговори
Агитация и пропаганд преди 9 години
Стига сте се занимавали с тази примитивна антируска пропаганда! Като не ви харесва Руската Федерация, отидете на някой гейпарад! Ако не ви харесва гейпарада, отидете в ЕС!
43
9
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Имперските амбиции на джуджето в Кремъл всеки ги знае в света и голяма част изпитали на гърба си:Дегестан,Грузия,Украйна,Чечня,Авганистан... и то само за няколко години.Този терорист е главния виновник за свалянето на Боинга с 300 пасажери.
42
2
 
7
 
! Отговори
без майтап преди 9 години
Вместо да присъединява Крим, баба Ангела предложила на Путин да му подари Румъния, и като безплатен бонус, България. Но Путин категорично отказал.
41
1
 
9
 
! Отговори
А стига бе... преди 9 години
Е добре бе....вия наистина ли вярвате на този поляк.....трябва да си яко *** за да се хванеш на този ***.
40
0
 
6
 
! Отговори
защо му е на... преди 9 години
... Путин да си слага трън в гащите? От днешна перспектива, няма никаква логика в това изказване на шикорски.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха, ха и защо да се договарят, като Украйна си беше цялата тяхна .
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Марксизмът, за който вие казвате, че е най-жестокият противник на капитализма, е свещен за нас по простата причина, че той е една от необходимите ни противоположности. Тези два полюса ни принадлежат, и ние сме тяхната ос.Болшевизма и капитализма утвърдихме ние. Тези две доктрини принадлежат на две социални системи. Те са единни в намерението си да променят света отгоре чрез контрол на богатството, и от долу чрез революция.Еврейски банкер от The Compt de Saint Aulairein Geneve, 1936 г.
37
4
 
2
 
! Отговори
до 75 преди 9 години
Другарю Василев, корупцията в БГ , също е продукт на САЩ нали? това че убиват хора на пешеходна пътека, също е продукт на САЩ? Това, че отново на власт ще дойде един ***, мафиот, арогантен нарцис, подкрепен от над 1 милион българи , също е продукт на САЩ? А,бе що не ходиш да го д...аш!
36
6
 
3
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна расте и вече е "доста над 12 000 души".заяви за АФП председателката на "Комитета на руските войнишки майки" Валентина Мелникова.Според руски правозащитни организации най-малко 200 руски войници са били убити към днешна дата в Украйна.
35
1
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 70 КОй ти е казал,че много руснаци са дали фира в ДОнецкото летище ? Ляшко ,докато му го лапаше ли? Или американския посланник,докато отново му го лапаше? Инак Донецкото летище е в ръцете на опълченците Но пък ще ти спомена друг любопитна новина Та ,опълченците хванали група укропа,които са били замесени в дооста изнасилвания Питали ,кои са главните изнасилвачи,ама никой не казал Накрая повикали местния ветеринар и на тия 23 укропа им резнали орехчетата и ги пуснали